Med +16 i plus/minusstatistiken var Henrik Warman tongivande under hösten. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Backen tillbaka från det Allsvenska lånet:”En mycket lärorik period”

Efter en fenomenal höst spelade Henrik Warman till sig en utlåning i BIK Karlskoga. Tillbaka från det HockeyAllsvenska äventyret har den talangfulle backen samlat tankarna och laddat om. Nu står Henrik redo för den mycket intressanta vårserie som Lindlöven imorgon kliver in till.

Med ett imponerande backspel var Henrik Warman en stor del i Lindlövens framgångar denna höst. Laget stormade stundom fram genom HockeyEttan Västra, med en femteplats precis bakom Allettanstrecket som slutplacering. Henrik själv landade på åtta inspelade poäng, med smått fantastiska +16 i plus/minusstatistiken.

Backens fina siffror ådrog sig tidigt intresse från HockeyAllsvenskt håll, där BIK Karlskoga redan i somras inledde diskussioner med Henrik. Under höstens landslagsuppehåll fick han så chansen att träna med laget och satte då nya starka intryck. När Karlskoga mitt i det intensiva decemberschemat fick ett par backskador kallades Henrik in, efter att Lindlöven gått med på att släppa 22-åringen på lån.

– Det var skikul. Det är ju liksom det som man strävat efter och kämpat för de senaste åren. Därför var det riktigt kul att få testa på och även känna att man klarar av att spela på den nivån, säger Henrik om den Allsvenska upplevelsen.

Sammanlagt landade han på tre matcher i Karlskogadressen. Laget hann under denna tid med att med uddamålet förlora mot Leksand, Björklöven och Almtuna. Henrik själv fick varierande speltid, men matchades flitigt och kan se tillbaka på en lyckad vända i Allsvenskan.

– Överlag är jag nöjd med vad jag presterade i de tre matcherna. Den andra matchen kom jag in i riktigt bra och den prestationen var allra bäst. Då var det inte samma nervositet som i den första matchen, så man kunde spela med ett större lugn i kroppen.

”Man har mindre tid att tänka”

Bortsett från en kort period i Örebro Hockeys dress för fem år sedan var matcherna i Karlskoga Henriks första i HockeyAllsvenskan. Att ställa om till den miljön från livet i HockeyEttan var självklart en omställning för 22-åringen.

– Framförallt är det tempot och farten i allt. Man har mindre tid på sig att tänka och man måste fatta ett beslut, spela på första tanken och hoppas att det är den bästa. Sen är det kanske inte tyngre spelare, men tacklingarna smäller hårdare, förklarar Henrik som utvecklats av lånet till Karlskoga.

– Jo, men det är klart att det var en mycket lärorik period där. Det kändes som att man lärde sig något nytt varje dag. Nu vet jag på vilket sätt man ska förhålla sig för att kunna spela på den nivån. Det är sådana saker som jag kan ta med mig tillbaka till ”Linde” och träna vidare på där.

Sedan flera veckor tillbaka är det just Lindesberg och Lindlöven som återigen är Henriks hemmaplan. Truppen har tillsammans tränat intensivt för att göra sig redo för den vårserie som stundar och tränare Jussi Salo har inte gett sina spelare alltför mycket vila. Henrik själv trivs med att vara tillbaka i Löven, men några diskussioner om nya vändor till Allsvenskan har det inte blivit ännu.

– Vi har inte talat så mycket om det. Just nu är det Lindlöven som gäller och där kommer mitt fokus att ligga, betonar Henrik.

”Vi har världens möjlighet”

För tillfället är dock Lindlövens backbjässe satt ur spel. En febrig Henrik har tvingats att stå över de senaste dagarnas träning och det mesta tyder på att han missar morgondagens seriepremiär mot Grästorp. Löven går i övrigt in till vårserien med goda vibbar, inte minst med de sju bonuspoäng man inleder med.

– Det är ju en fördel och det känns som att det är ganska viktigt att ha med sig de där poängen, om man ska kunna vinna serien och nå playoff. Vi har världens möjlighet nu att ta oss dit vi vill, vilket är att spela playoff. Det är där som fokus kommer att ligga och når vi det kan vad som helst hända, resonerar Henrik och pekar ut de främsta hoten.

– Så som det kändes efter hösten är det Skövde, Arboga och vi som kommer att tampas om de där två platserna.

Även om han själv inte kan spela kommer Henrik att följa utgången av måndagens viktiga match. Lindlöven kliver in till spel som tabelletta, en placering som man hoppas kunna hålla fast vid genom den 14 omgångar långa serien. För att hålla hela vägen fram till playoff förklarar Henrik vad som blir viktigast.

– Det gäller att vi går in till den här matchserien och fortsätter att spela så som vi gjort. Speciellt som vi gjorde i de två sista matcherna, när vi vann mot både Tranås och Mariestad. Nu ska vi fortsätta på den vägen, för vi har spelat riktigt bra hela hösten.

Det här är Henrik Warman:
Född: 6:e februari 1993
Bor i: Örebro
Position: Back
Klubbar: Örebro Hockey, Linköping J20, Vita Hästen, Kumla, Lindlöven, BIK Karlskoga

Publicerad 27 december 2015 klockan 21:25


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-14 16:54