ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Blytung förlust i den jämna streckmatchen

Trots tuff coachning och en viljestark slutforcering lyckades Lindlöven aldrig komma ikapp och få med sig några poäng från den så viktiga streckmatchen mot Borlänge. Fem svaga minuter i andra perioden där gästerna tilläts gå från 0-1 till 3-1 sänkte hemmalaget som nu har fyra poäng upp till strecket. Playoff-chanserna ser därmed allt mer avlägsna ut.

Förutsättningarna inför matchen var tydliga. Seger och Lindlöven skulle passera Borlänge i kampen om den sista playoff-platsen och det hettade till direkt i den viktiga streckmatchen när Lindlöven-kaptenen Johan Persson och Borlänges beryktade tuffing Viktor Mårtensson hamnade i handgripligheter efter bara 16 sekunder och tvingades uppsöka utvisningsbåset. Men som helhet var första perioden ganska avvaktande.

Inget av lagen lyckades skapa särskilt långa anfall och få fast spelet i den offensiva delen av banan och antalet riktigt heta målchanser var få. Det bästa som skapades stod dock gästerna för, men när de vaskade fram några halvlägen stod Örebro-lånet Jonathan Frykholm tryggt i vägen mellan Lindlöven-stolparna.

Därför kom det aningen oväntat när Felix Lundqvist snappade upp pucken efter ett Borlänge-misstag i egen zon och kunde servera Johan Persson som kyligt placerade in 1-0 till Lindlöven med endast 13 sekunder kvar av perioden och därmed skickade sitt lag till pausvila med ledningen.

– Jag tycker att vi vinner första perioden rättvist, konstaterade tränaren Jussi Salo efteråt.

Det skulle dock visa sig vara en ledning som inte skulle bli långvarig. Borlänge tog kommandot direkt i andra perioden och kunde på knappt fem minuter, sedan Lindlöven rämnat betänkligt i försvarsarbetet några gånger, gå fram till ledningen med 3-1. Trots att Jussi Salo på Linde-bänken snabbt insåg vad som var på väg att hända och tog timeout efter det tjusiga 1-2-målet.

– Det är stora individuella misstag, jag vet inte varför vi gör det. Det kanske blev lite stressat, suckade tränaren som aldrig tvekade att ta timeout.

– Det har hänt så många gånger i andra perioderna. Vi har gjort många bra första men i andra har vi släppt till många onödiga mål, jag kände att det var på väg att hända och att vi måste få stopp. Det lyckades lite.

Lindlöven hämtade sig efter målchocken i baken och fick kontakt igen när Emil Ripstrand tog sig in framför mål och pillade dit en snabb reduceringspuck till 2-3. Andra halvan av perioden blev betydligt jämnare och Lindlöven hade bud på att få in även en kvitteringspuck. Men lyckades inte få dit puckarna när de riktigt fina chanserna uppenbarade sig. Ripstrand förvaltade ett straffslag på ett förvånansvärt svagt sätt och när en av aftonens piggaste lirare Jimmy Hellström frispelades i bra skottläge fick han inte alls till skottet.

– Vi fick ihop det i slutet av andra och skapade några chanser, men vi fick inte in pucken. Vi måste vara rakare i anfallszon och mer effektiva när vi får våra målchanser.

Lönlös jakt på kvittering

Den tredje perioden skulle bli en jakt på kvittering, men Borlänge lyckades stänga ner hemmalaget bra och när välbekante Dick Ahlström dundrade in 4-2 till gästerna efter drygt tolv minuter såg det nattsvart ut. Men Jussi Salo vägrade ge sig och satsade allt på ett kort när han tog ut målvakten med fyra minuter kvar att spela. Det gav resultat, med två minuter och 40 sekunder kvar av matchen satte Emil Ripstrand 3-4 och Lindlöven fick nytt liv.

– Vi har lyckats bra utan målvakt tidigare och när det är två mål att hämta in kan man inte vänta till sista minuten, då måste man ha tid på sig, förklarade Salo sin vågade och framgångsrika coachning.

Tränaren fortsatte att gambla utan målvakt, men närmare än ett stolpskott kom hemmalaget aldrig kvittering. Lindlöven inkasserade sin sjätte raka förlust i den så viktiga streckmatchen och har nu fyra tunga poäng upp till playoff-plats.

– Vi blev lite mer desperata när vi plockade målvakten, vi fick in ett mål och hade ett skott i stolpen, men det är inte där vi förlorar matchen, det är i andra perioden. Vi får inte tillbaka den här matchen, det är bara att blicka framåt mot nästa match på lördag, det är tre matcher kvar och nio poäng att spela om.

