Om ni har tappat bort mobilnumret till någon i familjen Eriksson och vill åka och leta efter dem. Då är säkraste tipset någon dragracingbana i Svealandsområdet eller ett garage i närheten, för det är där de oftast hänger.
Intresset är en familjeangelägenhet, där i alla fall två av fyra systrar kör dragracing. Förrutom Agnes som är 16 år så åker även lillasyster Ella som är 14. Och mycket tid och pengar går åt till dragracingen. Under sommarhalvåret så är det tävlingshelger med resa mat och boende och under vinterhalvåret ska bilarna uppgraderas, målas eller så ska det helt enkelt köpas in en ny bil.
Till nästa säsong ska bilarna målas om, så det är redan full fart med att riva bilarna i SHRA:s garage där jag träffar Agnes och hennes stolte far Hans Eriksson. Jag inser snabbt att det är ett intresse som kostar ganska mycket pengar, hur mycket de lägger ner vill Hans inte berätta, men han är tacksam för sponsorer och kompisar som är med och bidrager på ett eller annat sätt. Några stora prispengar är det än så länge inte tal om heller.
– Det mesta som jag vunnit vid en tävling är trehundra kronor, säger Agnes.
Då kan ändå Agnes ändå se tillbaka på en framgångsrik säsong där hon med en imponerande jämnhet tog hem slutsegern totalt i Svealandscupen i dragracing. Agnes tävlar i en klass som heter Stock och hon gjorde sin blott andra säsong. Svealandscupen består av fem deltävlingar och det var totalsegern som gick till Agnes. Som bäst kom Agnes tvåa i en deltävling, men det var på grund av sin jämnhet som gjorde att hon plockade poäng i alla deltävlingar som poängen räckte till slutsegern i kamp med ca 35 medtävlare.
Det krävs nog en tjej utöver det vanliga för att klättra in i den trånga sittbrunnen på dragstern och köra så snabbt det går de 201 metrarna som Agnes kör. Men det är hela fem stycken tjejer i klubben SHRA Lindesberg berättar Agnes för en förvånad sportreporter.
– Det är farten som är tjusningen och det roliga svarar Agnes snabbt på frågan om varför hon håller på.
Men det är en till sak som lyser igenom det både Agnes och Hans berättar och som driver Hans att stå i SHRA:s garage och meka när vintern ligger tung utanför.
– Alla som kör har alltid glada miner och stöttar varandra oavsett vem som vinner, säger Agnes.
Hans är inte sen att stämma in. – Vi som åker runt och tävlar är som ett resande cirkussällskap, det är en jättebra gemenskap och man ställer upp för varandra, hjälper till och lånar ut grejor till den som behöver.
Efter mycket högtidsfirande i slutet av december, så fortsatte hockeys Division 2-serie under fredagskvällen efter drygt tre veckor ledighet. För Guldsmedshytte SK så blev det ingen mjuk start av det nya året, då tabellettan IFK Arboga blev årets första motstånd i Råsshallen. Ett tufft motstånd som gick vinnande ur striden efter en snabbspelad match.
– De är lite mer resoluta, säger Sam Perstedt.
Det såg länge ut som en promenadseger för LIF Lindesberg. Snabb som handbollen är så blev det istället en rejäl hemmaförlust där hemmalaget gick från en femmålsledning i halvtid till en fyramålsförlust. Förlusten är tung för LIF Lindesberg som nu har både Täby och Uppsala hack i häl inom den jämna tabellen.
– Vi tror att matchen är klar och att det ska gå för lätt, säger Joakim Bååk.
Nästa år firar Ervalla SK 90 år som idrottsförening. Detta tjuvfiras redan i mellandagarna när 28 futsallag, varav flera landslagsspelare, gästar Lindesberg Arena för vad som blir ”länets största futsalcup”. Lördagen den 28:e december kommer futsalmatcherna att avlösa varandra i arenan mellan klockan 10 till 21 för en lång men häftig dag innan nyårsafton.
– Det vankas publikfest kort och gott i mellandagarna, skriver Ervalla SK i ett pressmeddelande.
Under lördagen av gjordes årets lag-SM i judo, som i år gick av stapeln i Kungsbacka sporthall. Frövi judo, som har en imponerande segersvit på damsidan, gick in som klara favoriter. För åttonde året i rad blev damlaget svenska mästare, medan herrarna fick med sig ett välförtjänt brons.
Söndagen den 6 oktober spelades fotbollscupen Benjamins minne för tredje året, i ett samarbete mellan IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 och LindeNytt. Syftet med cupen var att hedra och hylla lagets bortgångne vän Benjamin, som avled i cancer endast 10 år gammal. Under cupen samlade man även in 7 500 kronor till Barncancerfonden, som under tisdagen överlämnades till föreningens representant, Matti Tordsson.
– Att cupen heter Benjamins Minne tycker jag är så fint, att man har kvar den kopplingen till varför man startade det här, för då kommer det att leva vidare. Det är väldigt fint, jag blir rörd, säger Matti.
Det var blandade känslor hos Linde Volley som både hämtat en bortaseger och en hemmaförlust under de senaste veckorna. På lördagen kom en ny chans till revansch när en av seriens yngsta lag, RIG Falköping, gästade arenan. Gästerna började med att ta åt sig och var snabba att vinna det första setet. Därefter hade man inte mycket att göra, där hemmatruppen Linde Volley repade sig med tre raka setsegrar.
Under torsdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. För skolan var årets mässa kanske viktigare än någonsin, efter ett år med hot om nedläggningar och besparingar.
Den nionde omgången är spelad, vilket innebär att den första halvan av HockeyEttans grundserie är avklarad innan fortsättningsserierna tar över. Lindlöven är ett av lagen som har haft en bra vecka på isen, där man verkligen har blandat motståndet. Under onsdagen lyckades man att plocka tre poäng från tabellettan Borås, medan man till helgen tog en bortaseger mot Borlänge. Båda matcherna gjordes utan insläppta mål.