FOTO: Hannes Feldin

Åren i Linde är över – nu byter Oskar sida

Efter sex år i Lindesberg Volley väntar nya utmaningar för Oskar Jönsson Vikterlöf. I höst byter Lindes förre assisterande tränare skepnad och tar plats på Örebro Volleys bänk. Inför sitt första uppdrag som huvudtränare ser han tillbaka på fina år i Linde och fram emot att spela derbyn på motståndarens sida.

– Det är väl både bra och dåliga känslor förstås, eftersom det varit många fantastiska år i Lindesberg. Man har ju med åren byggt upp relationer med människor och spelare i klubben. Så det är definitivt både positivt och negativt, men jättekul så klart att få testa sina vingar, slår Oskar Jönsson Vikterlöf själv fast om flytten.

Det var i början av juli som nyheten släpptes att Örebro Volley hittat sina nye tränare. Efter att Matilda Wikander lämnat sitt uppdrag sökte klubben en efterträdare. Men fann den några mil norrut, i Lindesberg.

I samband med sin resa med landslaget i mitten av maj kontaktades Oskar Jönsson Vikterlöf för första gången av Örebro. Inledningsvis hade man en mailkontakt, där klubben hörde sig för om Oskars intresse. Samtidigt förde Lindes assisterande tränare själv kontakt med den egna klubben om en eventuell fortsättning.

I mitten utav lägret kom så några mellandagar då Oskar befann sig hemma. Han passade då på att träffa Örebro och diskutera mer ingående, men tog sedan resterande landsläger på sig att fundera. Några förhastade beslut ville 28-årigen inte ta och när sedan lägret var över gav han sitt besked.

– När jag kom hem tog jag några dagar att tänka över det. Jag tackade sedan ja, berättar Oskar som lockades av positionen som huvudtränare.

– Det är definitivt en stor del i det. Att få den här chansen att träna ett Elitserie-lag.

Han har annars många år bakom sig som assisterande tränare. Sex år har det totalt blivit i Linde, där han mestadels arbetat med damlaget men även varit involverade i klubbens ungdomsverksamhet. Genom åren har Oskar haft flera möjligheter att ta sig vidare. Men det var först nu som han verkligen bestämde sig för att göra slag i drömmen.

– Jag har sagt nej till ett antal erbjudanden förut och känt att det var rätt att stanna kvar. Det hade varit rätt att stanna kvar nu också. Men samtidigt kände jag att hur många gånger kan man tacka nej när det ändå känns bra på den här nya sidan?

Beslutet är nu taget och Oskar har sedan en månad tillbaka kritat på för Örebro Volley. Laget är precis som Linde hemmahörande i Elitserien, där man tog sig till slutspel den gångna säsongen men föll i kvartsfinalen.

Att komma till en ny klubb brukar innebära mycket inlärningsarbete. För Oskar är det en enklare process denna gång, i och med att han är uppväxt i Örebro Volley. Men som huvudtränare kommer han nu få ansvaret över en ny spelartrupp med nya individer att lära känna.

– En del har jag ju hyffsat nära kontakt med och känner mycket sen tidigare. Vi har någon som varit i Lindesberg tidigare och någon som jag hade när hon var yngre. Sen är det en del som jag inte känner mer än ytligt, så det är mycket att lära in.

Att stifta bekantskap med nya spelare innebär samtidigt att säga farväl till gamla. Under sin långa tid i Lindesberg har Oskar format, utvecklat och lärt känna mängder av spelare. Att nu tvingas säga hej då och lämna den kärvänliga klubben tar givetvis emot.

– Det är inte den roligaste delen. Jag har fört mailkontakt nu på slutet med de flesta tjejerna som varit kvar här länge. De nya tjejerna har jag ju inte fått den kontakten med, men många andra har varit här i många år. Det är flera års samarbete och erfarenheter som hänger kvar där, berättar Oskar.

Hur hans framtida förhållande till klubben ser ut är lite oklart. Möjligheterna finns för att fortsätta att agera en form av bollplank åt Johan Isacsson.

– Jag har öppnat för att eventuellt dela med mig av videos så att Johan kan lägga upp på samma sätt som i år. Men det är inget som vi har pratat djupare om, de kanske hittar en ny. Det är ju så att i Sverige är vi för små för att inte samarbeta. Det blir konstigt och onödigt om varje klubb ska ha en som arbetar med datavolley.

Ett framtida samarbete till trots kommer Oskar från och med nu att vara en sportslig konkurrent för Linde. Just mellan Linde och Örebro finns även en extra laddning, då klubbarna är rivaler sedan gammalt. Därför är steget från det ena lägret till det andra något som kan uppfattas som känsligt.

– Det var ingenting som jag kunde väga in kände jag. För mig så landade det i att tycker Örebro är en bra stad och det finns mycket potential i den här klubben. Det är min hemstad och min moderklubb där jag började spela i ungdomen, menar Oskar som vill passa på att lyfta fram derbykaraktären.

– Min uppfattning är att det här är det närmsta derbyt som finns och det med mest historia. Det fanns ju Sollentuna/Vallentuna, men nu spelar inte Vallentuna kvar i Elitserien. Det finns också i Skåne men där har vi inte samma historia med rivaliteten. Så jag tycker att de här är de fyra bästa matcherna man spelar på hela året.

Innan seriespelet drar igång och derbyna tornar upp sig är det sommarvila som gäller. Oskar berättar att hans färska spelartrupp fått sina träningsprogram att hålla sig till. Efter uppehållet drar sedan det verkliga arbetet igång för Örebro Volleys nye huvudtränare. Men innan det tänker Oskar Jönsson Vikterlöf njuta av sommarledigheten.

Publicerad 4 juli 2014 klockan 13:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 18:23