Anton Tano är stekhet och har nu gjort fyra mål och fyra assist de senaste fem matcherna. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tano tvåmålsskytt i Lövenvinsten: ”Går inte att dra ner på tempot nu”

Lindlövens segerrad är nu uppe i fem raka matcher. Hemma mot ett svagt Åker/Strängnäs vann laget skotten med förkrossande siffror och tog hem tre planenliga poäng. Anton Tano stod för två mål i 4-1-vinsten, något som ger Löven smak av AllEttan.

– Vi hade kunnat köra över dem klart mer. De försvarar sig i princip hela matchen och det var inget skönspel, men vi tar en vinst och det ser bra ut inför fortsättningen, säger Anton Tano efter Lindlövens seger på onsdagskvällen.

Hemma i Lindehov tog tabelltvåan emot ett kraftigt försvagat Åker/Strängnäs. Motståndet hade i söndags förlorat med hela 0-14 mot Forshaga och på onsdagen kom gästerna till spel med endast elva utespelare. Utmaningen var därför något märklig för Lindlöven, som givetvis gavs ett stort kommando i matchen.

Det dröjde även bara fyra minuter innan ledningspucken satt i nät. En fin passning signerad David Berg tvärs genom offensiv zon gav Anton Tano öppet mål, något som forwarden skickligt utnyttjade till 1-0. Chansmässigt var det total utspelning i den första perioden och backen Markus Magnusson fyllde på med tvåan i slutskedet.

Mittenakten blev sedan mållös, innan Löven återigen fick igång målskyttet i tredje. David Berg ökade då på hemmaledningen till klara siffror, men Åker skulle kort därefter reducera och väcka visst liv. Särskilt dramatiskt blev det aldrig för med klockan på 8.07 fastställde Anton Tano segersiffrorna till 4-1 i powerplay.

Löven tog därmed hem tre planenliga poäng, något som även förlängde lagets segersvit till fem matcher. En spelare som varit extra het under denna period är just Anton Tano. 23-åringen har i de fem vinsterna noterats för fyra mål och fyra assist, siffror som Anton gläds över.

– Ja verkligen, det är främst det som jag ska bidra med. Poängen kommer ofta i klumpar. Nu har det kommit en hel del under den sista tiden och det är bara att njuta av det.

Vann skotten med 73-21: ”Ska kunna göra fler mål”

Men även om Anton levererade framåt fanns det gott om spelare som brände sina chanser. Lindlöven dominerade mötet med Åker/Strängnäs totalt och vann skotten med närmast ofattbara 73-21. Trots det blev det bara fyra gjorda mål, något som späder på den ineffektiva trend som laget haft.

– Nu hade vi verkligen chansen att träna på vårt anfallsspel. Framöver måste vi göra grisjobbet för att komma upp över de två-tre mål som vi snittat per match, menar Anton Tano.

Matchen var dock speciell, mycket på grund av det decimerade motstånd som Åker ställde upp med. Även Anton upplever att det var svårt att hålla fokus utifrån matchbilden.

– Precis, det blir annorlunda. Vi ska föra spelet till 100 procent och det blir lätt att man hamnar i ett lägre tempo när man har så mycket puck. Det var länge sen man spelade en sådan här match mot ett så pass underlägset lag, men vi ska kunna göra fler mål.

Summa summarum blev det trots allt en 4-1-vinst för Lindlöven och tre färska poäng in på kontot. Laget håller tack vare det fast vid den imponerande andraplatsen i HockeyEttan Västra, en serie som går mot sitt slut. Fyra omgångar återstår och med åtta poäng till godo på AllEttanstrecket har även Anton svårt att se att Löven ska kunna tappa försprånget.

– Nej, det ska ju inte gå. Det ser bra ut och vi ska försöka ta med oss ett bra spel, för vi vet vad som väntar i AllEttan. Det kommer att vara jäkligt tuffa matcher och det går inte att dra ner på tempot nu.

Matchfakta Lindlöven-Åker/Strängnäs:
Resultat: 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)
Publik: 250
Skott: 73-21
Mål Lindlöven: 1-0 Anton Tano (Berg, Näslund), 2-0 Markus Magnusson (Zetterberg, Warman), 3-0 David Berg (Rooth, Selin), 4-1 Anton Tano (Lalander, Lundqvist)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Enköping-Borlänge 3-6
Mariestad-Kumla 4-3 e.förl.
Skövde-IFK Arboga 4-3
Surahammar-Forshaga 3-4
Grästorp-Köping 1-3

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 23 november 2016 klockan 21:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 00:23