Publiken tvingas imorgon återigen att välja vilken lokal liveidrott som de ska se. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Problemet med krockarna ska lösas: ”Måste försöka samverka bättre”

Så sent som förra helgen spelade Lindlöven och LIF Lindesberg hemmamatch samtidigt. Imorgon kolliderar två av stadens elitlag på nytt, nu med varsitt toppmöte i sina respektive hemmaborgar. Både i Löven och LIF är man negativa till matchkrockarna och i klubbledningarna öppnar man för mer dialog i framtiden.

Söndagen den 16:e oktober hade Lindlöven nedsläpp hemma mot IFK Arboga 16.00 och bara en timme senare smällde det på nytt i Lindesberg, då LIF tog emot IFK Tumba i Arenan. Den olyckliga krocken får nu en uppföljning och redan imorgon spelar elitlagen återigen hemmamatch samtidigt. Både Lindlövens derbyfight mot Kumla och LIF:s toppmöte med Hallby har starttid 19.00.

– Det är verkligen jättetråkigt att det krockar på det här sättet. Varken vi eller handbollen har något gigantiskt publikunderlag att plocka av, när matcherna då hamnar samtidigt som varandra känns det onödigt, suckar Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund.

Onsdagens kollision blir heller inte den sista. Även den 16:e november har Löven och LIF hemmamatch samtidigt, vilket innebär tre identiska speldatum på bara en månad.

– Det här är något som blir negativt för oss båda. Jag tycker att det är dumt, sen är det svårt att säga exakt hur man ska gå tillväga, kommenterar LIF:s klubbchef Anders Nyman och utvecklar.

– Så otroligt mycket idrott på elitnivå förekommer ju inte i Lindesberg. För oss i LIF och i Lindlöven och om man tar med Lindesberg Volley på sin front finns det ett gemensamt intresse att lägga matcherna på olika dagarna. I alla fall i största möjliga mån.

LIF tar emot nykomling i serieledning

Problemet med hemmamatcher som krockar för de lokala elitlagen har visserligen funnits tidigare, men har tilltagit de senaste åren. Både i HockeyEttan och Allsvenskan styrs spelschemat från högre makter och det krävs att vara tidigt ute för att ändra datum. Tomas Östlund konstaterar att den här hösten är körd, men vill se att klubbarna till framtida säsonger har en dialog.

– Vi måste försöka att samverka redan när spelschemat kommer och göra det bättre än vad det gjorts i år. Det ansvaret ligger till stor del hos Lindlöven, men också mycket på Lindeskolans IF, betonar ”Osten”.

Imorgon tvingas alltså den lokala idrottspubliken att välja. Antingen söker man sig till Lindehov för ett stekhett derby i tabelltoppen, eller intar en läktarplats i Arenan för att se ett formstarkt hemmalag.

LIF Lindesberg ställs där mot nykomlingen Hallby som imponerat och faktiskt toppar Allsvenskan. Brandgult har vunnit tre av sina fem inledande seriematcher och räddade senast poäng i slutminuten borta mot Drott. Onsdagens hemmamatch blir lagets tredje för säsongen.

– Det ska så klart bli superroligt, just med anledningen av att det är ett toppmöte. LIF har spelat jäkligt bra, men det finns ändå spelare i laget som själva tycker att det finns en växel till att ta av och att vi inte är där vi ska vara. Jag tycker att det är helt fantastiskt att man andas den hungern, förklarar Anders Nyman.

Lindlöven vill ta halvtid med derbyseger

Vid sidan av det sportsliga håller LIF en välgörenhetsmatch i samarbete med Operation Mercy. Organisationen arbetar med projekt i olika delar av världen, bland annat för skolor och utsatta kvinnor. LIF ser det som en möjlighet att bygga vidare på klubbens integrationslinje och Nyman förklarar att herrlagets matcher har en stor roll just där.

– Vi vill att våra hemmamatcher ska vara en helhetsupplevelse. Oavsett ålder ska det vara roligt att gå på handboll, inte bara sporten utan för evenemangets skull.

Samtidigt som LIF kämpar för nya poäng kliver Lindlöven ut för ett laddat länsderby i sin hemmaborg, Lindehov. Tabelltvåan Kumla står för motståndet och på förhand skiljer det bara fyra poäng mellan lagen. Löven tog en viktig 3-1-seger mot Surahammar senast och ligger på fjärdeplats, vilket ger ett riktigt toppmöte.

