Text/arkivbild: Micke Hansson

50 skott på mål – ändå förlorade Lindlöven

Lindlöven var nära att hämta upp ett 1-6 underläge, men föll på målsnöret trots 50 skott på mål. Nu blir det att träna försvarsspel och hålla Surahammar bakom sig i tabellen.

Redan efter 17 sekunder gjorde hemmalaget Söderhamn/Ljusne 1-0 och målvakten Pontus Josefsson, som släppte in sju mål senast mot IFK Ore, fick ingen bra start på matchen. Lindlöven kunde kvittera efter 1.34, genom Daniel Wallén men sedan gick allt fel för gästerna. Inom loppet av 31 sekunder gjorde Söderhamn/Ljusne två mål och gick upp i en tremålsledning. Då tog Lindlöven en välbehövlig timeout. Den hjälpte föga då Söderhamn/Ljusne kunde göra 5-1 efter knappt tolv minuters spel av den första perioden. Efter det målet bytte tränaren Tomas Östlund ut Josefsson i mål, som inte alls spelat bra sedan matchen mot Enköping. In kom istället unge William Lind, som varit bra i de matcherna han fått spela.

Jämnare andraperiod
Den andra perioden bjöd inte på lika många mål. Närmare bestämt bara två stycken. Ett för vardera lagen. Söderhamn/Ljusne kunde göra 6-1 efter 6.40 och Lindlöven kunde reducera efter drygt 14 minuter genom Patrik Säfström. Skotten i den andra perioden vann Lindlöven med hela 16-8, men hade svårt att få pucken i mål. Inte ens när hemmalaget åkte på ett matchstraff och fick spela boxplay i fem minuter lyckades de överlista Jens Kjellgren i målet.

Nära att hämta upp
Söderhamn/Ljusne visade inga större intentioner till att anfalla i den sista perioden. De försökte mest spela av matchen och bevaka sin, tillsynes säkra ledning. Det utnyttjade Lindlöven och drog upp tempot och sköt så fort tillfälle gavs. Efter 5.40 gjorde Säfström sitt andra mål vilket betydde 6-3. Bara 46 sekunder senare gjorde Joakim Olsson Fromell 6-4 och nu började jakten på en kvittering. Lindlöven tryckte på ordentligt under matchens sista skede. Med ungefär fem minuter kvar av matchen satte Erik Persson 6-5, men närmare än så kom inte gästerna trots 20 skott på mål bara i den tredje perioden och 50 totalt.

Blicka nedåt i tabellen
Nu får Lindlöven koncentrera sig på att hålla avståndet till Surahammar, som ligger på femte plats, under kvalstrecket. Som tur är förlorade även de sin match och det skiljer fortfarande fyra poäng lagen emellan. Men ska ”Löven” hålla dem bakom sig måste de gnugga försvarsspel och fundera på att låta William Lind starta nästa match för Pontus Josefsson verkar sakna det självförtroende som behövs just nu.

Söderhamn/Ljusne – Lindlövens IF 6-5 (5-1, 1-1, 0-3)

Period 1:
1-0 0.17 Fredrik Hagman (F. Mårtensson, J. Lindström), 1-1 1.34 Daniel Wallén (J. Olsson Fromell, K. Flygar), 2-1 3.26 J. Lindström (F. Hagman, F. Mårtensson), 3-1 3.57 Marcus Åkerlund (S. Östlund, R. Lindqvist), 4-1 5.31 Michael Stenklyft (M. Åkerlund, S. Östlund), 5-1 11.53 PP Robin Lindqvist (M. Åkerlund, J. Lindström)

Period 2:
6-1 6.40 Simon Östlund (R. Lindqvist), 6-2 14.28 Patrik Säfström (E. Herlufsén)

Period 3:
6-3 5.40 Patrik Säfström (-), 6-4 9.46 Joakim Olsson Fromell (H. Lind, D. Wallén), 6-5 14.23 Erik Persson (N. Nooni, D. Wallén)

Skott: Söderhamn/Ljuse: 23 Lindlöven: 50
Utvisningar: Söderhamn/Ljuse: 4×2, 1×5, 1×20 Lindlöven: 5×10

Publicerad 2 februari 2012 klockan 07:52

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

24 oktober 2020 klockan 19:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter att spelat upp sig till en säker ledning under den andra perioden så kunde WSK gå undan med målen och utökade till en väldigt enkel derbyseger.

24 oktober 2020 klockan 18:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fullt utvecklad brand i uthus

Ett uthus tillhörande en bostad i Stråssa totalförstördes på fredagskvällen i en brand. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ...

ICA Supermarket sålde miljonvinst på Triss

I tisdags såldes en Trisslott hos ICA Supermarket i Lindesberg, där en mycket lyckosam vinnare blev hela 1 miljon ...

Ohrnsteins kostym för stor?

INSÄNDARE/DEBATT: SvT publicerade 201013 en intervju med ortopedchef Evald Ohrnstein där Ohrnstein uppger att RÖL:s ortoped-...

Anhöriga kan få hjälp att tända ljus vid gravarna. Foto: Fonus

Fonus hjälper anhöriga att tända ljus under allhelgona

I spåren av covid-19 är det allt fler i Lindesberg som inte kan besöka en anhörigs grav under allhelgona. En färsk undersökning gjord av Fonus och Sifo visar att 1 av 4 i Lindesberg vill men inte har möjlighet. Samtidigt är det 67 % av de i Lindesberg som förlorat någon under 2020 som inte fått ta farväl som de önskat, och flera har fortfarande inte fått en grav att besöka. Nu väljer begravningsbyrån Fonus att bistå med hjälp att tända ljus åt de som inte kan, helt kostnadsfritt.

23 oktober 2020 klockan 07:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Återvinningscentral hölls stängd: Misstänkt farligt ämne visade sig vara ofarligt

På torsdagsförmiddagen stängdes återvinningscentralen i Södra Måle utanför Lindesberg. Detta sedan personalen slagit larm om vad man misstänkte kunde röra sig om ett läckage av farligt ämne. Upptäckten gjordes i samband med att centralen skulle öppna för dagen.
– Vi tog det säkra före det osäkra och stängde i väntan på besked, uppger arbetsledare Joakim Fredriksson, Samhällsbyggnad Bergslagen.

22 oktober 2020 klockan 15:02 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Regionens önskan: Hoppa över bus eller godis i år
Halloweenfirandets bus eller godis-rundor kan snabbt bli bus eller virus om man har otur. Något man från Region Örebro läns håll nu ser som en ...
22 oktober 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Majblomman samlar in utan majblommor
De fanns inte i våras. Majblommorna, som skolbarn brukar sälja på vårkanten. Men nu kommer chansen för dem som vill stödja behövande barn. Fö...
22 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Hemmaseger i Lindehov
Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven så kom de ...
21 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Annons


Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning ...

Man anhållen för misshandel av partner

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör...

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen

Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker ...

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och s...

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots ...

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som p...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området Bergshyttan, replikerar efter Sveaskogs debattsvar, som publicerades i LindeNytt 5 oktober.

16 oktober 2020 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning
Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en ...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal
Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya varuterminal i Eskilstuna. Uppdraget blir företagets största...
15 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny förlust på hemmaisen
Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, ...
15 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-15

2020-10-15

2020-10-14

2020-10-14

2020-10-14

2020-10-13

2020-10-13

2020-10-13

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-24 20:35