Binai Aziz vill snabbt bli kvitt sin skada och fortsätta leda sitt BHK mot nya framgångar. FOTO: Bodö HK

Binai jagar hellre titlar än pengar

Han är inne på sitt tredje år i Norge och känner sig bättre än någonsin. Det får Binai Aziz att gärna drömma sig bort till nya äventyr. Men 29-åringen har inte bråttom, utan vill först ta en titel i sitt nya hem BHK.

– Jag trivs faktiskt jävligt bra. Jag har börjat att studera lite på universitetet där. Dessutom tycker jag att jag har tagit ännu ett steg i handbollen, fått en ny roll i laget som vänsternia och har en riktigt bra tränare. Så jag har ingenting att klaga på. Eller ja, det skulle vara min skada jag fick i lördags då, berättar Binai Aziz.

Den nu 29-årige Lindesbergaren har gjort sig ordentligt hemmastadd i Bodö. Trots den nordliga breddgraden är livet längs den norska kusten samma som hemma säger han. När nu vintern närmar sig blir tiderna mörkare och solljuset mindre, men Binai håller sig pigg med solarium och c-vitaminer. Det enda som skiljer livet från Bergslagen är att det blåser mycket mer.

Allting flyter på bra för den forna LIF-spelaren. Eller ja, det är den där skadan som ställer till det. Under de senaste veckorna har hans lag haft ett tufft spelschema och efter semifinalsegern i cupen förra onsdagen kände han sig sliten. När han på lördagens träning skulle ta en rush gick så fästet vid den ena hamstringsmuskeln av.

Tidigare under karriären har Binai varit skonad från skador, men denna gång höll sig oturen frame. Nu väntar en oläglig vila i uppemot sex veckor. BHK, som hans klubb fortkortas, har inga matcher under hela januari och vill det sig illa får Binai spela först i februari.

– Om jag inte hinner tillbaka till att spela cupfinalen. Det är så klart det största man kan vara med om i norsk handboll. Det är ett himla ståhej nere i Oslo, så helst vill jag spela den, tillägger han hoppfullt.

Trivs hellre än jagar efter pengar

Säsongen har dock inletts strålande för både hans och lagets del. Med sju vinster och endast två förluster har BHK tagit Postenligaen med storm och är tabelltvåa. Staden är historiskt sett ett starkt handbollsfäste, men klubben har ofta pendlat mellan serierna. När Binai sommaren 2012 kom dit var man nyuppflyttade.

– Vi räknade egentligen med att vi skulle åka ner direkt. Många experter dömde ut oss men vi hängde kvar. Det är en bra plats för handboll, med mycket folk på matcherna och inte så många andra sporter att konkurrera med.

Sedan hans ankomst har laget slutat 8:a och senast i våras 5:a. Att laget utvecklas är viktigt berättar Binai, som hellre är en del av en stark grupp än dominerar i ett bottenlag. BHK är skickliga på att locka till sig lokala talanger och målet är att etablera klubben i topphandbollen.

– Vi har tagit ett steg i rätt riktning hela tiden, utan att köpa spelare. Vi har utvecklat oss mycket tack vare kompetenta människor i klubben. Det är en härlig känsla som betyder att man gör något bra.

Att han skulle göra en tredje säsong i klubben var länge osäkert. Under våren fanns både erbjudanden från Danmark och Sverige, men något flytt var aldrig riktigt nära förklarar Binai som kritade på för ytterligare ett år. I samband med det berättade han i en intervju för klubbens hemsida att han hellre trivs än jagar efter stora pengar. Det är något han fortfarande står fast vid.

– Precis, det är ju faktiskt väldigt viktigt. Samtidigt så kan jag vara kaxig nog att säga att om jag fortsätter så här så kommer jag kunna spela något år i Tyskland. Jag vill verkligen prova och se hur bra jag kan bli, även om jag fyllt 29. Så bra som jag var innan den här skadan har jag aldrig varit.