– Det blir inte bättre än så! Kumla har börjat riktigt bra och varit så stabila som de var förra säsongen. De har väldigt bra spetsspelare och ett bra grundspel, där de verkligen lutar sig tillbaka och inväntar motståndarens misstag, berättar ”Osten” som gärna ser Löven avsluta första seriehalvan med en seger.

– Det är ju ett högtryck bakom oss och det kommer att vara jävligt tight, för inget lag kan nu säga att de spelar i AllEttan till våren. Det gör varje poäng superviktig och visst vore det fint om vi fick med oss tre imorgon.

Onsdagens två toppmatcher:

LIF Lindesberg-Hallby i Allsvenskans sjätte omgång
19.00 Lindesberg Arena

Lindlöven-Kumla i HockeyEttan Västras elfte omgång
19.00 Lindehov

Publicerad 25 oktober 2016 klockan 17:45


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Fredrik Klingvall från Linde Energi, Jeanette Andersson från Besök Linde samt Annelie Bergqvist och Malin Sjöholm från FALAB/LIBO planerar det sista inför morgondagens evenemang. Foto: Camilla Lagerman

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen visar de kommunägda bolagen upp sina styrkor gemensamt för första gången. Förutom streetbasket, lådbilar och livräddning kommer man även kunna njuta av en stunds biomys med popcorn för att vila upp sig inför vidare promenad.
– Vi vill visa att vi gör det här tillsammans för en rolig och hållbar framtid, säger Fredrik Klingvall kommunikationsansvarig på Linde Energi.

17 maj 2022 klockan 10:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

På lördag den 21 maj arrangerar föreningen Fiskets dag i Svarttjärn. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen Nattsländan har sitt fiskevatten. På lördag, den 21 maj, bjuder föreningen in allmänheten till Fiskets dag där man får möjlighet att prova sin fiskelycka.
– Det är egentligen den enda gången man får fiska med annat än flugfiskespön, så det är bara att plocka fram sin fiskeutrustning och komma, säger Jenny Sahlén, vice ordförande.

16 maj 2022 klockan 15:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala

Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående ...

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi

I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling ...

bildspel Montédebutant inleder Fornabodasäsongen

Man vet att sommaren är på väg när Fornaboda öppnar portarna för travtävlingar, och under söndagseftermiddagen ...

För 15-åriga Masha handlar idrotten om att kunna koppla bort allt som händer runt om för ett tag. Foto: Camilla Lagerman

Flydde kriget – nu har hon funnit sin inre frid genom Frövi Judo

Masha Beseza var 14 år när hon lämnade sitt hem i Odessa, den där tidiga morgonen för snart två månader sedan. Hennes 15-årsdag firade hon i Sverige, där hon och hennes familj numera bor hos en svensk familj i Löa. Något som varit mycket viktigt under hela Mashas uppväxt är idrotten, och då framförallt judon, som ger henne avkoppling från vardagen. Sedan knappt en månad tillbaka tränar hon tillsammans med Frövi Judos ungdomsgrupp, där hon snabbt blev en en i gänget.

5 maj 2022 klockan 12:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada och stolta medaljörer från Frövi Judo. Foto: Frövi Judo

Glädje och medaljregn på helgens tävling i adaptiv judo

I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, där 53 deltagare från 9 olika klubbar deltog, bland annat aktiva från England och Åland. För Frövi Judos trupp slutade tävlingen med en fin resultatlista, toppad med 4 guld, 4 silver och hela 6 brons.
– Det var ett fantastiskt lyckat event från alla perspektiv, säger Frövi Judos Johan Orrbo.

3 maj 2022 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedräkning till Trollrallyt: ”Det ska bli så roligt”
Med knappt tre veckor kvar till nypremiären av 80-talets lokala succé, lådbilstävlingen Trollrallyt, har tävlingsanmälningarna börjat trilla in...
29 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i ödesmatchen – LIF lämnar Allsvenskan
En handbollsepok är i graven. Efter sex säsonger i Elitserien som följdes upp av tolv raka säsonger i Allsvenskan, så är stjärnglansen slut. ...
27 april 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ida Eriksson uttagen till judolandslaget
Efter ett mycket framgångsrikt tävlingsår, där hon bland annat lyckades knipa ett brons vid Prague European Open, har nu Frövi Judos Ida Eriksson...
25 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sarbaz Qader och Alexander Scharnke är taggade på framtiden. Foto: Camilla Lagerman

BergslagsBurger får jättekontrakt – tar över travets restaurang

När Fornaboda Travbana slår upp portarna för säsongen den 8 maj, är det med välbekanta ansikten i anläggningens restaurang. Nya travkrögare är nämligen BergslagsBurger, med Alexander Scharnke, Martin Beme och nu även Sarbaz Qader vid rodret.
– Är vädret med oss, och coronan håller sig borta, så tror vi att det här kan bli toppen, säger Alex.

