Binai Aziz vill snabbt bli kvitt sin skada och fortsätta leda sitt BHK mot nya framgångar. FOTO: Bodö HK

Binai jagar hellre titlar än pengar

Han är inne på sitt tredje år i Norge och känner sig bättre än någonsin. Det får Binai Aziz att gärna drömma sig bort till nya äventyr. Men 29-åringen har inte bråttom, utan vill först ta en titel i sitt nya hem BHK.

– Jag trivs faktiskt jävligt bra. Jag har börjat att studera lite på universitetet där. Dessutom tycker jag att jag har tagit ännu ett steg i handbollen, fått en ny roll i laget som vänsternia och har en riktigt bra tränare. Så jag har ingenting att klaga på. Eller ja, det skulle vara min skada jag fick i lördags då, berättar Binai Aziz.

Den nu 29-årige Lindesbergaren har gjort sig ordentligt hemmastadd i Bodö. Trots den nordliga breddgraden är livet längs den norska kusten samma som hemma säger han. När nu vintern närmar sig blir tiderna mörkare och solljuset mindre, men Binai håller sig pigg med solarium och c-vitaminer. Det enda som skiljer livet från Bergslagen är att det blåser mycket mer.

Allting flyter på bra för den forna LIF-spelaren. Eller ja, det är den där skadan som ställer till det. Under de senaste veckorna har hans lag haft ett tufft spelschema och efter semifinalsegern i cupen förra onsdagen kände han sig sliten. När han på lördagens träning skulle ta en rush gick så fästet vid den ena hamstringsmuskeln av.

Tidigare under karriären har Binai varit skonad från skador, men denna gång höll sig oturen frame. Nu väntar en oläglig vila i uppemot sex veckor. BHK, som hans klubb fortkortas, har inga matcher under hela januari och vill det sig illa får Binai spela först i februari.

– Om jag inte hinner tillbaka till att spela cupfinalen. Det är så klart det största man kan vara med om i norsk handboll. Det är ett himla ståhej nere i Oslo, så helst vill jag spela den, tillägger han hoppfullt.

Trivs hellre än jagar efter pengar

Säsongen har dock inletts strålande för både hans och lagets del. Med sju vinster och endast två förluster har BHK tagit Postenligaen med storm och är tabelltvåa. Staden är historiskt sett ett starkt handbollsfäste, men klubben har ofta pendlat mellan serierna. När Binai sommaren 2012 kom dit var man nyuppflyttade.

– Vi räknade egentligen med att vi skulle åka ner direkt. Många experter dömde ut oss men vi hängde kvar. Det är en bra plats för handboll, med mycket folk på matcherna och inte så många andra sporter att konkurrera med.

Sedan hans ankomst har laget slutat 8:a och senast i våras 5:a. Att laget utvecklas är viktigt berättar Binai, som hellre är en del av en stark grupp än dominerar i ett bottenlag. BHK är skickliga på att locka till sig lokala talanger och målet är att etablera klubben i topphandbollen.

– Vi har tagit ett steg i rätt riktning hela tiden, utan att köpa spelare. Vi har utvecklat oss mycket tack vare kompetenta människor i klubben. Det är en härlig känsla som betyder att man gör något bra.

Att han skulle göra en tredje säsong i klubben var länge osäkert. Under våren fanns både erbjudanden från Danmark och Sverige, men något flytt var aldrig riktigt nära förklarar Binai som kritade på för ytterligare ett år. I samband med det berättade han i en intervju för klubbens hemsida att han hellre trivs än jagar efter stora pengar. Det är något han fortfarande står fast vid.

– Precis, det är ju faktiskt väldigt viktigt. Samtidigt så kan jag vara kaxig nog att säga att om jag fortsätter så här så kommer jag kunna spela något år i Tyskland. Jag vill verkligen prova och se hur bra jag kan bli, även om jag fyllt 29. Så bra som jag var innan den här skadan har jag aldrig varit.

Prisades för sin debutsäsong

Binais karriär har pekat spikrakt uppåt ända sedan tiden i LIF. Efter flytten från moderklubben stod han i debutsäsongen för 153 mål, vilket gav honom pris som bäste nykomling i norska ligan. Förra säsongen följde han upp med 130 nya mål och den här säsongen har skyttekungen inlett lika starkt. Sedan ett år tillbaka har han även en ny tränare.

