Lindlövens sjätte raka seger gör att laget har ointagliga tio poäng ner till strecket. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Avancemanget klart: Lindlöven till AllEttan

Lindlöven spelar i AllEttan efter jul! Avancemanget säkrades på söndagen, där laget vände och vann med 5-2 i bortaderbyt mot IFK Arboga. Samtidigt föll Köping i förlängning och det innebär att Lindlöven med tre omgångar kvar att spela är klara för AllEttan.

På söndagskvällen slog Lindlöven in den sista spiken i AllEttankistan. I bortaderbyt mot IFK Arboga gick laget ifrån med tre mål i slutperioden och vann med 5-2, samtidigt som övriga resultat gick vägen. Löven är därmed klart för spel i HockeyEttans spetsserie efter jul, där man kommer att ingå med topplagen från den Västra och Södra serien.

– Det är en lättnad, men framförallt glädje. För mig är det första gången som jag spelar AllEttan med Lindlöven, det ska bli kul för hela klubben. Så som vi har tränat tycker jag att vi förtjänar det här, säger en mycket lycklig Felix Scharnke och fortsätter.

– Det är ett mål som vi haft hela hösten och nu har vi uppnått det. Men det här är bara början, nu gäller det att köra de tre sista matcherna och sätta alla detaljer inför AllEttan. Där är målet topp fem och sen tar vi det därifrån.

Vägen till AllEttan har gått via en stark höst, som alltså fick sin final i söndagens derby. Lindlöven rullade till Arboga med fem raka segrar och en toppad form, samtidigt som motståndet gått tungt på slutet. Men derbyt skulle börja med en riktig kalldusch för Löven och efter bara 41 sekunder tog Arboga ledningen i numerärt överläge.

Gästerna arbetade sig in i matchen och med halva den första perioden spelad utjämnade Albin Gunnarsson till 1-1. Mittperioden präglades sedan av utvisningar, men det var i ”fel” spelform som utdelningen skulle komma. IFK Arboga straffade först Lindlöven med ett ledningsmål i ett boxplay, därefter svarade gästerna med samma mynt. Den defensive giganten Alexander Selin stack då upp och satte dit 2-2 i spel fyra mot fem.

Likaläge inför slutperioden med andra ord, men där skulle Lindlöven växla upp. Niclas Eklöw gav laget tidigt ledningen i numerärt överläge och med klockan på 2.02 hade Felix Lundqvist fyllt på till 2-4. Ett desperat IFK Arboga jagade sedan på framåt, samtidigt som Löven effektivt spelade av tiden. En minut från slutet kunde Johan ”Böna” Persson stänga igen matchen med sitt 2-5 i öppen målbur.

Bildar serie med HockeyEttan Södra: ”Det blir jävligt roligt”

Lindlöven tog tack vare det hem tre poäng och hade därmed gjort sitt jobb. Några minuter senare stod det även klart att Enköping besegrat Köping efter förlängning. Det innebar att Löven låg tio poäng ovanför strecket med bara tre omgångar kvar, ett ointagligt försprång som ger en AllEttanbiljett. Avancemanget har säkrats efter en riktig formtopp och sex raka vinster.

– Absolut, vi har haft en formtopp men ändå inte spelat bra hockey i alla sex matcher. Som idag hittar vi ett sätt att vinna och det är starkt. Det är en sak att spela bra och vinna, men att spela dåligt och vinna är betydligt starkare, förklarar Felix Scharnke.

Den Lindlövenfostrade centern är väldigt glad över att få chansen till AllEttanspel med moderklubben. Löven kommer att ingå i AllEttan Södra, en serie som innehåller de fem främsta lagen från HockeyEttan Västra och Södra. Redan nu är Borlänge, Kristianstad och Troja/Ljungby klara motståndare och Felix är redo för häftiga matcher.

– Det blir jävligt roligt, för det är en bra hockey som spelas därnere. Mycket folk på matcherna och förhoppningsvis lockar det här lite mer publik till våra hemmafighter också.

AllEttan Södra spelas över 18 omgångar och tar sin början efter juluppehållet. Innan dess har tabelltvåan Lindlöven först tre matcher kvar på höstserien, där det närmast väntar ett längre uppehåll. Laget har tio spelfria dagar och Felix berättar att man ska utnyttja dem till träning.

– Det är den här tiden som vi verkligen kan bryta ner kropparna och träna ner oss. Veckan blir hård med både fys och is. Vi vill så klart vinna de sista matcherna, men vi kan tänka mer på detaljer och inte bara fokusera på resultat. Vi har ingen press på oss.

Matchfakta IFK Arboga-Lindlöven:
Resultat: 2-5 (1-1, 1-1, 0-3)
Publik: 325
Skott: 33-30
Mål Lindlöven: 1-1 Albin Gunnarsson (Berg), 2-2 Alexander Selin (Rooth), 2-3 Niclas Eklöw (Persson, Warman), 2-4 Felix Lundqvist (Tano, Berg), 2-5 Johan Persson (Scharnke, Näslund)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Kumla-Skövde 5-4 e.str.
Köping-Enköping 3-4 e.förl.
Forshaga-Grästorp 0-2
Åker/Strängnäs-Surahammar 3-1

Tabellen från Swehockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 27 november 2016 klockan 18:10


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-09 21:02