Andra raka tresetaren för Linde

Lindesberg Volley fortsätter att imponera i Elitserie-upptakten. På lördagen slog laget tillbaka gästande Gislaved, precis som i premiären via seger i tre raka set. Nette Peit var tillbaka i Arenan och visade vägen för Linde, som vann med siffrorna 25-11, 25-19 och 26-24.

Förra helgens seger borta mot RIG Falköping följes på lördagen upp av hemmapremiär för Lindesberg Volley. Laget tog emot Gislaved i Arenan, ett motståndarlag som öppnade med att knipa den första bollen. Men därefter växlade Linde snabbt upp och via tre raka serveess signerat Nette Peit gick laget ifrån i ledning.

Just den återvändande estniskan låg bakom mycket i Linde-offensiven och skördade stora framgångar. Lindesberg gick upp i en trygg ledning på fem poäng, men Gislaved fick viss kontakt. Då svarade hemmalaget med att döda setet med sex raka bollvinster. Elsa Arrestad kunde slutligen slå in setsegern, med sitt 25-11.

Det efterföljande setet blev inte lika lätt vunnet av Linde. Ställningen var till en början jämn och lagen turades om att ta poäng i de korta bollduellerna. Återigen skulle dock en stark period av hemmalaget fälla avgörandet.

Vid ställningen 8-10 var Lindesberg något pressade, men laget vände då till 16-11 tack vare ett starkt spel. Även om Gislaved bet tillbaka var ledningen därefter aldrig hotad. Setet skrevs till 25-19, vilket innebar 2-0 i set till Lindes fördel.

”Första två seten riktigt bra”

Men även om segern låg inom räckhåll skulle laget få slita rejält. Efter pausen klev Gislaved ut med hunger, något Linde inte var beredda på och plötsligt var ställningen 0-8. En lång bollduell som elegant lyftes i golvet av Ijeoma Moronu gav hemmalaget ett skönt trendbrott och därifrån minskade avståndet alltmer.

– Vi blev nog ganska ställda när ingenting fungerade. Men till slut lossnade det, då kan man också slappna av i spelet, säger Rebecca Gustafsson om den darriga starten på tredje.

Linde åt sig sakta men säkert ikapp och med ett mer beslutsamt spel var man vid ställningen 11-11 slutligen ikapp. Martina Konecna levererade då ett otroligt servespel, men Gislaved skulle skruva åt greppet på nytt. Det krävdes en mäktig vändning av Linde vid underläge 22-23 för att avgöra tillställningen. Det gav 3-0 i set till Lindesberg och lagets andra raka seger, båda dessutom vunna i bara tre set.

– I de första två seten spelade vi riktigt bra, i det tredje hade vi vissa problem. Men vi kämpar på och vi lyckas vända och vinna, summerar Nette Peit.

Utsågs till bästa spelaren i återkomsten

Den estniska landslagsspikern är tillbaka i Bergslagen och Lindesberg Volley efter ett år på vift. Nette var drivande i det Linde-lag som säsongen 2014-15 nådde semifinal i slutspelet, men kom inte överens om någon fortsättning med klubben. Nu är hon däremot tillbaka i klubben och återkomsten till Arenan var uppskattad.

– Det är riktigt kul att vara tillbaka, speciellt med tanke på att jag har varit här tidigare och vet hur allting fungerar. Jag gillar att vara här, säger Nette som dominerade i stora delar av matchen och utsågs till bästa Linde-spelare.

– Försvarsspelet och anfallet var okej, mottagningen inte lika bra. Jag kan göra bättre ifrån mig, kommenterar hon självkritiskt.

En annan spelare som är ny till den här säsongen är Rebecca Gustafsson. Den 23-åriga spikern från Norsjö har snabbt hittat in i laget och startade såväl senast mot RIG som i vinsten över Gislaved. Segern med siffrorna var 3-0 var Lindes andra i rad och laget har öppnat säsongen starkt. På onsdag väntar bortaderbyt mot rivalen Örebro, dit Rebecca och Linde tar med sig mycket från lördagens seger.

– I det stora hela gjorde vi en jättebra match. Det sista setet är väl sådär, men annars är det stabilt och en riktigt bra laginsats. Skönt att få bevisa för folk som inte trott på oss, som tyckt att vi haft ett för litet lag.

Matchfakta Lindesberg Volley-Gislaved:
Resultat: 3-0 (25-11, 25-19, 26-24)
Publik: 133

Övriga resultat från Elitserien:
Sollentuna-Lund 3-1
RIG Falköping-Engelholm 0-3
Svedala-Hylte/Halmstad 0-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 15 oktober 2016 klockan 17:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-04 13:16