– Personligen tycker jag att han passar mig bra för han vet vad som krävs. Han är väldigt noga med detaljer och mycket småsaker, i både försvar och anfall. Vi kan inte komma till träningarna och vara slappa. Det gäller att man är på tå hela tiden och alltid vill göra sitt bästa, berömmer Binai.

Den krävande miljön hjälper honom att fortsätta utvecklas. För varje vecka lär sig Binai något nytt, något som motiverar honom.

– Nu är det mycket mera noggrant. Vi lämnar ingenting åt slumpen och anpassar försvaret efter motstånd, ”är de bra på det där ja då spelar vi så här”. Ju mer jag får lära mig här desto mer förstår jag hur lite jag visste tidigare.

Skickar sms till vännerna i LIF

Hemma i Lindesberg kämpar hans gamla klubb för att ta sig tillbaka till finrummet. Med elva poäng på åtta matcher har LIF fått en bra start på säsongen, och Binai följer lagets framfart. I de orangea dräkterna finns många av hans gamla vänner kvar.

– Ja absolut jag känner 90 % av de som spelar och jag följer dem lite grann. Jag såg någon match nyss, tror det var mot Tumba…, funderar Binai och berättar vad han såg.

– Det är intressant faktiskt, jag tycker att de gör det bättre och bättre. De har även fått bort den här favoritstämpeln som de hade första åren efter Elitserien. Favoritstämpel är aldrig lätt att ha, speciellt inte om kan inte kan tackla den och det kände jag var tufft under mitt sista år där.

Hans uppfattning är att LIF idag spelar mer som ett lag än tidigare, då man litade på individuella prestationer. Binai pekar ut intelligenta spelare som Gustaf Ekström och Sebastian Hammar, samt ledartyper som Oskar Erixon, Ricky Nordahl och Fatlum Ahmeti. Just mixen av ungdomlig hunger och rutin är det koncept som han tror kan ta LIF tillbaka till Elitserien.

– Man ser att LIF jobbar långsiktigt och det tror jag är viktigt. Samtidigt vet jag att det finns mycket mer att gå på, ibland när jag ser matcherna vill jag bara säga åt dem att ”gör så här istället”. Men det är inte mitt område längre. Men så fort jag ser en match så skickar jag ett sms eller två till spelarna i laget och ger feedback.

”Jag är sugen på utomlands, söderut”

Handbollsintresset i hemstaden Lindesberg är som bekant mycket stort. Men även i Norge har Binai mötts av en fantastisk publik. Framförallt följer landet damhandbollen på ett helt annat sätt och matcherna i herrligan får uppmärksamhet i tidningar, TV och har mängder med tittare.

Med en fantastisk säsongsstart bakom sig är draget kring handbollen enormt i Bodö. För Binais egen del siktar han på ett snabbt tillfrisknande från skadan. Drömmen är att finnas med när laget går ut för cupfinalen i Oslo dagen före nyårsafton, en första chans på medalj.

– För klubbens del så vill jag ha en titel. Sen om det blir en cup-titel, ligan eller slutspelet är jag faktiskt inte så noggrann med. Vi är så pass bra så att vi helt enkelt ska ha en titel i år.

Målet är alltså glasklart. Den tredje säsongen i BHK ska krönas med en titel, något som även kan bli slutpunkten för hela Norge-kapitlet. För Binai Aziz känner sig redo att ta sig an nya utmaningar på sin framgångsrika handbollsresa.

– Fortsätter som det har gjort den här säsongen så är jag sugen på utomlands. Och när jag säger utomlands så menar jag söderut. Längre norrut blir ju svårt haha.

Det här är Binai Aziz:
Född: 24:e oktober 1985
Bor: I Bodö
Position: Vänsternia
Tröjnummer: 34
Moderklubb: LIF Lindesberg

Publicerad 14 november 2014 klockan 13:49

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på grund av spelare som testat sig positivt mot covid-19 och även nu på söndag, när Hylte Halmstad planerades att gästa Lindesberg, så ställer nya positiva coronatest till det.

15 januari 2022 klockan 22:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

14 januari 2022 klockan 23:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

WSK gästas av Allsvenskt motstånd

Fyra lag återstår i innebandyns Distriktsmästerskap. Ett av lagen är WSK Lindesberg som på onsdag tar emot Lillån IBK, ...

bildspel Tuff match på Annandagen

Årets sista handbollsmatch slutade med säsongens tolfte förlust. Det tidigare Elitserielaget OV Helsingborg visade i början av må...

