Efter en fin start föll LIF ihop borta mot serieledaren och åkte på säsongens fjärde nederlag. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tidigt ras i andra sänkte LIF: ”Självklart är vi besvikna”

LIF Lindesberg pressade serieledande Önnered länge och hade även en tvåmålsledning in i halvtid. Men en tung start på den andra halvleken raserade allt för LIF, som halkade efter med fem bollar. Slutsiffrorna skrevs till 28-30 och det innebar LIF:s tredje raka match utan vinst.

Efter den mirakulösa upphämtningen och poängen senast reste LIF Lindesberg på lördagen till Göteborg. Serieledande Önnered stod för motståndet, en tuff uppgift som LIF inledde på bästa möjliga vis. Gustaf Ekström öppnade målskyttet och därefter rullade det bara på för LIF.

Med nio minuter på klockan hade brandgult kopplat ett ordentligt grepp och ledde med 7-2. Bakom det tidiga rycket låg en målfarlig Faktum Ahmeti och en defensiv som plockade ner Önneredattackerna gång efter gång. Hemmalaget skulle dock växa in i matchen, men LIF behöll övertaget genom hela den första halvleken. När laget gick till vila efter 30 spelade minuter var ställningen 13-11 till brandgult.

– Vi gör en fantastiskt bra första halvlek, framförallt försvarsmässigt. Niklas har många räddningar i mål och vi gör det riktigt bra. Vi håller deras skyttar borta på ett bra sätt, säger Jacob Nelson.

Tyvärr för högernians del skulle den andra halvleken utveckla sig på ett helt annat sätt. Redan efter avkast klev Önnered ut och kvitterade med två snabba mål. LIF och Oskar Erixon återtog visserligen kommandot, men därifrån var det inte mycket som stämde för Bergslagsgänget.

Under en period av dryga tio minuter trampade Önnered från 14-15 till 22-17. Kollapsen fortsatte ännu en bit för LIF, som var efter med sex bollar som mest. Mot slutet ryckte laget upp sig och siffrorna kunde även snyggas till. Någon större dramatik blev det däremot aldrig, utan Önnered höll undan till seger med 30-28.

– Det är ett bra lag och de är duktiga på att straffa oss så fort vi gör misstag. Det blir tufft mot ett sånt motstånd. Vi gör ändå 28 mål och är ganska konsekventa i anfallsspelet, men de missar som vi gör blir ödesdigra, suckar Jacob Nelson.

Tar emot OV Helsingborg nästa helg: ”Vill verkligen ta en seger”

Högernian blev bäste målskytt i LIF-lägret, med totalt sex fullträffar. Det var dock en klen tröst för Jacob, som hellre hade rullat hem till Bergslagen med en eller två poäng i bagaget. För trots en till stora delar stark bortamatch blev det förlust med knappa siffror, något som svider.

– Absolut, självklart är vi besvikna. Men vi får ändå ta med oss att vi gör en bra match, till skillnad mot den senaste matchen som vi förlorade, resonerar Nelson och utvecklar.

– Om man tänker prestationsmässigt är det här ett fall framåt. Även om vi inte får med oss någon poäng härifrån gör vi en bättre match än de senaste, och det ska vi bära vidare.

Förlusten borta mot serieledande Önnered innebär att LIF Lindesberg nu bara vunnit en av sina fyra senaste matcher. I de tre senaste omgångarna har laget mött toppmotstånd och det tuffa spelschemat avslutas nästa lördag, mot OV Helsingborg hemma i Arenan. Till dess ligger LIF på sjundeplats i tabellen, med ett för tillfället två poäng stort avstånd upp till kvalstrecket. Allsvenskan har snart nått halvvägs och Nelson vet att mötet med OV blir viktigt.

– Vi vill verkligen ta en seger, de börjar att bli viktiga. Nu förlorade vi igen i en toppmatch och det är klart att vi vill ha en seger mot Helsingborg. Det tror jag absolut inte är omöjligt med tanke på hur vi spelar idag. Kan vi bara vässa till det ska vi kunna vinna nästa helg.

Matchfakta Önnered-LIF Lindesberg:
Resultat 30-28 (11-13)
Publik: 215
Mål LIF: Jacob Nelson 6, Linus Olausson 5, Fatlum Ahmeti 5, Jesper Nilsson 4, Oskar Erixon 3, Bashkim Gashi 2, Albin Järlstam, Jesper Jakobsson, Gustaf Ekström

Övriga resultat från Allsvenskan:
Tyresö-Anderstorp 32-28
Rimbo HK-Varberg 23-30
VästeråsIrsta-RP Linköping 31-30

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 3 december 2016 klockan 17:15


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé
Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo att spela sig...
8 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-07-05 18:53