LIF Lindesbergs marknadsansvarige och tillika målvakt Sébastien Ehnevid är laddad för helgens cup. FOTO: Hannes Feldin

Berglagens Sparbank Cup ökar handbollsintresset

Helgen närmar sig och det innebär att Bergslagens Sparbank Cup står för dörren. Den årliga handbollscupen, som arrangeras av LIF Lindesberg, spelas i Lindesberg Arena från fredag till söndag. Gäster i årets upplaga är Elitserie-lagen Ricoh och Önnered samt norska Lilleström.

För det femte året i rad arrangeras Bergslagens Sparbank Cup den kommande helgen. Som arrangör för tredagarscupen står LIF Lindesberg. Detta år får man besök av Elitserie-duon Ricoh och Önnered, samt Lilleström från den norska Postenligan. Det innebär att man fortsätter locka till sig stora klubbar.

– Vi har haft många bra lag här som Malmö, Guif och även lag från både finska och norska högstaligan. Det är en nivå upp och vi möter lag som ligger ett snäpp över oss, säger Sébastien Ehnevid.

En del i samarbetet med Bergslagens Sparbank

LIF:s ekonomi- och marknadsansvarige berättar att man alltid vila möta starka lag, även om det innebär sämre resultat.

– Vi vill ha så bra motstånd som möjligt. Vi vill ju till Elitserien och Hermans (Arenvang) filosofi är att vi måste möta Elitserie-lag och mäta oss med dem. Vi är inte riktigt där än och då får vi en liten näsbrännare, men allt som går hem mot Elitserie-lagen går hem i Allsvenskan.

Namnet Bergslagens Sparbank Cup härstammar inte alltför ologiskt från banken med samma namn. Banken är LIF:s huvudsponsor och en del av den sponsringen innebär att vara medarrangör av cupen. Bergslagens Sparbank ställer där upp som prisutdelare och får möjligheten att visa upp sig.

– Vi har ett jättelångt samarbete och de har varit sponsorer i uppemot tjugo år.  Så vi har ett väldigt nära och bra samarbete, berättar Sébastien.

Ska stärka handbollsintresset

Cupen består av fyra lag och spelas under hela helgen, fördelat på två matcher per dag. Handbollsintresset i Linde är stort är LIF hoppas på mycket publik.

Inträdet kommer att vara 50 kronor per dag. Sébastien berättar att man har stora kostnader för domare och funktionärer, något som inträdespengarna delvis ska täcka. Cupen är dock inte tänkt som någon inkomstkälla och LIF räknar inte heller med att göra någon vinst.

– Vi har en ganska kort säsong med handbollen och det är många månader då det inte händer någonting. Därför är det kul med cupspel och påminna folk om att det snart är säsong, förklarar Sébastien och tillägger att cupen ska stärka handbollsintresset.

– Dels är det här en träningsturnering men sen har vi detta som en uppstart varje år. En chans för publiken att komma och se de nya spelarna och för oss att visa upp oss.

”Vi har höga krav på oss”

LIF kliver in i cupen omgående och spelar öppningsmatch mot Önnered på fredagskvällen. Totalt blir det alltså tre matcher för laget den här helgen.

Med en månad kvar till seriestarten den 23:e september blir träningsmatcherna allt viktigare. Vid sidan av sitt ekonomi- och marknadsuppdrag är Sébastien målvakt i LIF, och han pekar på vikten av att ställas mot Elitserie-lag.

– Visst får vi oss en näsbrännare och blir straffade för våra misstag. Men det är bättre att se svagheterna på försäsongen istället för att gå in till seriespelet och tro man är världsmästare för att väl där få problem.

Målvakten, som för tillfället går skadad, berömmer även sitt lags insats i den gångna helgens cup i Karlskrona.

– Även om vi förlorade där nere mot Elitserie-motstånd så är vi ändå med i matcherna. Samtidigt är vi inte nöjda med hur vi presterar och tycker att vi har mycket mer att hämta. Det innebär att vi har höga krav på oss och det är positivt.

Samtliga matcher i Bergslagens Sparbank Cup:
Fredag 18.00 LIF Lindesberg-Önnered
Fredag 20.00 Ricoh-Lilleström
Lördag 12.00 Ricoh-Önnered
Lördag 16.00 LIF Lindesberg-Lilleström
Söndag 12.00 Lilleström-Önnered
Söndag 14.00 LIF Lindesberg-Ricoh

Publicerad 21 augusti 2014 klockan 11:40

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 11:10