ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Blytung förlust i den jämna streckmatchen

Trots tuff coachning och en viljestark slutforcering lyckades Lindlöven aldrig komma ikapp och få med sig några poäng från den så viktiga streckmatchen mot Borlänge. Fem svaga minuter i andra perioden där gästerna tilläts gå från 0-1 till 3-1 sänkte hemmalaget som nu har fyra poäng upp till strecket. Playoff-chanserna ser därmed allt mer avlägsna ut.

Förutsättningarna inför matchen var tydliga. Seger och Lindlöven skulle passera Borlänge i kampen om den sista playoff-platsen och det hettade till direkt i den viktiga streckmatchen när Lindlöven-kaptenen Johan Persson och Borlänges beryktade tuffing Viktor Mårtensson hamnade i handgripligheter efter bara 16 sekunder och tvingades uppsöka utvisningsbåset. Men som helhet var första perioden ganska avvaktande.

Inget av lagen lyckades skapa särskilt långa anfall och få fast spelet i den offensiva delen av banan och antalet riktigt heta målchanser var få. Det bästa som skapades stod dock gästerna för, men när de vaskade fram några halvlägen stod Örebro-lånet Jonathan Frykholm tryggt i vägen mellan Lindlöven-stolparna.

Därför kom det aningen oväntat när Felix Lundqvist snappade upp pucken efter ett Borlänge-misstag i egen zon och kunde servera Johan Persson som kyligt placerade in 1-0 till Lindlöven med endast 13 sekunder kvar av perioden och därmed skickade sitt lag till pausvila med ledningen.

– Jag tycker att vi vinner första perioden rättvist, konstaterade tränaren Jussi Salo efteråt.

Det skulle dock visa sig vara en ledning som inte skulle bli långvarig. Borlänge tog kommandot direkt i andra perioden och kunde på knappt fem minuter, sedan Lindlöven rämnat betänkligt i försvarsarbetet några gånger, gå fram till ledningen med 3-1. Trots att Jussi Salo på Linde-bänken snabbt insåg vad som var på väg att hända och tog timeout efter det tjusiga 1-2-målet.

– Det är stora individuella misstag, jag vet inte varför vi gör det. Det kanske blev lite stressat, suckade tränaren som aldrig tvekade att ta timeout.

– Det har hänt så många gånger i andra perioderna. Vi har gjort många bra första men i andra har vi släppt till många onödiga mål, jag kände att det var på väg att hända och att vi måste få stopp. Det lyckades lite.

Lindlöven hämtade sig efter målchocken i baken och fick kontakt igen när Emil Ripstrand tog sig in framför mål och pillade dit en snabb reduceringspuck till 2-3. Andra halvan av perioden blev betydligt jämnare och Lindlöven hade bud på att få in även en kvitteringspuck. Men lyckades inte få dit puckarna när de riktigt fina chanserna uppenbarade sig. Ripstrand förvaltade ett straffslag på ett förvånansvärt svagt sätt och när en av aftonens piggaste lirare Jimmy Hellström frispelades i bra skottläge fick han inte alls till skottet.

– Vi fick ihop det i slutet av andra och skapade några chanser, men vi fick inte in pucken. Vi måste vara rakare i anfallszon och mer effektiva när vi får våra målchanser.

Lönlös jakt på kvittering

Den tredje perioden skulle bli en jakt på kvittering, men Borlänge lyckades stänga ner hemmalaget bra och när välbekante Dick Ahlström dundrade in 4-2 till gästerna efter drygt tolv minuter såg det nattsvart ut. Men Jussi Salo vägrade ge sig och satsade allt på ett kort när han tog ut målvakten med fyra minuter kvar att spela. Det gav resultat, med två minuter och 40 sekunder kvar av matchen satte Emil Ripstrand 3-4 och Lindlöven fick nytt liv.

– Vi har lyckats bra utan målvakt tidigare och när det är två mål att hämta in kan man inte vänta till sista minuten, då måste man ha tid på sig, förklarade Salo sin vågade och framgångsrika coachning.

Tränaren fortsatte att gambla utan målvakt, men närmare än ett stolpskott kom hemmalaget aldrig kvittering. Lindlöven inkasserade sin sjätte raka förlust i den så viktiga streckmatchen och har nu fyra tunga poäng upp till playoff-plats.

– Vi blev lite mer desperata när vi plockade målvakten, vi fick in ett mål och hade ett skott i stolpen, men det är inte där vi förlorar matchen, det är i andra perioden. Vi får inte tillbaka den här matchen, det är bara att blicka framåt mot nästa match på lördag, det är tre matcher kvar och nio poäng att spela om.

