Lindlövens sjätte raka seger gör att laget har ointagliga tio poäng ner till strecket. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Avancemanget klart: Lindlöven till AllEttan

Lindlöven spelar i AllEttan efter jul! Avancemanget säkrades på söndagen, där laget vände och vann med 5-2 i bortaderbyt mot IFK Arboga. Samtidigt föll Köping i förlängning och det innebär att Lindlöven med tre omgångar kvar att spela är klara för AllEttan.

På söndagskvällen slog Lindlöven in den sista spiken i AllEttankistan. I bortaderbyt mot IFK Arboga gick laget ifrån med tre mål i slutperioden och vann med 5-2, samtidigt som övriga resultat gick vägen. Löven är därmed klart för spel i HockeyEttans spetsserie efter jul, där man kommer att ingå med topplagen från den Västra och Södra serien.

– Det är en lättnad, men framförallt glädje. För mig är det första gången som jag spelar AllEttan med Lindlöven, det ska bli kul för hela klubben. Så som vi har tränat tycker jag att vi förtjänar det här, säger en mycket lycklig Felix Scharnke och fortsätter.

– Det är ett mål som vi haft hela hösten och nu har vi uppnått det. Men det här är bara början, nu gäller det att köra de tre sista matcherna och sätta alla detaljer inför AllEttan. Där är målet topp fem och sen tar vi det därifrån.

Vägen till AllEttan har gått via en stark höst, som alltså fick sin final i söndagens derby. Lindlöven rullade till Arboga med fem raka segrar och en toppad form, samtidigt som motståndet gått tungt på slutet. Men derbyt skulle börja med en riktig kalldusch för Löven och efter bara 41 sekunder tog Arboga ledningen i numerärt överläge.

Gästerna arbetade sig in i matchen och med halva den första perioden spelad utjämnade Albin Gunnarsson till 1-1. Mittperioden präglades sedan av utvisningar, men det var i ”fel” spelform som utdelningen skulle komma. IFK Arboga straffade först Lindlöven med ett ledningsmål i ett boxplay, därefter svarade gästerna med samma mynt. Den defensive giganten Alexander Selin stack då upp och satte dit 2-2 i spel fyra mot fem.

Likaläge inför slutperioden med andra ord, men där skulle Lindlöven växla upp. Niclas Eklöw gav laget tidigt ledningen i numerärt överläge och med klockan på 2.02 hade Felix Lundqvist fyllt på till 2-4. Ett desperat IFK Arboga jagade sedan på framåt, samtidigt som Löven effektivt spelade av tiden. En minut från slutet kunde Johan ”Böna” Persson stänga igen matchen med sitt 2-5 i öppen målbur.

Bildar serie med HockeyEttan Södra: ”Det blir jävligt roligt”

Lindlöven tog tack vare det hem tre poäng och hade därmed gjort sitt jobb. Några minuter senare stod det även klart att Enköping besegrat Köping efter förlängning. Det innebar att Löven låg tio poäng ovanför strecket med bara tre omgångar kvar, ett ointagligt försprång som ger en AllEttanbiljett. Avancemanget har säkrats efter en riktig formtopp och sex raka vinster.

– Absolut, vi har haft en formtopp men ändå inte spelat bra hockey i alla sex matcher. Som idag hittar vi ett sätt att vinna och det är starkt. Det är en sak att spela bra och vinna, men att spela dåligt och vinna är betydligt starkare, förklarar Felix Scharnke.

Den Lindlövenfostrade centern är väldigt glad över att få chansen till AllEttanspel med moderklubben. Löven kommer att ingå i AllEttan Södra, en serie som innehåller de fem främsta lagen från HockeyEttan Västra och Södra. Redan nu är Borlänge, Kristianstad och Troja/Ljungby klara motståndare och Felix är redo för häftiga matcher.

– Det blir jävligt roligt, för det är en bra hockey som spelas därnere. Mycket folk på matcherna och förhoppningsvis lockar det här lite mer publik till våra hemmafighter också.

AllEttan Södra spelas över 18 omgångar och tar sin början efter juluppehållet. Innan dess har tabelltvåan Lindlöven först tre matcher kvar på höstserien, där det närmast väntar ett längre uppehåll. Laget har tio spelfria dagar och Felix berättar att man ska utnyttja dem till träning.

– Det är den här tiden som vi verkligen kan bryta ner kropparna och träna ner oss. Veckan blir hård med både fys och is. Vi vill så klart vinna de sista matcherna, men vi kan tänka mer på detaljer och inte bara fokusera på resultat. Vi har ingen press på oss.