Prisades för sin debutsäsong

Binais karriär har pekat spikrakt uppåt ända sedan tiden i LIF. Efter flytten från moderklubben stod han i debutsäsongen för 153 mål, vilket gav honom pris som bäste nykomling i norska ligan. Förra säsongen följde han upp med 130 nya mål och den här säsongen har skyttekungen inlett lika starkt. Sedan ett år tillbaka har han även en ny tränare.

– Personligen tycker jag att han passar mig bra för han vet vad som krävs. Han är väldigt noga med detaljer och mycket småsaker, i både försvar och anfall. Vi kan inte komma till träningarna och vara slappa. Det gäller att man är på tå hela tiden och alltid vill göra sitt bästa, berömmer Binai.

Den krävande miljön hjälper honom att fortsätta utvecklas. För varje vecka lär sig Binai något nytt, något som motiverar honom.

– Nu är det mycket mera noggrant. Vi lämnar ingenting åt slumpen och anpassar försvaret efter motstånd, ”är de bra på det där ja då spelar vi så här”. Ju mer jag får lära mig här desto mer förstår jag hur lite jag visste tidigare.

Skickar sms till vännerna i LIF

Hemma i Lindesberg kämpar hans gamla klubb för att ta sig tillbaka till finrummet. Med elva poäng på åtta matcher har LIF fått en bra start på säsongen, och Binai följer lagets framfart. I de orangea dräkterna finns många av hans gamla vänner kvar.

– Ja absolut jag känner 90 % av de som spelar och jag följer dem lite grann. Jag såg någon match nyss, tror det var mot Tumba…, funderar Binai och berättar vad han såg.

– Det är intressant faktiskt, jag tycker att de gör det bättre och bättre. De har även fått bort den här favoritstämpeln som de hade första åren efter Elitserien. Favoritstämpel är aldrig lätt att ha, speciellt inte om kan inte kan tackla den och det kände jag var tufft under mitt sista år där.

Hans uppfattning är att LIF idag spelar mer som ett lag än tidigare, då man litade på individuella prestationer. Binai pekar ut intelligenta spelare som Gustaf Ekström och Sebastian Hammar, samt ledartyper som Oskar Erixon, Ricky Nordahl och Fatlum Ahmeti. Just mixen av ungdomlig hunger och rutin är det koncept som han tror kan ta LIF tillbaka till Elitserien.

– Man ser att LIF jobbar långsiktigt och det tror jag är viktigt. Samtidigt vet jag att det finns mycket mer att gå på, ibland när jag ser matcherna vill jag bara säga åt dem att ”gör så här istället”. Men det är inte mitt område längre. Men så fort jag ser en match så skickar jag ett sms eller två till spelarna i laget och ger feedback.

”Jag är sugen på utomlands, söderut”

Handbollsintresset i hemstaden Lindesberg är som bekant mycket stort. Men även i Norge har Binai mötts av en fantastisk publik. Framförallt följer landet damhandbollen på ett helt annat sätt och matcherna i herrligan får uppmärksamhet i tidningar, TV och har mängder med tittare.

Med en fantastisk säsongsstart bakom sig är draget kring handbollen enormt i Bodö. För Binais egen del siktar han på ett snabbt tillfrisknande från skadan. Drömmen är att finnas med när laget går ut för cupfinalen i Oslo dagen före nyårsafton, en första chans på medalj.

– För klubbens del så vill jag ha en titel. Sen om det blir en cup-titel, ligan eller slutspelet är jag faktiskt inte så noggrann med. Vi är så pass bra så att vi helt enkelt ska ha en titel i år.

Målet är alltså glasklart. Den tredje säsongen i BHK ska krönas med en titel, något som även kan bli slutpunkten för hela Norge-kapitlet. För Binai Aziz känner sig redo att ta sig an nya utmaningar på sin framgångsrika handbollsresa.

– Fortsätter som det har gjort den här säsongen så är jag sugen på utomlands. Och när jag säger utomlands så menar jag söderut. Längre norrut blir ju svårt haha.

Det här är Binai Aziz:
Född: 24:e oktober 1985
Bor: I Bodö
Position: Vänsternia
Tröjnummer: 34
Moderklubb: LIF Lindesberg

Publicerad 14 november 2014 klockan 13:49

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:13