LIF Lindesberg fick vända hem poänglöst från bortamötet med HIF Karlskrona. FOTO: Hannes Feldin

Andra halvlek fällde LIF i Karlskrona

LIF Lindesberg föll tungt i toppmötet med HIF Karlskrona. Efter en jämn start där LIF stod upp väl drog hemmalaget ifrån till en tvåmålsledning strax före paus. Gapet växte sedan snabbt i den andra halvleken, även om LIF kunde snygga till slutresultatet till 31-25.

Söndagen innehöll ett Allsvenskt toppmöte mellan fyran HIF Karlskrona och tvåan LIF Lindesberg. Det var även hemmalaget som inledde starkast och tidigt skaffade sig en tvåmålsledning. Men LIF, med en storspelande Alexander Johnsson i målet, tog sig snabbt tillbaka och Gustaf Ekström kunde med elva minuter på klockan kvittera till 4-4.

Målet följdes upp av två frilägen för Ricky Nordahl. Målkungen gjorde inga misstag utan gav gästerna ledningen, något som dock följdes av en längre måltorka för LIF. Laget hade stora problem med att överlista Karlskrona-målvakten Flamur Gerbeshi men räddades av ett stabilt försvar.

– Det är en svår bortamatch med mycket publik och de har ett jävla go kring sin verksamhet. Men vi är ett bra lag och ska absolut kunna vinna den här matchen. Det var den känsla jag hade efter första kvarten, där vi skapade mycket chanser och hade kunnat tystat publiken mer än vad vi gjorde, menar Ola Anto om den första halvlek som LIF genomförde.

Karlskrona drog ifrån i andra

Med tiden tog sig dock HIF Karlskrona både ikapp och förbi. LIF fick även en utvisning i slutskedet, men där kunde Oskar Erixon ta tillvara på en straff. Det var dock hemmalaget som fick det sista ordet och LIF gick till vila i underläge 11-13, ett tungt slut på halvleken enligt Anto.

– Jag hävdar bestämt att man ska undvika att släppa in mål på det sättet vi gör, precis före halvtid. Det är naiva mål och det blir en uppförsbacke redan till andra halvlek. Det är såna där små saker inom handbollen som gör att det ena laget får energi.

Till den andra halvleken gick LIF ut för att ta sig tillbaka, men allt gick snabbt i fel riktning. Karlskrona var effektiva i sina attacker och kunde hastigt och mindre lusigt gå ifrån till 18-13. LIF tog timeout, bytte in Sébastien Ehnevid och började spela ett mer aggressivt försvar. Det ledde dock bara till större ytor som hemmalaget kunde utnyttja till att utöka ledningen.

Med en kvart kvar att spela var ställningen 24-15 och möjligheterna till en poäng var i princip borta. LIF kämpade dock in i det sista och Ehnevid stod bland annat för ett par fina räddningar, varav en på straff. Fem sekunder före slutet kunde Jesper Nilsson stänga målskyttet och snygga till siffrorna till 31-25.

”Har ambitionen att vinna varje match”

– Vi har ju ambitionen att vinna varje match så självklart är vi besvikna, summerar Anto nederlaget.

LIF:s assisterande tränare konstaterar att det egentligen inte finns någonting att ta med sig från matchen. Vissa positiva tendenser syntes dock, däribland Jesper Nilssons fina inhopp som resulterade i fyra mål.

Förlusten mot HIF Karlskrona menar tränaren kommer på grund av det storvuxna motståndet. Anto efterlyser ett rakare anfallsspel, där LIF skulle visat upp en större snabbhet i fötterna. Samtidigt tappade man i den andra halvleken greppet om Karlskronas stjärna Lars Möller Madsen.

Förlusten innebär att LIF tappar två placeringar i Allsvenskan. Laget passeras bland annat av just HIF Karlskrona, som är fortsatt obesegrade. För LIF Lindesberg väntar nu hemmamöte med Tyresö och Ola Anto vill se laget ladda om tills dess.

– Nu har vi Tyresö på lördag och det är en viktig match för oss. Inför säsongen är det en sån match som många räknar med att vi ska vinna. Men vi kommer helt klart behöva komma fokuserade för att det ska ske.

Matchfakta HIF Karlskrona-LIF Lindesberg:
Resultat: 31-25 (13-11)
Publik: 1208
Mål LIF: Ricky Nordahl 6, Oskar Erixon 5, Jesper Nilsson 4, Jacob Nelson 4, Freddy Lindblad 2, Gustaf Ekström 2, Karlo Seric, Richard Eriksson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Skånela-Eskil 27-25
BK Heid-Warta 28-34

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 9 november 2014 klockan 17:53

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan
Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-25

2024-05-24 00:41