ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Blytung förlust i den jämna streckmatchen

Trots tuff coachning och en viljestark slutforcering lyckades Lindlöven aldrig komma ikapp och få med sig några poäng från den så viktiga streckmatchen mot Borlänge. Fem svaga minuter i andra perioden där gästerna tilläts gå från 0-1 till 3-1 sänkte hemmalaget som nu har fyra poäng upp till strecket. Playoff-chanserna ser därmed allt mer avlägsna ut.

Förutsättningarna inför matchen var tydliga. Seger och Lindlöven skulle passera Borlänge i kampen om den sista playoff-platsen och det hettade till direkt i den viktiga streckmatchen när Lindlöven-kaptenen Johan Persson och Borlänges beryktade tuffing Viktor Mårtensson hamnade i handgripligheter efter bara 16 sekunder och tvingades uppsöka utvisningsbåset. Men som helhet var första perioden ganska avvaktande.

Inget av lagen lyckades skapa särskilt långa anfall och få fast spelet i den offensiva delen av banan och antalet riktigt heta målchanser var få. Det bästa som skapades stod dock gästerna för, men när de vaskade fram några halvlägen stod Örebro-lånet Jonathan Frykholm tryggt i vägen mellan Lindlöven-stolparna.

Därför kom det aningen oväntat när Felix Lundqvist snappade upp pucken efter ett Borlänge-misstag i egen zon och kunde servera Johan Persson som kyligt placerade in 1-0 till Lindlöven med endast 13 sekunder kvar av perioden och därmed skickade sitt lag till pausvila med ledningen.

– Jag tycker att vi vinner första perioden rättvist, konstaterade tränaren Jussi Salo efteråt.

Det skulle dock visa sig vara en ledning som inte skulle bli långvarig. Borlänge tog kommandot direkt i andra perioden och kunde på knappt fem minuter, sedan Lindlöven rämnat betänkligt i försvarsarbetet några gånger, gå fram till ledningen med 3-1. Trots att Jussi Salo på Linde-bänken snabbt insåg vad som var på väg att hända och tog timeout efter det tjusiga 1-2-målet.

– Det är stora individuella misstag, jag vet inte varför vi gör det. Det kanske blev lite stressat, suckade tränaren som aldrig tvekade att ta timeout.

– Det har hänt så många gånger i andra perioderna. Vi har gjort många bra första men i andra har vi släppt till många onödiga mål, jag kände att det var på väg att hända och att vi måste få stopp. Det lyckades lite.

Lindlöven hämtade sig efter målchocken i baken och fick kontakt igen när Emil Ripstrand tog sig in framför mål och pillade dit en snabb reduceringspuck till 2-3. Andra halvan av perioden blev betydligt jämnare och Lindlöven hade bud på att få in även en kvitteringspuck. Men lyckades inte få dit puckarna när de riktigt fina chanserna uppenbarade sig. Ripstrand förvaltade ett straffslag på ett förvånansvärt svagt sätt och när en av aftonens piggaste lirare Jimmy Hellström frispelades i bra skottläge fick han inte alls till skottet.

– Vi fick ihop det i slutet av andra och skapade några chanser, men vi fick inte in pucken. Vi måste vara rakare i anfallszon och mer effektiva när vi får våra målchanser.

Lönlös jakt på kvittering

Den tredje perioden skulle bli en jakt på kvittering, men Borlänge lyckades stänga ner hemmalaget bra och när välbekante Dick Ahlström dundrade in 4-2 till gästerna efter drygt tolv minuter såg det nattsvart ut. Men Jussi Salo vägrade ge sig och satsade allt på ett kort när han tog ut målvakten med fyra minuter kvar att spela. Det gav resultat, med två minuter och 40 sekunder kvar av matchen satte Emil Ripstrand 3-4 och Lindlöven fick nytt liv.

– Vi har lyckats bra utan målvakt tidigare och när det är två mål att hämta in kan man inte vänta till sista minuten, då måste man ha tid på sig, förklarade Salo sin vågade och framgångsrika coachning.

Tränaren fortsatte att gambla utan målvakt, men närmare än ett stolpskott kom hemmalaget aldrig kvittering. Lindlöven inkasserade sin sjätte raka förlust i den så viktiga streckmatchen och har nu fyra tunga poäng upp till playoff-plats.

– Vi blev lite mer desperata när vi plockade målvakten, vi fick in ett mål och hade ett skott i stolpen, men det är inte där vi förlorar matchen, det är i andra perioden. Vi får inte tillbaka den här matchen, det är bara att blicka framåt mot nästa match på lördag, det är tre matcher kvar och nio poäng att spela om.

Matchfakta Lindlöven-Borlänge:
Resultat: 3-4 (1-0, 1-3, 1-1)
Publik: 307
Skott: 25-27
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Lundqvist), 2-3 Emil Ripstrand (Astley Rydberg, Hellström), 3-4 Emil Ripstrand (Rundgren, Tano)

Övriga resultat från AllEttan Södra:
Skövde-Nybro 2-1 e.str.
Vimmerby-Kristianstad 3-4
Troja/Ljungby-Kallinge/Ronneby 4-2
Kumla-Mariestad 1-3

Tabellen från Swehockey:hockeyettantabellomg15

Publicerad 15 februari 2017 klockan 21:30

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 07:12