Hittills har det blivit 23 mål för Jesper Nilsson i den här höstens Allsvenska. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF-talangen om första fjärdedelen: ”Starten inget vi kan leva vidare på”

Allsvenska är inne i ett längre uppehåll och LIF Lindesberg tar vila som tabellfyra. Laget förlorade senast tungt borta mot jumbon Skånela, men har i övrigt imponerat och tagit poäng i fem av sju matcher. Samtidigt har LIF haft problem i upptakten av matcherna och Jesper Nilsson ger sin syn på seriestarten.

Med en dryg fjärdel av Allsvenskan spelad placerar sig LIF Lindesberg som fyra i tabellen. I söndags blev det dock förlust för laget, som då föll borta mot Skånela med 26-31. Nederlaget var något av en kalldusch för LIF, inte minst då motståndet placerade sig sist i Allsvenskan och stod på endast en seger.

Överlag har dock seriestarten varit lovande av LIF, som inför förlusten stod på fyra raka matcher med poäng. Efter de inledande sju fighterna har laget samlat på sig fyra vinster och nio poäng av 14 möjliga.

– Jag tycker att vi stundtals har gjort det väldigt bra. Sen har vi nu som mot Skånela senast haft problem i starten av matcherna och det föll vi på i helgen. Det är ganska många matcher där vi varit trögstartade. Det är något som vi tittar på och försöker att förbättra under uppehållet, då ska vi kunna tjäna några extra poäng, summerar Jesper Nilsson säsongsstarten.

LIF:s unga vänsternia ger laget klart godkänt över de första sju omgångarna. Samtidigt är ”Nisse” besviken över sättet laget inlett många av matcherna på. Faktum är att LIF faktiskt gått till halvtidsvila i ledning endast en gång och de inledande 10-15 minuterna har ofta varit svaga. Senast mot Skånela var laget efter med 0-7 efter åtta minuters spel, en trend som Jesper försöker att förklara.

– Jadu, det där är jättesvårt att sätta fingret på. Men det är samtidigt något som vi måste prata oss samman och hitta något som funkar i början.

Samtidigt som LIF slitit ont i upptakten har laget visat upp moral genom att vända vid många tillfällen. Brandgult har över det senaste året gjort sig kända för att vara starka i andra halvlek, något som den här hösten visat prov på. Laget har säkrat flera vinster under den avslutande kvarten och det är ingen slump.

– Precis, det ska man absolut inte ta ifrån oss. Men den styrkan som vi har i andra halvlek kan vi ha nytta av för att kunna dra ifrån med flera bollar. Istället för att som nu behöva använda den för att jaga ikapp, resonerar Jesper.

Tillbaka från skadan: ”Nu känner jag mig 100”

Anledningen till LIF Lindesbergs något oortodoxa matchbilder, där laget öppnar svagt och avslutar starkt, är flera. I spelartruppen har det flera gånger påtalats att man har en god fysik och dessutom håller sig till sin spelidé, oavsett ställning. Just den fysiska biten är något som Jesper ser som en stor tillgång ju längre matcherna lider.

– Det hänger ju mycket på det, att vi är fysiskt starka. Sen känns det på något sätt som att vi vaknar till liv och gör allt tillsammans. Vi tar oss igenom det som en grupp och där har vi en stor styrka.

Jesper är nu inne på sin tredje raka säsong i LIF och det är han allt annat än ensam om. I LIF-truppen finns gott om rutin, där flertalet av spelarna representerat klubben över flera års tid. Men även om spelartruppen i princip är intakt har det på tränarfronten skett förändringar mot i våras. Ny på tränarposten är Tobias Pettersson, som efterträtt Herman Arenvang som innan gjorde sex säsonger vid rodret.

– Självklart är det lite nytt, det är ju två helt olika tränare. Men jag tycker att det känns väldigt bra och vi har fått en bra kontakt. Vi är på samma bana och har samma tänk allihopa, vi kommer också att lära känna varandra bättre hela tiden. Som jag ser det kan det bara bli bättre, säger ”Nisse” om tränarskiftet.

För egen del har 20-åringen fått fortsatt stort förtroende i startuppställningen, där Jesper på allvar slog sig in i förra säsongen. Vänsternian etablerade sig då som en frontfigur i LIF och blev ett erkänt namn i Allsvenskan.

Framgångarna gick inte obemärkt förbi och i somras kallades Jesper in till U20-landslaget. Själv upplever han dock inte att motståndarna fokuserar mer på honom den här säsongen mot tidigare, utan fokus ligger helt på det egna spelet. Där har Jesper fortsatt att leverera med 23 gjorda mål, detta trots en skada som trasade sönder delar av september.

– Absolut, jag var borta en del av försäsongen och har haft skadan med mig. Nu känner jag mig 100 procent och det känns bra att kunna gå för fullt. Jag vill jobba mig tillbaka till min bästa form så fort jag kan.

Spelar hemma 16:e november: ”Hoppas på mycket publik”

För tillfället har Allsvenskan uppehåll och kommande omgång spelas inte förrän nästa helg. Just nu njuter Jesper därför av ledigheten. Eller ja, ledighet blir det inte mycket av för när tillfälle nu ges trappar ledarstaben istället upp LIF:s fysiska träning.

Det kan dock visa sig viktigt i det långa loppet. Många omgångar återstår av säsongen och efter att ha öppnat serien väl blickar det brandgula Bergslags-laget framåt. Målet är som tidigare år en återkomst till Elitserien, och även om vägen dit är brokig har hösten börjat bättre än på länge.

– Det känns bra, just med starten som vi gjort också. Nu har vi fått oss resultaten och jobbar hårt. Det är en positiv känsla, instämmer Jesper som samtidigt inte vill ta ut svängarna.

– Men det är långt kvar på säsongen och starten är inget som vi kan leva vidare på. Vi måste bli bättre i början på matcherna för att kunna hänga kvar i toppen, för det är en jämn serie.

Det har 20-åringen rätt i, för från LIF:s fjärdeplats skiljer endast två poäng ner till RP Linköping på den undre halvan. I toppen har Önnered gått starkt med sex vinster och förhoppningen är att LIF kan ta upp kampen där över tid. Näst på tur står en fight hemma i Arenan mot Linköping, en match som spelas onsdag 16:e november. Jesper Nilsson är redan laddad för den uppgiften och vill ta två värdefulla poäng.

– Vi ska vara väl förberedda och gå in till 100 procent. Det gäller att vara med från minut ett till 60, då blir det en rolig kväll och så hoppas vi på mycket publik.

Publicerad 4 november 2016 klockan 19:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-16 23:27