25 april 2022 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Ödesmatch väntar för LIF efter förlängningsseger

Över 1 200 personer gästade Lindesberg Arena för LIF Lindesbergs, kanske viktigaste match för säsongen. En seger mot IFK Karlskrona var ett måste där LIF Lindesberg, efter en jätterysare, visade sig starkast efter tio minuters förlängningsspel. Med segern står det nu 1-1 i kvalmatcher, där kvalspelets stora avgörande spelas redan på onsdag.

24 april 2022 klockan 20:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley förlorar Elitserieplatsen

Det blev seger under lördagens huvudmatch mot Elitseriesökande Göteborg men när det serieavgörande Golden Set kom ...

Amanda Orrbo nominerad till årets prestation vid Svenska Parasportgalan

Att Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon är ...

Teodor blev första stipendiaten från Hampus Anderssons minnesfond

I slutet av 2021 förlorade LIF Lindesberg sin högt älskade eldsjäl och glädjespridare, ...

Annons

Foto: Hasse Persson/LIF Lindesberg

LIF Lindesbergs bortgångne eldsjäl hedras med minnesfond

I slutet av förra året förlorade LIF Lindesberg en högt älskad eldsjäl och glädjespridare, när Hampus Andersson hastigt gick bort i en mycket tragisk trafikolycka. Nu hedras hans minne med en nyinstiftad minnesfond, där den första stipendiaten utses redan under torsdagen då LIF möter Torslanda hemma i arenan.
– Det blir känslosamt, samtidigt som det känns skönt att veta att hans namn kommer leva vidare, säger klubbchef Ricky Nordahl.

24 mars 2022 klockan 16:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF slipper direkt nedflyttning!

Att hurra till ett negativt kval hör inte till vanligheten, men efter LIF Lindesbergs tunga säsong så får man bryta vanan. ...

Segerjubel i Lindehov!

Det blev ett högt jubel i Lindehov efter att Lindlöven säkrat en seger i den första slutspelsmatchen mot Väsby! 538 personer hittade ...

Lindlöven laddar för slutspel!

På tisdag gör Lindlöven sitt tredje slutspel till HockeyAllsvenskan någonsin! Motståndet är förra säsongens Allsvenska ...

Tolv Lindevinnare på årets travgala!

Precis som tidigare säsong, så höll Örebrotravet och Fornaboda sin gemensamma travgala digital. Trots att publiken ...

WSK missar kvalplatsen efter bortaförlust

En plats i kvalspelet till Division 1 låg i prispotten när WSK gästade Arboga för en uppladdad ödesmatch. Med en ...

Hemmaförlust mot favorittippade Amo

Efter en plats i Svenska Cupens semifinal under försäsongen, så tippas Amo HK att bli ett av lagen som får spela ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger efter magisk tredje period!

Efter en hemsk tredje period borta mot Västerås med sex insläppta mål, så fortsatte WSK Lindesberg med ett segare spel även under fredagskvällen. Med den tredje perioden i spel, markerade hemmalaget att det kvalhungriga WSK Lindesberg var tillbaka för att kämpa sig vidare till högre divisioner.

11 mars 2022 klockan 23:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Oavgjord drabbning lyfter LIF
Det var ett tag sedan, men med tre matcher kvar av den Allsvenska säsongen så placeras LIF ovanför elimineringsstrecket. Efter en upphä...
6 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSKs kvalplats i fara efter ny förlust
Kvalchanserna började bra men efter två raka förluster för WSK Lindesberg, så ligger kvalplatsen i farozonen. Med sex insläppta mål i den ...
6 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Libo Cup är tillbaka – 78 lag deltar!
I helgen fylls Lindesberg av handbollsglada ungdomar! Då spelas nämligen tredagarsturneringen Libo Cup som, efter fjolårets inställda arrangemang...
2 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-03-01

2022-02-27

2022-02-26

2022-02-25

2022-02-23

2022-02-23

2022-02-22

2022-02-20

2022-02-20

2022-02-18

2022-02-18

2022-02-13

2022-02-12

2022-02-11

2022-05-17 17:00