Lindlöven står på sex raka segrar. I fem av dessa har Charlie Torstensson vaktat målet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Målvakten om comebacken och AllEttan: ”Det kan hända riktigt bra grejer”

Han vann tre av de fyra första matcherna åt Lindlöven, men efter det blev Charlie Torstensson mystiskt skadad. Nu är nyförvärvet tillbaka och har visat upp storspel när laget radat upp segrar. Med AllEttanbiljetten säkrad slog LindeNytt en signal till Charlie för att höra efter om framgångarna och comebacken.

Det är uppehåll i HockeyEttan Västra för tillfället. För Lindlöven innebär det en chans till återhämtning, träning och även lite firande. Laget blev i söndags klart för spel i AllEttan och efter måndagsträningen bjöds spelartruppen på tårta. Framgången har gett många reaktioner utifrån och i samband med derbysegern över IFK Arboga var det glada miner i Lövenlägret.

– Det var mycket glädje på många håll och en härlig känsla. Man fick njuta där på kvällen, men sen vet vi att det gäller att ladda om. Gör vi inte jobbet nu blir det en jäkligt tuff vår, betonar Charlie Torstensson.

Målvakten är dessutom allt annat än ensam om att resonera så. För även om AllEttanbiljetten är säkrad och även om det är uppehåll i serien sliter Lindlöven hårdare än på länge. Laget spelar inte match förrän onsdag nästa vecka och har helgen helt ledig, men innan dess väntar några tuffa dagar. Löven har beslutat sig för att dra nytta av breaket i spelschemat.

– Ja, det är verkligen skitbra just att få möjligheten att vila. Eller vila gör vi ju inte. Det är den värsta tänkbara träningen just nu haha! Men det är ett väldigt bra läge till att kunna förbereda sig, förklarar Charlie.

Uppehållet följs av tre avslutande omgångar i höstserien, matcher av akademisk betydelse för redan klara Lindlöven. Spännande tider väntar för klubben, som alltså har spel i AllEttan Södra efter jul att se fram emot. Men Charlie Torstensson går inte med några tankar på det.

– Nej, absolut ingenting från min sida. Det är bara här och nu som gäller och jag ser fram emot den här träningsveckan. Den hade kommit oavsett om vi varit klara för AllEttan eller inte och det blir viktiga matcher de tre som är kvar.

Ser positivt på skadeperioden: ”Haft turen att inte behöva stressa tillbaka”

Målvakten har haft en höst som bjudit på både vin och vatten. När säsongen startade var Charlie tränaren Jussi Salos förstaval mellan stolparna och nyförvärvet ledde även Lindlöven till tre vinster på de fyra inledande matcherna. Därefter kom en skada som totalt satte stopp för Charlies framfart. Han hölls utanför spel i sex veckor och missade tio matcher, men när 23-åringen väl kom tillbaka gjorde han det med stil.

– Det blir lite vad man själv gör det till. Den här tiden har varit väldigt positiv för mig och jag har kunnat träna mig ännu bättre, just i och med att jag kört på fysiskt. Sen hade jag så klart hellre velat spela matcher, men jag har haft två val. Antingen kan du välja att se skadan som något negativt eller så kan du välja att se den som en möjlighet, berättar Charlie om skadeperioden.

Målvakten vill själv lyfta fram det arbete som Lindlöven gjorde under tiden om han saknades. Ett flertal korttidslån från Örebro Hockey hämtades in och Christoffer Ulvestav avlastade även på målvaktsposten, något Charlie menar underlättat rejält.

– Från mitt håll var det aldrig några frågetecken om när jag skulle gå på is. Hade jag varit tvingad in i målet hade det varit en annan sak, men nu har jag haft turen att inte behöva stressa tillbaka. Jag är tacksam mot ”Ulven” och Örebromålvakterna som varit här och gjort det bra.

Samtidigt är skadan för fortfarande något av ett mysterium för alla utan insyn i Lindlövens omklädningsrum. Ledarstaben meddelade aldrig vad som höll Charlie borta och inte ens efter sin comeback vill han avslöja anledningen.

– Nej, det finns egentligen ingen mening med det. Det viktiga är att jag är igång nu igen. Jag är bara tacksam över att få spela hockey och det är det viktigaste.

Att målvakten trivs med att spela är lätt att förstå. Återkomsten mellan stolparna har blivit en stor succé, med fem raka vinster för laget och bara åtta insläppta mål. Redan i comebacken slog Lindlöven tillbaka toppmotståndet med Mariestad med 3-1 och Charlie stoppade 36 avslut.

– Det var en riktigt bra match att börja med – Mariestad på hemmaplan, vilket inte många utifrån trodde att vi skulle kunna vinna. Men det gjorde vi och en av de största sakerna som gjort att det gått så pass bra resultatmässigt är att vi hållit oss ödmjuka. Oavsett vilket motstånd vi möter har vi alltid varit ödmjuka och pratat i de termerna. Det tror jag är jätteviktigt, menar Charlie.

Kan mäta sig med topplagen: ”Tvivlar inte en sekund”

Ledda av sin galna formtopp och sina sex raka segrar slog Lindlöven alltså in matchbollen i söndags. Via 5-2 i bortaderbyt mot IFK Arboga säkrade laget sin AllEttanbiljett, en serie som Charlie har meriter från spel i vid två tillfällen. Då har klubbadressen varit Kallinge/Ronneby och 23-åringen vet exakt vad som väntar Löven.

– Det är en jättetuff serie och alla lag kan vinna precis alla matcher. Det ska man vara väldigt ödmjukt inför, förstår man inte det blir det jobbigt. Men jag vet att alla inne i vårt omklädningsrum är medvetna om att det krävs fullt fokus och att komma upp med maxprestationer i stort sett varje match.

HockeyEttan Västra bildar en AllEtta med lagen från Södra serien, där Kristianstad och Troja/Ljungby redan nu är klara. Lindlöven placerar sig samtidigt som tvåa i Västra och har under hösten besegrat samtliga lag utom tabellsjuan Grästorp. Efter jul ingår laget i en spetsserie tillsammans med nio riktiga topplag. Charlie Torstensson konstaterar att det är motstånd som Löven redan visat sig vara redo att tampas med.

– Jag tror att Borlänge, Mariestad, Skövde och de där lagen som är i toppen på den här serien håller en väldigt hög klass. Vi har spelat bra och vunnit mot alla de lagen. Kan vi spela bra och vinna mot lag i Västra kan vi absolut spela bra och vinna även mot lag från Södra serien. Det tvivlar jag inte en sekund på, slår Charlie fast och blir mer allvarlig.

– Sen måste jobbet göras och det poängterar jag hela tiden. Vi kan bara förbereda oss på bästa möjliga sätt och spela på absolut max när matcherna kommer. Gör vi det tror jag att det kan hända riktigt bra grejer.

Charlie Torstenssons comeback i siffror:
Spelade matcher: 5
Vinster: 5
Förluster: 0
Insläppta mål: 8
Räddningsprocent: 93,7

Publicerad 30 november 2016 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-16 21:08