Grönbo IF har efter många år åter ett damlag. Foto: Ida Lindkvist

Bollen i rullning för Grönbo IF:s damlag

Det är omkring 20 år sedan Grönbo IF senast hade ett damlag, men nu sker förändringar. Grönbo IF har nämligen idag årets första damlagsträning och uppslutningen var långt över förväntan. – Det är riktigt bra, jag är förvånad själv att det är så många, det är jättebra uppslutning, säger tränare Jörgen Malmkvist.

Flicklaget i Grönbo IF, som funnits i 10 år, lades ner i brist på spelare, likaså för Frövi IK:s damlag när truppens antal inte räckte till. Damfotbollslagens utbud i den norra länsdelen är ytterst begränsad. Överhuvudtaget är verksamheten i Grönbo inte särskilt stor, trots sin stora, fina idrottsplats i Björkängen, man har hittills, fram tills idag, endast haft ett herrlag. Och det är något som man nu vill förändra genom att starta ett nytt och fräscht damlag. 

– Fler och fler klubbar lägger ner, men vi vill bibehålla det som går att bibehålla. Idén kommer från Grönbo IF. Vi har suttit ner med SISU och diskuterat vad man skulle kunna göra. Och så visste vi att Jörgen inte hade något uppdrag just nu och att han verkligen brinner för fotbollen, så vi tog kontakt med honom. Man ska värna om flickfotbollen och det är viktigt för en förening att hålla igång och inte ha en idrottsplats som bara står, säger Tina Sandell som är en av de tre i tränarstaben. 

Jörgen instruerar. Foto: Ida Lindkvist

Tränarstaben består av Tina Sandell och Bosse Häger, båda två från Grönbo IF och därtill styrelsemedlemmar. Jörgen Malmkvist har tidigare tränat Frövi IK:s damlag och tackade ja till Grönbos erbjudande. Och nu inväntar man spelsugna tjejer och klockan börjar närma sig 16-slaget, vilket innebär att det är dags att knyta på sig fotbollsskorna. 
– Det är spännande att se om det kommer några tjejer, säger Tina lite nervöst. 

Men det visar sig att eventuell oro är obefogad. Nästan 20 tjejer dyker upp i konstgräshallen och vill vara med och spela; vissa har inte spelat på många år, andra kommer direkt från Frövi IK, några har Grönbo IF som moderklubb.  
– Vi ska inte köra så seriöst i början och vi kommer inte vara med i någon serie i år. När vi så småningom utvecklas blir det träningsmatcher och delta i någon cup, säger Tina och Jörgen tillägger: 

– Vi vill få ihop en bra trupp och så sätter vi målsättning efter det. Det tar en lång stund att lära känna varandra och man måste veta varandras löpvägar. Det är riktigt bra, jag är förvånad själv att det är så många, det är jättebra uppslutning. Och det är sju, åtta stycken som jobbar som är borta den här gången.


Damernas första träning. Foto: Ida Lindkvist


Även Tina är positivt överraskad:

– Jag är helt chockad! Jag hade hoppats på åtta stycken, 10 hade varit bra, säger hon och skrattar. 

Jenny Sandin och Emelie Jonsson har spelat fotboll sedan barnsben och de började sin karriär i just Grönbo IF. Senast kommer tjejerna från Frövi IK och de ser fram emot den här starten. 
– Det är jättekul, kommenterar Emelie och Jenny fortsätter: 

– Det är kul om det blir seriöst, jag har tänkt testa och se om det är något. 


Jenny är igång och tränar, tillbaka i moderklubben. Foto: Ida Lindkvist

Upplägget kommer att anpassas efter tjejernas önskemål och villkor. 
– Vi har funderat vad det är som gör att tjejer slutar med fotbollen. Om det är krav att man ska träna tre gånger i veckan och spela match varje helg, och sedan jobb eller skola, då får man inte ihop det. Så vi ska satsa på att bygga upp något under det här året och anpassa oss utifrån tjejerna, avslutar Tina. 
 
Publicerad 12 april 2015 klockan 17:26

Ida Lindkvist

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 04:45