BOMBEN: ”Jocke” Bååk tillbaka i LIF

LIF Lindesberg släppte idag sin värvningsbomb: Joakim Bååk är tillbaka i moderklubben. 27-åringen presenterades återigen som en LIF-spelare i samband med onsdagens sponsorlunch. Med sig hem till Lindesberg tar han flera år av Elitserie-spel. 

Mystiken var stor när LIF Lindesberg bjöd in till sponsorlunch på Stadshotellet. Klubben hade på förhand aviserat om att ett nyförvärv skulle presenteras. Men några vidare ledtrådar eller namn gav man inte, utan det var locket på som gällde.

Därför var det med stor spänning i rummet som ordförande Leif Karlsson tog ton. Karlsson berättade om en tidigare LIF-spelare, vars klubb gått i konkurs före jul och som nu valt att vända hem. Där och då anade nog många i publiken vem som stod i rummet intill. När sedan dörren öppnades klev Joakim Bååk in i rampljuset.

– Det känns jättebra att stå här idag. Det ska bli fruktansvärt roligt att få komma hem och känna igen folk på läktarna och spela för ett lag som betyder något för mig, säger ”Jocke”.

Hans inträde i LIF innebär en återkomst till den klubb han spelade i som ung. ”Jocke” är uppväxt i Lindesberg och spelade sig även upp genom ungdomsleden till A-laget under Elitserie-åren. Just känslan av att komma hem var något som lockade ”Jocke”.

– Jag har stora känslor för klubben. När jag stod här i rummet intill så var jag skitnervös för att gå in. Man har stått inför mycket mer folk än så här, men det betyder mycket för en att kunna spela i Lindesberg och det ska bli kul att få ge tillbaka. Jag vill dela med mig av det som jag har samlat på mig på min handbollsresa.

”Nu sluter vi cirkeln”

LIF har gjort sitt yttersta för att hålla övergången intern. Hemlighetsmakeriet har varit stort och ”Jocke” berättar att han hållit sig gömd på en lantgård den senaste veckan. Kontraktet är relativt färskt, men diskussionerna med LIF har pågått länge.

– Vi började ha en dialog när H43 drog sig ur. Han sa att han ville spela hos oss och de samtal som vi har haft har känts jättebra, berättar Herman Arenvang.

I december gick det dock inte att lösa en övergång. Därför valde ”Jocke” att avsluta säsongen med Hammarby, som blev hans tredje Elitserie-klubb. Att nu få hem en spelare med så pass stor Elitserie-rutin är något som Arenvang uppskattar.

– Det sänder bra signaler hoppas jag. Det är lite så vi jobbar. När unga och talangfulla spelare lämnar så är det trist, men de kommer alltid tillbaka. Har du varit i LIF en gång kommer du alltid att vara det.

Senast ”Jocke” Bååk spelade för LIF var våren 2008. Nu är han alltså tillbaka i den brandgula dressen, där han kommer att bära nummer 50 som en hyllning till klubbens 50-årsjubileum. Att återkomsten gläder båda parter råder det ingen tvekan om.

– Jag har flaggat i intervjuer tidigare att det funnits med i planen. Både jag och min sambo är härifrån, sen har vi även barn tillsammans. Nu sluter vi cirkeln och kommer hem till lugnet, konstaterar ”Jocke”.

”Kommer att få en ledarroll”

Från tränarhåll är tongångarna positiva kring tillskottet.

– Han har en spetskompetens och ett skott som är jättebra. Det håller en väldigt hög Elitserie-klass. Nu blir det en annan roll han kommer att få spela med och det tror jag att han attraheras av, berättar Arenvang.

LIF-tränaren förklarar att ”Jocke” kommer att få ett större ansvar i försvarsspelet. Det i sin tur hoppas man ska löna sig i omställningarna, där han ska bidra med sitt bollsinne. Men framförallt blir hemvändaren en ledartyp i laget.

– Han kommer att få lite andra ansvarsuppgifter. Att bli en spelare som de yngre får luta sig tillbaka mot och lyssna på och utbilda sig av. Han kommer att få en ledarroll, förklarar Arenvang och får medhåll från ”Jocke”.

– Jag tror att jag kan bidra ganska mycket med den mentala biten till de yngre spelarna. Att jag kan vara en slags måttstock. Jag tänker inte träna, spela och uppträda på en Allsvensk nivå. Utan jag ska försöka hålla en Elitserie-mässig nivå i allt jag gör.

Just Elitserien var den plats där Joakim Bååk gjorde sig ett namn senast han var i LIF. Nu är 27-åringen besluten om att ta klubben tillbaka dit.

– Min stora dröm nu när jag flyttar hem är att spela i Elitserien med Lindesberg. Det ska vi göra och sen ska det göras på rätt sätt. Det handlar inte om att vi ska köpa ihop ett lag, utan vi ska jobba med det vi har och få det långvarigt.

Publicerad 29 april 2015 klockan 12:46

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 00:50