Foto: Hasse Persson

Setseger mot tabellfyran

Efter två raka segrar så blev det inga nya poäng för Linde Volley när Sollentuna gästade arenan. Första setet slutade däremot mycket positivt för hemmalaget, där man efter en jämn kamp om poängen fick med sig en inledande setseger mot tabellfyran. Sollentuna ökade sina växlar och kunde därifrån få med sig samtliga tre poäng.

19 december 2021 klockan 15:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

LIF tillbaka som jumbo efter bortaförlust

Med halva Allsvenskan färdigspelad så blev det ett snabbt returmöte mot Kungälv. LIF Lindesberg stod denna gång som gäster men med en mindre trupp där både Max Broman och Joakim Bååk saknades, blev det förlust efter en svagare andra halvlek. En ny poänglös match gör dessutom att LIF återvänder till tabellens bottenplacering.

19 december 2021 klockan 14:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel IFK Lindesbergs 11-åriga pojkar är ett lag på frammarsch
IFK Lindesbergs lag med pojkar födda 2010 har redan från starten varit en stor trupp, och med sina 26 spelare är de nu det största pojklaget i fö...
14 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tabelltvåan blev för tunga för LIF
LIF Lindesberg visade en stark kämparvilja på hemmaplan när tabelltvåan Kungälv gästade Lindesberg. Förutom en nära full trupp fanns även ...
12 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley klättrar i tabellen efter ny seger
Senaste mötet mot RIG slutade med säsongens första seger för Linde Volley. Under lördagen gästade laget Falköping för ett snabbt returmöte, d...
11 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK föll med flaggan i topp

Fredagens match i Lindbackahallen var en kamp mellan seriens topplag WSK och Arboga. Förutom tre poäng stod även positionen som tabelletta på spel när de båda lagen tog plats i Lindbackahallen. Efter en tuff inledning med ett tremålsunderläge, kunde en tunn WSK-trupp gå mot ledningen för att senare snubbla på mållinjen.

10 december 2021 klockan 22:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tränare "Preben" låter positiv inför söndagens hemmamatch mot Kungälv. Foto: Hasse Persson

LIF-tränaren är segersugen på hemmaplan

Det spelas mycket handboll på söndag. Juniormatcher, parahandboll och en match för Lif Blå visas upp i arenan där en Allsvensk match mot Kungälv avslutar dagen. Tabelltvåan kommer med tre raka segrar i bagaget, där LIFs relativt nya tränare ”Preben” låter positiv till att det gröna segertåget når sin slutstation.

10 december 2021 klockan 19:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Klart för padelspel hos Lindesbergs Fastigheter

I slutet av mars kunde LindeNytt berätta att två nya padelhallar planerades längs industrirakan i Lindesberg...

Tråkig inledning gav förlust

Säsongens första seger är avklarad men ett tuffare motstånd väntade under tisdagen. LIF tog en långresa till det tidigare ...

Travskolan tog kampen mot prostatacancern

Varje år uppmärksammas Mustaschkampen, en insamling för att bekämpa landets vanligaste cancerform, prostatacancer. ...

Annons

Guld och brons blev resultatet av helgens lag-SM i judo. Foto: Frövi Judo

Guldbragd av Frövi Judos damer: SM-guld för femte året i rad

Frövi Judos damlag gjorde något helt unikt, när de i helgen försvarade sitt SM-guld för femte året i rad. Dessutom gick de igenom hela mästerskapet obesegrade, utan att förlora en enda individuell match. Herrarna fick också med sig en peng av ädel valör, när de tog hem ett brons efter flera otroligt jämna matcher.
– Tjejerna var grymma, de vann för femte året i rad, säger Björn Nyberg.

6 december 2021 klockan 12:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Volley stod för storseger på hemmaplan

Det blev tionde gången gillt! Efter nio raka förluster blev det en tresetsseger i Elitseriens bottenmöte mot g...

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot ...

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än ...

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Femte raka segern för WSK Lindesberg!
Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står ...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?
Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-20

2021-11-20

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-15

2021-11-15

2021-11-14

2021-11-14

2021-11-13

2021-11-10

2021-11-08

2021-11-07

2021-11-03

2021-10-31

2022-01-19 18:23