Klockan 19.00 ikväll kastas den första finalen mellan Elverum och Bodö HK igång. FOTO: Bodö HK

Binai redo för sitt livs matcher: ”Inställningen som avgör”

Binai Aziz står endast två segrar från att bli norsk mästare. LIF Lindesberg-produktens Bodö HK är framme vid final, där de senaste årens gigant Elverum väntar. Inför onsdagens första final ringde LindeNytt upp 29-åringen för en lägesrapport.

Är ni på plats nu i Elverum?
– Ja, vi kom precis fram. Nu kliver vi ur bussen, får i oss lite mat och sen är det taktisk genomgång inför matchen ikväll.

Hur är pulsen inför den första finalen då?
– Det är svårt att säga. Just nu tycker jag faktiskt att Elverum är ett bättre lag än tidigare på säsongen. Förra året var de med i toppen, både i slutspelet och i cupen och i ligan. Men i år har de inte fått till det förrän på slutet, kanske på grund av att de bytt tränare och lite spelare. Men oavsett vad tror jag att det blir en tuff match, framförallt här i Elverum. De har fyllt hallen med 3000 i publiken, så det blir inte lätt.

Er semifinal mot Runar Sandefjord blev ett riktigt drama. Ni avgjorde först i den tredje och avgörande matchen med 27-24, hur nervöst var det?
– Det var tufft så klart. Vi krigade oss igenom den första hemmamatchen och vann knappt där. Men den sista var en riktig krigarkamp, där det var mycket tack vare hemmabanan som vi tog hem det. De ledde med två mål i mitten av andra och hade momentum, men vi lyckades märkligt nog gå vinnande ur det. Det var riktigt skönt.

Du berättade i vår senaste intervju om pressen som kan uppstå när man förlorar den första matchen, vilket ni gjorde i semin. Hur gick tankarna efter att ni blivit krossade med 34-21 där nere?
– Storleken på förlusten hade ingen betydelse, men det är aldrig kul att ha kniven mot strupen direkt. Vi trodde kanske att vi skulle vinna där nere enkelt. Vi visste att grundserievinnaren Arendal hade gått på en mina mot Runar och nu var det nära att vi också gjorde det. Men vi visade en styrka i laget. Även fast det var pressat läge och fast vi har spelat många matcher klarade vi av att hålla huvudet kallt och vända.

Vad skulle du säga avgjorde semifinalserien till er fördel?
– Det som avgjorde var att alla bidrog. När det blir tight och spännande i slutet av matcherna är det lätt att några håller sig i bakgrunden och inte vill göra bort sig. Att spelare blir nervösa helt enkelt. Men hos oss ville alla vara med och bidra. När hela laget är med på spåret så blir det svårt att stoppa oss.

Nu väntar final mot Elverum som också spelade tre matcher i semifinalen. Har det någon betydelse att ni båda fått lika lång vila?
– Ja, de har haft en tuff serie och vi har haft en tuff serie och nu båda börjar på noll. Vi börjar dessutom på deras bortaplan och där ska de vinna, speciellt med deras historia och den publiken. Vi får försöka att sätta grus i deras maskineri direkt och försöka få matchen dit vi vill. Men det är svårt att på förhand säga hur det kommer att bli. För du kan lägga viken taktik du vill, när det kommer ner till planen så är det inställningen som avgör.

Elverum slutade fyra i grundserien och ni tvåa. Är det ni som går in med favorittrycket på er?
– Jag ser det som 50-50. De har gjort det bra och byggt upp en kultur som gör att de ligger i toppen år efter år. Jag vill inte var kliché och sätta favoritskapet på dem, men jag tycker inte att vi har förtjänat att få vara favoriter heller.

Sett till själva spelet, vad väntar du dig för typ av handboll i de här matcherna?
– Jag tror att det kommer att vara mycket provokationer och mycket fula grejer. Kanske inte så vacker handboll. Men när det väl står guld på spel är det ingen som bryr sig om vacker handboll. Det handlar om att vinna, sen är det skit samma om man vinner med en boll eller med tio bollar.

Drömmen om ett guld är bara två segrar bort. Är det dina största matcher i karriären som väntar?
– Ja, det skulle jag vilja säga. Jag har bara spelat i Lindesberg och i Bodö, och i Lindesberg fick jag tyvärr aldrig chansen att spela om titlarna. Nu har jag haft den turen i Bodö och det här blir den tredje titelmatchen jag spelar den här säsongen. Så jag börjar bli van vid att spela viktiga matcher och ha en viktig roll, hela laget har rutin av det. Det kan väga över till vår fördel.

Publicerad 13 maj 2015 klockan 14:29

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 02:37