Lindlöven står på sex raka segrar. I fem av dessa har Charlie Torstensson vaktat målet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Målvakten om comebacken och AllEttan: ”Det kan hända riktigt bra grejer”

Han vann tre av de fyra första matcherna åt Lindlöven, men efter det blev Charlie Torstensson mystiskt skadad. Nu är nyförvärvet tillbaka och har visat upp storspel när laget radat upp segrar. Med AllEttanbiljetten säkrad slog LindeNytt en signal till Charlie för att höra efter om framgångarna och comebacken.

Det är uppehåll i HockeyEttan Västra för tillfället. För Lindlöven innebär det en chans till återhämtning, träning och även lite firande. Laget blev i söndags klart för spel i AllEttan och efter måndagsträningen bjöds spelartruppen på tårta. Framgången har gett många reaktioner utifrån och i samband med derbysegern över IFK Arboga var det glada miner i Lövenlägret.

– Det var mycket glädje på många håll och en härlig känsla. Man fick njuta där på kvällen, men sen vet vi att det gäller att ladda om. Gör vi inte jobbet nu blir det en jäkligt tuff vår, betonar Charlie Torstensson.

Målvakten är dessutom allt annat än ensam om att resonera så. För även om AllEttanbiljetten är säkrad och även om det är uppehåll i serien sliter Lindlöven hårdare än på länge. Laget spelar inte match förrän onsdag nästa vecka och har helgen helt ledig, men innan dess väntar några tuffa dagar. Löven har beslutat sig för att dra nytta av breaket i spelschemat.

– Ja, det är verkligen skitbra just att få möjligheten att vila. Eller vila gör vi ju inte. Det är den värsta tänkbara träningen just nu haha! Men det är ett väldigt bra läge till att kunna förbereda sig, förklarar Charlie.

Uppehållet följs av tre avslutande omgångar i höstserien, matcher av akademisk betydelse för redan klara Lindlöven. Spännande tider väntar för klubben, som alltså har spel i AllEttan Södra efter jul att se fram emot. Men Charlie Torstensson går inte med några tankar på det.

– Nej, absolut ingenting från min sida. Det är bara här och nu som gäller och jag ser fram emot den här träningsveckan. Den hade kommit oavsett om vi varit klara för AllEttan eller inte och det blir viktiga matcher de tre som är kvar.

Ser positivt på skadeperioden: ”Haft turen att inte behöva stressa tillbaka”

Målvakten har haft en höst som bjudit på både vin och vatten. När säsongen startade var Charlie tränaren Jussi Salos förstaval mellan stolparna och nyförvärvet ledde även Lindlöven till tre vinster på de fyra inledande matcherna. Därefter kom en skada som totalt satte stopp för Charlies framfart. Han hölls utanför spel i sex veckor och missade tio matcher, men när 23-åringen väl kom tillbaka gjorde han det med stil.

– Det blir lite vad man själv gör det till. Den här tiden har varit väldigt positiv för mig och jag har kunnat träna mig ännu bättre, just i och med att jag kört på fysiskt. Sen hade jag så klart hellre velat spela matcher, men jag har haft två val. Antingen kan du välja att se skadan som något negativt eller så kan du välja att se den som en möjlighet, berättar Charlie om skadeperioden.

Målvakten vill själv lyfta fram det arbete som Lindlöven gjorde under tiden om han saknades. Ett flertal korttidslån från Örebro Hockey hämtades in och Christoffer Ulvestav avlastade även på målvaktsposten, något Charlie menar underlättat rejält.

– Från mitt håll var det aldrig några frågetecken om när jag skulle gå på is. Hade jag varit tvingad in i målet hade det varit en annan sak, men nu har jag haft turen att inte behöva stressa tillbaka. Jag är tacksam mot ”Ulven” och Örebromålvakterna som varit här och gjort det bra.

