Nya travfester väntar till sommaren och den 4:e maj körs årspremiären vid Fornaboda. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tävlingskalendern släppt för 2017: ”Ett schema likt tidigare år”

Med ett drygt halvår kvar till säsongsstart har Fornaboda Travbana presenterat sina tävlingsdagar för 2017. Banan har precis som förra året tilldelats elva tävlingar, fördelat över fyra månader. Claes Broberg är nöjd med schemat som bland annat innehåller V86 och midsommardagen.

Under torsdagen släppte Fornaboda Travbana sin nya tävlingskalender för nästkommande år. Precis som den gångna säsongen kommer 2017 att innehålla elva tävlingsdagar, där årspremiären körs 4:e maj och finalen 3:e augusti. På schemat sticker midsommardagen (24/6) och V86-kvällen (5/7) ut som de stora dragplåstren med förväntat höga publiksiffror.

– Jag är relativt nöjd, det vart ett bra upplägg. Sen är det ett schema som är likt mot tidigare år och det får vi vara nöjda med, kommenterar Örebrotravets sportchef Claes Broberg.

I vanlig ordning har schemaläggningen gått till på så vis att Fornaboda själva fått lämna in en lista på önskade datum. Svensk Travsport har därefter sytt ihop hela det svenska tävlingsåret och det har resulterat i att Fornaboda tilldelats elva tävlingar.

En förändring mot det gångna året är att det nu blir ett lunchtrav mer på schemat. Dessutom kommer helgtävlingarna att minska, från sex till tre datum. En av de tävlingar som flyttas till en vardag är V64, detta sedan Svensk Travsport beslutat att hålla samtliga söndagslopp på Solvalla. Men att Fornaboda saknar något på schemat kan inte Broberg tycka.

– Nej, det kan jag inte säga egentligen. Visst hade vi gärna haft V64 på en söndag, men om man centralt beslutar att det ska ligga på Solvalla är det inte mycket annat än att acceptera det. Det fick vi köpa helt enkelt.

”Fornaboda har en väldigt bra status”

Sommaren 2016 blev ännu ett i raden av lyckade tävlingsår för Fornaboda Travbana. Vädret var stundtals riktigt bra och framförallt midsommardagen och V86 lockade storpublik.

– Det har varit ett bra år. Framförallt har vi haft fina framgångar för våra lokala hästar, berättar Broberg och utvecklar.

– Kallbloden har visat framfötterna på slutet och Food Money har gjort ett starkt år. Dessutom har Kåre Axelsson en treåring som fått varit med och tävla med eliten. Vi tar oss an framtiden med tillförsikt, vi har fina hästar kring Fornaboda.

Ledningen kommer nu under vintern att sitta ner och diskutera det färdiga schemat för 2017. Claes Broberg förklarar att det där kommer att beslutas om eventuella förbättringar i evenemangen. Från Fornabodas håll är tongångarna positiva kring att man lyckas behålla de stora tävlingsdagarna, men Broberg vet att Svensk Travsport uppskattar anläggningen.

– Fornaboda har en väldigt bra status i förhållande till att man ändå är en liten bana på en liten ort. Det är otroligt populärt runtom i travsverige och det känns bara positivt. Det är aldrig något snack om att vi ska ha färre tävlingsdagar, utan vi har en stabil och bra utveckling.

Fornabodas samtliga tävlingsdagar 2017:
Torsdag 4/5 – Lunchtrav
Söndag 14/5 – Lunchtrav
Torsdag 25/5 – Breddlopp
Tisdag 6/6 – Nationaldagen
Tisdag 13/6 – V64
Lördag 24/6 – Midsommardagen
Onsdag 5/7 – V86
Söndag 9/7 – Breddlopp
Måndag 17/7 – Lunchtrav
Torsdag 27/7 – Lunchtrav
Torsdag 3/8 – Lunchtrav

Publicerad 3 november 2016 klockan 15:20


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hasse Persson

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det lovande ut för Lindespelarna, som dessvärre inte kunde hålla upp sin ledning.

17 oktober 2021 klockan 23:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge
Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde ...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett successivt bra spel från hemmalaget med fåtal tekniska fel, i en match där målgörandet höll sig jämnt.

10 oktober 2021 klockan 19:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag...

Annons

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Arkivfoto: Björn Sundström

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever att återse det omåttligt populära evenemanget igen. Nytt sedan sist är man bytt namn till Klasskampen, och delat upp tillställningen på två olika kvällar för att minska ner på antalet barn.

30 september 2021 klockan 15:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!
På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i ...
24 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-10-24 18:21