FOTO: Hannes Feldin

Avspark: IFK Lindesberg-Garphyttans IF

Ikväll rullar seriespelet vidare för IFK Lindesberg. I säsongens femte match ställs laget mot Garphyttans IF, med avspark 19.00 på Fritidsbyn. Efter den tunga förlusten mot Glanshammar siktar IFK nu på att studsa tillbaka och haka på topplagen.

– Ja, det vore skönt. Vädret är bra och det är en bra stämning i truppen, slår Aleksander Lazarevic fast på fredagsförmiddagen.

Själv kommer IFK-tränaren dock få ha en något passiv roll ikväll. Lazarevic är nämligen avstängd, till följd av förra helgens utvisning i förlustmatchen mot Glanshammar. Han berättar att han självklart kommer att finnas på plats, men inte ska påverka coachningen med risk för vidare avstängning.

Inför mötet med bottenplacerade Garphyttans IF är tränaren hoppfull. Motståndet är ett relativt oskrivet blad, men vägen till seger tror Lazarevic går via den stekande solen.

– Jag tror att värmen talar för vår del och att vi orkar mer. Jag tror att orkar vi springa så kommer vi att vinna den här matchen. Hade det varit lika varmt mot Glanshammar som det är idag så hade vi nog vunnit, det kändes som att vi dog lite där.

Just värmen blir en av nycklarna för att dyrka upp låset mot Garphyttan. I övrigt är det viktigaste att hitta rätt i det kvicka passningsspel som IFK vill hålla.

– Ja värmen och att få upp farten i passningsspelet, så att vi kan hota i djupled. Sen att vi håller ihop laget och hittar tillbaka efter förlusten senast, säger Lazarevic.

Ett bekymmer kan dragits med är den stora ineffektiviteten. Det var även en bidragande faktor till att IFK tappade sin ledning och föll med 3-1 senast mot Glanshammar. Laget har helt enkelt haft svårt att sätta sina lägen. Under veckan har man dels tränat avslut, men även lagt fokus vid moment som försvar och insticksövningar.

– Vi körde lite avslut med dem igår. Men jag släpper det, jag vill inte prata om det för då kan det sätta sig i huvudet. Det är unga killar det här, många tror att ska gå på räls och att det bara är att vinna, vinna, vinna, menar Lazarevic.

Till matchen ikväll kommer IFK till spel utan flera spelare. Det centrala mittfältsparet Mohamed Abed Alatif (avstängd) och Alaa Atif (skadad) saknas helt, en duo som hyllats av Lazarevic. För att fylla ut truppen har tränaren plockat upp en handfull P-17-spelare till mötet med Garphyttans IF, spelare som spelare han gärna lyfter fram.

Med fyra matcher spelade parkerar IFK på en sjätteplats i den haltande tabellen. Seger ikväll skulle innebära att laget behåller kontakten med toppstriden. Klockan 19.00 ges svaret.

Vad: IFK Lindesberg-Garphyttans IF i division 6:s femte omgång

Var: Fritidsbyn, Lindesberg

När: Klockan 19.00 ikväll

Tabellen: Med fyra matcher avverkade har IFK spelat ihop sex poäng, något som räcker till en sjätteplats. Tabellen är dock haltande och motståndet Garphyttans IF har endast spelat tre matcher. På dessa har laget plockat en seger och två förluster, vilket gör att man placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Trupp och uppställning: Laget är sargat med flera bortfall i spelartruppen. Det samspelade innermittfältet saknas till dagens match, då Mohamed Abed Alatif är avstängd och Alaa Alatif skadad. Detta gör att fem P-17-spelare får chansen i kvällens match. Sett till den taktiska biten väljer Lazarevic återigen en 4-4-2-uppställning.

Nyckeln till vinst: Att spela med ett högt tempo och utnyttja sina goda fysik i den starka värmen. Kvickt passningsspel och mycket rörelse i djupled ska hjälpa till att få hål på Garphyttan-försvaret.

Tipset: IFK har vunnit sina två tidigare hemmamatcher, samtidigt som man kammat noll i två tuffa bortamatcher. Ikväll möter man alltså Garphyttans IF, ett lag som haft stora defensiva brister så här långt. Ett revanschsuget IFK med stor löpvilja ska kunna hitta hål i motståndet. Det blir tre poäng och seger med 2-0.

Dagens övriga matcher i division 6: Ervalla-Grönbo, Fellingsbro GoIF-Glanshammar

Publicerad 23 maj 2014 klockan 09:25

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-04 13:38