Matchfakta IFK Arboga-Lindlöven:
Resultat: 2-5 (1-1, 1-1, 0-3)
Publik: 325
Skott: 33-30
Mål Lindlöven: 1-1 Albin Gunnarsson (Berg), 2-2 Alexander Selin (Rooth), 2-3 Niclas Eklöw (Persson, Warman), 2-4 Felix Lundqvist (Tano, Berg), 2-5 Johan Persson (Scharnke, Näslund)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Kumla-Skövde 5-4 e.str.
Köping-Enköping 3-4 e.förl.
Forshaga-Grästorp 0-2
Åker/Strängnäs-Surahammar 3-1

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 27 november 2016 klockan 18:10


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Fritidsbanken tilldelas årets Bris-pris. Foto: Henric Byström.

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ut utrustning. Fritidsbanken skapar därmed förutsättningar för och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för barn, något som varit extra viktigt nu under pandemin.

30 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en ...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter åtta förluster och två oavgjorda matcher, låter det positivt från Algot Hane. Foto: Hasse Persson.

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en oavgjord match mot Rimbo, men kommer med positiva rapporter inför söndagens match mot Anderstorp. Är det äntligen dags för seger?
– Jag tror på två riktigt sköna poäng, säger Algot Hane.

26 november 2021 klockan 16:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En poäng med mersmak!
Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, d...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan Karlsson inte längre kommer att träna det allsvenska laget, som inför lördagens möte mot Rimbo kommer att ha en bekant trio på bänken som tränarstab.
– Vi kommer att göra allt för att få med oss två poäng, säger Oskar Wallin.

19 november 2021 klockan 18:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stefan Andersson är ordförande i Lindesbergs Skateboardförening, som inom kort står helt utan anläggning. Foto: Camilla Lagerman

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i Dalkarlshyttan. Innan dess hade man lagt ner tiotusentals timmars ideellt arbete på att renovera den drygt 300 kvadratmeter stora lokalen för att hålla den i bra skick. Tio år senare meddelar föreningen att man står utan lokal från och med nästa sommar, då fastigheten ska rivas och ge plats för nybyggnation.

19 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!

Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen...

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson

Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så ...

bildspel Ny förlust trots mexikansk förstärkning

Förstärkningen från Mexiko är på plats. Trots fin hjälp av Mónica Moreno, så blev det ingen seger när Vä...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Storförlust i viktiga bottenmötet

Den Allsvenska handbollssäsongen är inte ens halvvägs igenom, ändå brinner det hårt i LIF Lindesbergs knutar. Lördagens bortamöte mot tabelljumbon Kärra var en riktig måstematch för LIF som är i stort behov av nya tabellpoäng. Dessvärre kom Lindelaget aldrig in i matchen och förlusten blev ett faktum för LIF, som nu är enda laget i serien utan seger.

14 november 2021 klockan 14:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Festlig skolinvigning drog fullt hus

Lindbackaskolan i Lindesberg invigdes under festliga former på lördagen, ett event som lockade otroligt många nyfikna bes...

bildspel Hemmaförlust med fjorton mål

Det började med ett sexmålsunderläge, minskade till fyra och avslutades i slutändan med hela fjorton mål i skillnad. LIF ...

LIF har chans för fyra poäng i veckan!

Med en poäng till tabellen så ser det tidigt mörkt ut för Allsvenskans nästjumbo LIF Lindesberg. I veckan kommer d...

WSK tog säsongens första bortaseger!

Tredje raka matchsegern togs under söndagen! Trots en kvitterad första period så var det ren Linde-dominans som hjä...

Omåttligt populära Trollrallyt återuppstår efter 33 år i dvala

Nu är det dags att plocka fram lådbilskunskaperna, gnugga geniknölarna och börja ...

Isabella vann Ponnytrav-SM!

Det var sista chansen för ett SM-guld, och hon tog den! Tillsammans med det 17-åriga stoet Angel, så kunde Isabella Jansson ...

Arkivbild på Fredrik Karlsson som fick med sig hela 11 (!) mål från Västerås. Foto: Hasse Persson.

Nära tabellpoäng mot VästeråsIrsta

Förra säsongens tabellfemma VästeråsIrsta fick besök av LIF Lindesberg under lördagen. Med fortsatta skador och sjukdomar i LIF, så fick flera intressanta namn som Fatlum Ahmeti och publikfavoriten Mikael Gerlström gästa Västerås. Trots bortaförlust blev det istället Fredrik Karlsson som blev mest uppmärksammad för sina elva mål.

31 oktober 2021 klockan 20:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust trots nya namn i truppen
En ny spelare har anlänt till Linde Volley. Kanadensiska Cate Sykes gjorde sverigedebut när Linde Volley gästade Gislaved, för sin sjätte match f...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK är obesegrade i nya hemmahallen
WSK Lindesberg verkar stortrivas i nya Lindbackahallen. Under torsdagen spelade laget sin tredje hemmamatch, vilket slutade med säsongens tredje ...
29 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Jämna set blev ny förlust
Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jä...
24 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-22

2021-10-22

2021-10-20

2021-10-20

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-16

2021-10-15

2021-10-13

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-12-02 22:22