Matchfakta Lindlöven-Borlänge:
Resultat: 3-4 (1-0, 1-3, 1-1)
Publik: 307
Skott: 25-27
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Lundqvist), 2-3 Emil Ripstrand (Astley Rydberg, Hellström), 3-4 Emil Ripstrand (Rundgren, Tano)

Övriga resultat från AllEttan Södra:
Skövde-Nybro 2-1 e.str.
Vimmerby-Kristianstad 3-4
Troja/Ljungby-Kallinge/Ronneby 4-2
Kumla-Mariestad 1-3

Tabellen från Swehockey:hockeyettantabellomg15

Publicerad 15 februari 2017 klockan 21:30

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det var ett redigt drag på Linde Raceway under lördagen. Foto: Timmy Lundegård

bildspel SHRA är tillbaka med högljudda krafter!

Det var högljudda och häftiga hästkrafter som visades upp när SHRA arrangerade sin första tävling på Linde Raceway efter pandemin. Fri entré lockade till sig en stor publik som äntligen fick dragracing som den var förr.
– Det är riktigt skönt att få komma igång igen. Man kände att vi var ringrostiga som fan, men nu är vi igång, säger tävlingsgeneral Mikael ”Blomman” Blomberg.

3 juli 2022 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lord Horse vinner försök och final till Midsommarloppet. Mats Karlsson från Nora tränar medan Per Lennartsson skötte tömmarna. Foto: Timmy Lundegård

Noraseger i Midsommarloppet

Fri entré, väl använda gratisbussar och trettio plusgrader. Det var travfest på Fornaboda när banan arrangerade sina årliga midsommartävlingar, där publiken fyllde gräset med sin närvaro. Midsommarloppet stod som varje år i fokus, där kuskande Per Lennartsson tog sin fjärde dagsseger när han körde in Nora-hästen Lord Horse till en bekväm seger.

25 juni 2022 klockan 19:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fina resultat för Frövi Judo på Special Olympic Games

4 guld, 3 silver och 1 brons blev resultatet för Frövi Judo efter helgens Special Olympic Games som ...

Säsongens första hemmaseger är säkrad!

Trots en hel del teknikproblem under torsdagens lunchtävlingar så fick Fornabodapubliken ta del av säsongens fö...

SHRA tar dragracingen åter till sitt ursprung med ”Bergslagens Snabbaste”

Den numera klassiska dragracingtävlingen Linde Open förblir liggande i ...

Frövi Judos Arvid Pagstedt visar hur ett kast går till. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Solig aktivitetsvecka lockar till lek och skratt

Det fullkomligt bubblar av skratt och lek vid det lilla grönområdet på Björkhyttevägen där LIBO fram till och med torsdag anordnar sin aktivitetsvecka. På tisdagens schema stod judo, hinderbana, volleyboll, ridning och olika typer av handbollslekar, något som lockade ett 60-tal sommarlovslediga barn.

15 juni 2022 klockan 09:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Måndag-torsdag under vecka 24 bjuds det på en mängd olika aktiviteter. Arkivfoto: Camilla Lagerman/Privat

LIBO startar sommarlovet med aktivitetsvecka

Med start klockan 10.00 på måndag drar LIBOs aktivitetsvecka igång på Björkhyttevägen i Lindesberg. Under veckan ges barn och ungdomar möjligheten att testa olika sporter och knyta nya vänskapsband inför sommarlovet.
– Vi bjuder inte bara in våra hyresgästers barn, eftersom det är så många andra som har behov och som kanske inte kommer iväg på semester och liknande. Man ska känna sig välkommen även om man inte bor hos oss, berättar Annelie Bergkvist, marknadsansvarig på LIBO.