Matchfakta Lindlöven-Borlänge:
Resultat: 3-4 (1-0, 1-3, 1-1)
Publik: 307
Skott: 25-27
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Lundqvist), 2-3 Emil Ripstrand (Astley Rydberg, Hellström), 3-4 Emil Ripstrand (Rundgren, Tano)

Övriga resultat från AllEttan Södra:
Skövde-Nybro 2-1 e.str.
Vimmerby-Kristianstad 3-4
Troja/Ljungby-Kallinge/Ronneby 4-2
Kumla-Mariestad 1-3

Tabellen från Swehockey:hockeyettantabellomg15

Publicerad 15 februari 2017 klockan 21:30

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot tabellettan Arboga vilket ökade respekten för en eventuell ny underdog i serien. Trots ett tvåmålsunderläge i matchens första minuter, kunde WSK visa sig starkast och gick mot lagets sjätte raka seger!

3 december 2021 klockan 22:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?
Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Broman blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

En poäng med mersmak!

Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, där man lägger sig i ett femmålsunderläge med mindre än tio minuter kvar. Ny energi visades och LIF kunde efter tufft krigande ta hem en ny poäng.
– Idag så krigade vi som fan, säger matchens lirare Max Broman.

20 november 2021 klockan 18:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan Karlsson inte längre kommer att träna det allsvenska laget, som inför lördagens möte mot Rimbo kommer att ha en bekant trio på bänken som tränarstab.
– Vi kommer att göra allt för att få med oss två poäng, säger Oskar Wallin.

19 november 2021 klockan 18:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i ...

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!

Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen...

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson

Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så ...

Annons

Mónica Moreno är Linde Volleys nya spelare för säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Ny förlust trots mexikansk förstärkning

Förstärkningen från Mexiko är på plats. Trots fin hjälp av Mónica Moreno, så blev det ingen seger när Värnamo gästade arenan under söndagen. Energin och spelhumöret höll sig matchen ut för Linde Volley, som med en ny förlust ännu håller sig poänglösa i tabellen efter sju matcher.

14 november 2021 klockan 18:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storförlust i viktiga bottenmötet

Den Allsvenska handbollssäsongen är inte ens halvvägs igenom, ändå brinner det hårt i LIF Lindesbergs knutar. Lö...

bildspel Festlig skolinvigning drog fullt hus

Lindbackaskolan i Lindesberg invigdes under festliga former på lördagen, ett event som lockade otroligt många nyfikna bes...

bildspel Hemmaförlust med fjorton mål

Det började med ett sexmålsunderläge, minskade till fyra och avslutades i slutändan med hela fjorton mål i skillnad. LIF ...

LIF har chans för fyra poäng i veckan!

Med en poäng till tabellen så ser det tidigt mörkt ut för Allsvenskans nästjumbo LIF Lindesberg. I veckan kommer d...

WSK tog säsongens första bortaseger!

Tredje raka matchsegern togs under söndagen! Trots en kvitterad första period så var det ren Linde-dominans som hjä...

Omåttligt populära Trollrallyt återuppstår efter 33 år i dvala

Nu är det dags att plocka fram lådbilskunskaperna, gnugga geniknölarna och börja ...

Isabella Jansson Wiklund och Angel är årets SM-vinnare! Foto: Thea Magnesten

Isabella vann Ponnytrav-SM!

Det var sista chansen för ett SM-guld, och hon tog den! Tillsammans med det 17-åriga stoet Angel, så kunde Isabella Jansson Wiklund från Lindesberg köra hem sin första seger i Svenskt Mästerskap som kördes på Åby under söndagslunchen.
– Att vinna SM har alltid varit en dröm, säger Lindesbergs SM-vinnare.

31 oktober 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nära tabellpoäng mot VästeråsIrsta
Förra säsongens tabellfemma VästeråsIrsta fick besök av LIF Lindesberg under lördagen. Med fortsatta skador och sjukdomar i LIF, så fick flera ...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots nya namn i truppen
En ny spelare har anlänt till Linde Volley. Kanadensiska Cate Sykes gjorde sverigedebut när Linde Volley gästade Gislaved, för sin sjätte match f...
31 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK är obesegrade i nya hemmahallen
WSK Lindesberg verkar stortrivas i nya Lindbackahallen. Under torsdagen spelade laget sin tredje hemmamatch, vilket slutade med säsongens tredje ...
29 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-24

2021-10-22

2021-10-22

2021-10-20

2021-10-20

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-17

2021-10-16

2021-10-15

2021-10-13

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-12-04 08:20