Samtidigt är skadan för fortfarande något av ett mysterium för alla utan insyn i Lindlövens omklädningsrum. Ledarstaben meddelade aldrig vad som höll Charlie borta och inte ens efter sin comeback vill han avslöja anledningen.

– Nej, det finns egentligen ingen mening med det. Det viktiga är att jag är igång nu igen. Jag är bara tacksam över att få spela hockey och det är det viktigaste.

Att målvakten trivs med att spela är lätt att förstå. Återkomsten mellan stolparna har blivit en stor succé, med fem raka vinster för laget och bara åtta insläppta mål. Redan i comebacken slog Lindlöven tillbaka toppmotståndet med Mariestad med 3-1 och Charlie stoppade 36 avslut.

– Det var en riktigt bra match att börja med – Mariestad på hemmaplan, vilket inte många utifrån trodde att vi skulle kunna vinna. Men det gjorde vi och en av de största sakerna som gjort att det gått så pass bra resultatmässigt är att vi hållit oss ödmjuka. Oavsett vilket motstånd vi möter har vi alltid varit ödmjuka och pratat i de termerna. Det tror jag är jätteviktigt, menar Charlie.

Kan mäta sig med topplagen: ”Tvivlar inte en sekund”

Ledda av sin galna formtopp och sina sex raka segrar slog Lindlöven alltså in matchbollen i söndags. Via 5-2 i bortaderbyt mot IFK Arboga säkrade laget sin AllEttanbiljett, en serie som Charlie har meriter från spel i vid två tillfällen. Då har klubbadressen varit Kallinge/Ronneby och 23-åringen vet exakt vad som väntar Löven.

– Det är en jättetuff serie och alla lag kan vinna precis alla matcher. Det ska man vara väldigt ödmjukt inför, förstår man inte det blir det jobbigt. Men jag vet att alla inne i vårt omklädningsrum är medvetna om att det krävs fullt fokus och att komma upp med maxprestationer i stort sett varje match.

HockeyEttan Västra bildar en AllEtta med lagen från Södra serien, där Kristianstad och Troja/Ljungby redan nu är klara. Lindlöven placerar sig samtidigt som tvåa i Västra och har under hösten besegrat samtliga lag utom tabellsjuan Grästorp. Efter jul ingår laget i en spetsserie tillsammans med nio riktiga topplag. Charlie Torstensson konstaterar att det är motstånd som Löven redan visat sig vara redo att tampas med.

– Jag tror att Borlänge, Mariestad, Skövde och de där lagen som är i toppen på den här serien håller en väldigt hög klass. Vi har spelat bra och vunnit mot alla de lagen. Kan vi spela bra och vinna mot lag i Västra kan vi absolut spela bra och vinna även mot lag från Södra serien. Det tvivlar jag inte en sekund på, slår Charlie fast och blir mer allvarlig.

– Sen måste jobbet göras och det poängterar jag hela tiden. Vi kan bara förbereda oss på bästa möjliga sätt och spela på absolut max när matcherna kommer. Gör vi det tror jag att det kan hända riktigt bra grejer.

Charlie Torstenssons comeback i siffror:
Spelade matcher: 5
Vinster: 5
Förluster: 0
Insläppta mål: 8
Räddningsprocent: 93,7

Publicerad 30 november 2016 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hasse Persson

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det lovande ut för Lindespelarna, som dessvärre inte kunde hålla upp sin ledning.

17 oktober 2021 klockan 23:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge
Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde ...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett successivt bra spel från hemmalaget med fåtal tekniska fel, i en match där målgörandet höll sig jämnt.

10 oktober 2021 klockan 19:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag...

Annons

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Arkivfoto: Björn Sundström

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever att återse det omåttligt populära evenemanget igen. Nytt sedan sist är man bytt namn till Klasskampen, och delat upp tillställningen på två olika kvällar för att minska ner på antalet barn.

30 september 2021 klockan 15:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!
På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i ...
24 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-10-23 16:02