9 juni 2022 klockan 11:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial från Fornabodas Nationaldagstrav!
En solig nationaldag med fri entré till Fornabodas kvalitetsfyllda travtävlingar, vad mer kan man begära? Drygt 1 500 personer lockades till ...
6 juni 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson ny trea på världsrankingen – uttagen till sommarens ungdoms-OS
I början av maj prisades hon som bästa kvinnliga idrottare vid Lindeskolans idrottsgala, och nu står det även klart att Frövi Judos Ingrid ...
1 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pojklaget hyllade sin bortgångne vän
När IFK Lindesbergs pojkar födda 2010 på måndagen mötte Lekebergs IF på hemmaplan i Fritidsbyn var det med en extra matchtröja liggandes på gr...
31 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fyraåriga Decathlon var helt överlägsen efter seger med nära 80 meter till sina konkurrenter. Foto: Timmy Lundegård

Ren uppvisning av derbyspekulant

Måndagens lunchtävlingar var de första på svensk mark efter gårdagens Elitloppshelg. Kvaliteten var däremot inte sämre för det. Fyraåriga Decathlon, halvbror med tidigare derbyvinnaren Calgary Games, visade sig helt överlägsen och vann med nära 80 meter tillsammans med Jorma Kontio. I vinnarcirkeln utlovades även en satsning mot de stora loppen, därav Svenskt Travderby.

30 maj 2022 klockan 18:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Extramaterial: Molly 4, susar nedför Trollrallyts bana

Med 31 startade rallyförare blev nypremiären av Trollrallyt en riktig fest, både för barn och föräldrar. LindeNytt kan nu bjuda på ett fartfyllt ögonblick från lördagens tävlingar. Trollrallyts näst yngsta förare, 4-åriga Molly, körde AB Karl Hedins lådbil under lördagens race. Publiken hjälpte till att heja fram henne med både applåder och hejarop när hon susade nedför banan, med pappa tätt efter för extra säkerhet.

24 maj 2022 klockan 16:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Intensiv judohelg lockade deltagare från hela landet

Över 500 judokas från hela Sverige samlades under helgen i Lindesberg Arena, där Frövi Judos omåttligt...

Högt intresse till Fornabodas ponnydag

Fornabodas årliga ponnydag kördes under söndagsförmiddagen. De två klassiska loppen Lindesbergs Lilla och Stora Pris...

bildspel Trollrallyts comeback blev en riktig fullträff

40 år efter att den allra första upplagan av Trollrallyt genomfördes i Lindesberg välkomnades den tillbaka ...

Annons

Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde Energi var nöjd med uppslutningen kring de kommunägda bolagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindedagen blev succé för sjätte året i ordningen

Den sjätte upplagan av Lindedagen blev återigen succé, då kommuninvånarna gick man ur huse och fyllde strandpromenaden till bredden under onsdagseftermiddagen. Samtidigt invigde landshövding Maria Larsson Lindesbergs kommun som landets första Showroom för Hållbar Utveckling.
– Jag tycker att ni ska vara kaxiga allihop och gå ut och berätta att den här kommunen kommer vara ett showroom för framtiden, sade hon.

18 maj 2022 klockan 21:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen...

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen...

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala

Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående ...

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi

I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling ...

bildspel Montédebutant inleder Fornabodasäsongen

Man vet att sommaren är på väg när Fornaboda öppnar portarna för travtävlingar, och under söndagseftermiddagen ...

Flydde kriget – nu har hon funnit sin inre frid genom Frövi Judo

Masha Beseza var 14 år när hon lämnade sitt hem i Odessa, den där tidiga morgonen fö...

Glada och stolta medaljörer från Frövi Judo. Foto: Frövi Judo

Glädje och medaljregn på helgens tävling i adaptiv judo

I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, där 53 deltagare från 9 olika klubbar deltog, bland annat aktiva från England och Åland. För Frövi Judos trupp slutade tävlingen med en fin resultatlista, toppad med 4 guld, 4 silver och hela 6 brons.
– Det var ett fantastiskt lyckat event från alla perspektiv, säger Frövi Judos Johan Orrbo.

3 maj 2022 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedräkning till Trollrallyt: ”Det ska bli så roligt”
Med knappt tre veckor kvar till nypremiären av 80-talets lokala succé, lådbilstävlingen Trollrallyt, har tävlingsanmälningarna börjat trilla in...
29 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i ödesmatchen – LIF lämnar Allsvenskan
En handbollsepok är i graven. Efter sex säsonger i Elitserien som följdes upp av tolv raka säsonger i Allsvenskan, så är stjärnglansen slut. ...
27 april 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ida Eriksson uttagen till judolandslaget
Efter ett mycket framgångsrikt tävlingsår, där hon bland annat lyckades knipa ett brons vid Prague European Open, har nu Frövi Judos Ida Eriksson...
25 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-04-25

2022-04-24

2022-04-09

2022-04-07

2022-03-28

2022-03-24

2022-03-22

2022-03-22

2022-03-21

2022-03-20

2022-03-19

2022-03-12

2022-03-11

2022-03-06

2022-07-04 01:37