FOTO: Hannes Feldin

Åren i Linde är över – nu byter Oskar sida

Efter sex år i Lindesberg Volley väntar nya utmaningar för Oskar Jönsson Vikterlöf. I höst byter Lindes förre assisterande tränare skepnad och tar plats på Örebro Volleys bänk. Inför sitt första uppdrag som huvudtränare ser han tillbaka på fina år i Linde och fram emot att spela derbyn på motståndarens sida.

– Det är väl både bra och dåliga känslor förstås, eftersom det varit många fantastiska år i Lindesberg. Man har ju med åren byggt upp relationer med människor och spelare i klubben. Så det är definitivt både positivt och negativt, men jättekul så klart att få testa sina vingar, slår Oskar Jönsson Vikterlöf själv fast om flytten.

Det var i början av juli som nyheten släpptes att Örebro Volley hittat sina nye tränare. Efter att Matilda Wikander lämnat sitt uppdrag sökte klubben en efterträdare. Men fann den några mil norrut, i Lindesberg.

I samband med sin resa med landslaget i mitten av maj kontaktades Oskar Jönsson Vikterlöf för första gången av Örebro. Inledningsvis hade man en mailkontakt, där klubben hörde sig för om Oskars intresse. Samtidigt förde Lindes assisterande tränare själv kontakt med den egna klubben om en eventuell fortsättning.

I mitten utav lägret kom så några mellandagar då Oskar befann sig hemma. Han passade då på att träffa Örebro och diskutera mer ingående, men tog sedan resterande landsläger på sig att fundera. Några förhastade beslut ville 28-årigen inte ta och när sedan lägret var över gav han sitt besked.

– När jag kom hem tog jag några dagar att tänka över det. Jag tackade sedan ja, berättar Oskar som lockades av positionen som huvudtränare.

– Det är definitivt en stor del i det. Att få den här chansen att träna ett Elitserie-lag.

Han har annars många år bakom sig som assisterande tränare. Sex år har det totalt blivit i Linde, där han mestadels arbetat med damlaget men även varit involverade i klubbens ungdomsverksamhet. Genom åren har Oskar haft flera möjligheter att ta sig vidare. Men det var först nu som han verkligen bestämde sig för att göra slag i drömmen.

– Jag har sagt nej till ett antal erbjudanden förut och känt att det var rätt att stanna kvar. Det hade varit rätt att stanna kvar nu också. Men samtidigt kände jag att hur många gånger kan man tacka nej när det ändå känns bra på den här nya sidan?

Beslutet är nu taget och Oskar har sedan en månad tillbaka kritat på för Örebro Volley. Laget är precis som Linde hemmahörande i Elitserien, där man tog sig till slutspel den gångna säsongen men föll i kvartsfinalen.

Att komma till en ny klubb brukar innebära mycket inlärningsarbete. För Oskar är det en enklare process denna gång, i och med att han är uppväxt i Örebro Volley. Men som huvudtränare kommer han nu få ansvaret över en ny spelartrupp med nya individer att lära känna.

– En del har jag ju hyffsat nära kontakt med och känner mycket sen tidigare. Vi har någon som varit i Lindesberg tidigare och någon som jag hade när hon var yngre. Sen är det en del som jag inte känner mer än ytligt, så det är mycket att lära in.

Att stifta bekantskap med nya spelare innebär samtidigt att säga farväl till gamla. Under sin långa tid i Lindesberg har Oskar format, utvecklat och lärt känna mängder av spelare. Att nu tvingas säga hej då och lämna den kärvänliga klubben tar givetvis emot.

– Det är inte den roligaste delen. Jag har fört mailkontakt nu på slutet med de flesta tjejerna som varit kvar här länge. De nya tjejerna har jag ju inte fått den kontakten med, men många andra har varit här i många år. Det är flera års samarbete och erfarenheter som hänger kvar där, berättar Oskar.

Hur hans framtida förhållande till klubben ser ut är lite oklart. Möjligheterna finns för att fortsätta att agera en form av bollplank åt Johan Isacsson.

– Jag har öppnat för att eventuellt dela med mig av videos så att Johan kan lägga upp på samma sätt som i år. Men det är inget som vi har pratat djupare om, de kanske hittar en ny. Det är ju så att i Sverige är vi för små för att inte samarbeta. Det blir konstigt och onödigt om varje klubb ska ha en som arbetar med datavolley.

Ett framtida samarbete till trots kommer Oskar från och med nu att vara en sportslig konkurrent för Linde. Just mellan Linde och Örebro finns även en extra laddning, då klubbarna är rivaler sedan gammalt. Därför är steget från det ena lägret till det andra något som kan uppfattas som känsligt.

– Det var ingenting som jag kunde väga in kände jag. För mig så landade det i att tycker Örebro är en bra stad och det finns mycket potential i den här klubben. Det är min hemstad och min moderklubb där jag började spela i ungdomen, menar Oskar som vill passa på att lyfta fram derbykaraktären.

– Min uppfattning är att det här är det närmsta derbyt som finns och det med mest historia. Det fanns ju Sollentuna/Vallentuna, men nu spelar inte Vallentuna kvar i Elitserien. Det finns också i Skåne men där har vi inte samma historia med rivaliteten. Så jag tycker att de här är de fyra bästa matcherna man spelar på hela året.

Innan seriespelet drar igång och derbyna tornar upp sig är det sommarvila som gäller. Oskar berättar att hans färska spelartrupp fått sina träningsprogram att hålla sig till. Efter uppehållet drar sedan det verkliga arbetet igång för Örebro Volleys nye huvudtränare. Men innan det tänker Oskar Jönsson Vikterlöf njuta av sommarledigheten.

Publicerad 4 juli 2014 klockan 13:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 23:13