LIF Lindesberg fick vända hem poänglöst från bortamötet med HIF Karlskrona. FOTO: Hannes Feldin

Andra halvlek fällde LIF i Karlskrona

LIF Lindesberg föll tungt i toppmötet med HIF Karlskrona. Efter en jämn start där LIF stod upp väl drog hemmalaget ifrån till en tvåmålsledning strax före paus. Gapet växte sedan snabbt i den andra halvleken, även om LIF kunde snygga till slutresultatet till 31-25.

Söndagen innehöll ett Allsvenskt toppmöte mellan fyran HIF Karlskrona och tvåan LIF Lindesberg. Det var även hemmalaget som inledde starkast och tidigt skaffade sig en tvåmålsledning. Men LIF, med en storspelande Alexander Johnsson i målet, tog sig snabbt tillbaka och Gustaf Ekström kunde med elva minuter på klockan kvittera till 4-4.

Målet följdes upp av två frilägen för Ricky Nordahl. Målkungen gjorde inga misstag utan gav gästerna ledningen, något som dock följdes av en längre måltorka för LIF. Laget hade stora problem med att överlista Karlskrona-målvakten Flamur Gerbeshi men räddades av ett stabilt försvar.

– Det är en svår bortamatch med mycket publik och de har ett jävla go kring sin verksamhet. Men vi är ett bra lag och ska absolut kunna vinna den här matchen. Det var den känsla jag hade efter första kvarten, där vi skapade mycket chanser och hade kunnat tystat publiken mer än vad vi gjorde, menar Ola Anto om den första halvlek som LIF genomförde.

Karlskrona drog ifrån i andra

Med tiden tog sig dock HIF Karlskrona både ikapp och förbi. LIF fick även en utvisning i slutskedet, men där kunde Oskar Erixon ta tillvara på en straff. Det var dock hemmalaget som fick det sista ordet och LIF gick till vila i underläge 11-13, ett tungt slut på halvleken enligt Anto.

– Jag hävdar bestämt att man ska undvika att släppa in mål på det sättet vi gör, precis före halvtid. Det är naiva mål och det blir en uppförsbacke redan till andra halvlek. Det är såna där små saker inom handbollen som gör att det ena laget får energi.

Till den andra halvleken gick LIF ut för att ta sig tillbaka, men allt gick snabbt i fel riktning. Karlskrona var effektiva i sina attacker och kunde hastigt och mindre lusigt gå ifrån till 18-13. LIF tog timeout, bytte in Sébastien Ehnevid och började spela ett mer aggressivt försvar. Det ledde dock bara till större ytor som hemmalaget kunde utnyttja till att utöka ledningen.

Med en kvart kvar att spela var ställningen 24-15 och möjligheterna till en poäng var i princip borta. LIF kämpade dock in i det sista och Ehnevid stod bland annat för ett par fina räddningar, varav en på straff. Fem sekunder före slutet kunde Jesper Nilsson stänga målskyttet och snygga till siffrorna till 31-25.

”Har ambitionen att vinna varje match”

– Vi har ju ambitionen att vinna varje match så självklart är vi besvikna, summerar Anto nederlaget.

LIF:s assisterande tränare konstaterar att det egentligen inte finns någonting att ta med sig från matchen. Vissa positiva tendenser syntes dock, däribland Jesper Nilssons fina inhopp som resulterade i fyra mål.

Förlusten mot HIF Karlskrona menar tränaren kommer på grund av det storvuxna motståndet. Anto efterlyser ett rakare anfallsspel, där LIF skulle visat upp en större snabbhet i fötterna. Samtidigt tappade man i den andra halvleken greppet om Karlskronas stjärna Lars Möller Madsen.

Förlusten innebär att LIF tappar två placeringar i Allsvenskan. Laget passeras bland annat av just HIF Karlskrona, som är fortsatt obesegrade. För LIF Lindesberg väntar nu hemmamöte med Tyresö och Ola Anto vill se laget ladda om tills dess.

– Nu har vi Tyresö på lördag och det är en viktig match för oss. Inför säsongen är det en sån match som många räknar med att vi ska vinna. Men vi kommer helt klart behöva komma fokuserade för att det ska ske.

Matchfakta HIF Karlskrona-LIF Lindesberg:
Resultat: 31-25 (13-11)
Publik: 1208
Mål LIF: Ricky Nordahl 6, Oskar Erixon 5, Jesper Nilsson 4, Jacob Nelson 4, Freddy Lindblad 2, Gustaf Ekström 2, Karlo Seric, Richard Eriksson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Skånela-Eskil 27-25
BK Heid-Warta 28-34

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 9 november 2014 klockan 17:53

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:31