BOMBEN: ”Jocke” Bååk tillbaka i LIF

LIF Lindesberg släppte idag sin värvningsbomb: Joakim Bååk är tillbaka i moderklubben. 27-åringen presenterades återigen som en LIF-spelare i samband med onsdagens sponsorlunch. Med sig hem till Lindesberg tar han flera år av Elitserie-spel. 

Mystiken var stor när LIF Lindesberg bjöd in till sponsorlunch på Stadshotellet. Klubben hade på förhand aviserat om att ett nyförvärv skulle presenteras. Men några vidare ledtrådar eller namn gav man inte, utan det var locket på som gällde.

Därför var det med stor spänning i rummet som ordförande Leif Karlsson tog ton. Karlsson berättade om en tidigare LIF-spelare, vars klubb gått i konkurs före jul och som nu valt att vända hem. Där och då anade nog många i publiken vem som stod i rummet intill. När sedan dörren öppnades klev Joakim Bååk in i rampljuset.

– Det känns jättebra att stå här idag. Det ska bli fruktansvärt roligt att få komma hem och känna igen folk på läktarna och spela för ett lag som betyder något för mig, säger ”Jocke”.

Hans inträde i LIF innebär en återkomst till den klubb han spelade i som ung. ”Jocke” är uppväxt i Lindesberg och spelade sig även upp genom ungdomsleden till A-laget under Elitserie-åren. Just känslan av att komma hem var något som lockade ”Jocke”.

– Jag har stora känslor för klubben. När jag stod här i rummet intill så var jag skitnervös för att gå in. Man har stått inför mycket mer folk än så här, men det betyder mycket för en att kunna spela i Lindesberg och det ska bli kul att få ge tillbaka. Jag vill dela med mig av det som jag har samlat på mig på min handbollsresa.

”Nu sluter vi cirkeln”

LIF har gjort sitt yttersta för att hålla övergången intern. Hemlighetsmakeriet har varit stort och ”Jocke” berättar att han hållit sig gömd på en lantgård den senaste veckan. Kontraktet är relativt färskt, men diskussionerna med LIF har pågått länge.

– Vi började ha en dialog när H43 drog sig ur. Han sa att han ville spela hos oss och de samtal som vi har haft har känts jättebra, berättar Herman Arenvang.

I december gick det dock inte att lösa en övergång. Därför valde ”Jocke” att avsluta säsongen med Hammarby, som blev hans tredje Elitserie-klubb. Att nu få hem en spelare med så pass stor Elitserie-rutin är något som Arenvang uppskattar.

– Det sänder bra signaler hoppas jag. Det är lite så vi jobbar. När unga och talangfulla spelare lämnar så är det trist, men de kommer alltid tillbaka. Har du varit i LIF en gång kommer du alltid att vara det.

Senast ”Jocke” Bååk spelade för LIF var våren 2008. Nu är han alltså tillbaka i den brandgula dressen, där han kommer att bära nummer 50 som en hyllning till klubbens 50-årsjubileum. Att återkomsten gläder båda parter råder det ingen tvekan om.

– Jag har flaggat i intervjuer tidigare att det funnits med i planen. Både jag och min sambo är härifrån, sen har vi även barn tillsammans. Nu sluter vi cirkeln och kommer hem till lugnet, konstaterar ”Jocke”.

”Kommer att få en ledarroll”

Från tränarhåll är tongångarna positiva kring tillskottet.

– Han har en spetskompetens och ett skott som är jättebra. Det håller en väldigt hög Elitserie-klass. Nu blir det en annan roll han kommer att få spela med och det tror jag att han attraheras av, berättar Arenvang.

LIF-tränaren förklarar att ”Jocke” kommer att få ett större ansvar i försvarsspelet. Det i sin tur hoppas man ska löna sig i omställningarna, där han ska bidra med sitt bollsinne. Men framförallt blir hemvändaren en ledartyp i laget.

– Han kommer att få lite andra ansvarsuppgifter. Att bli en spelare som de yngre får luta sig tillbaka mot och lyssna på och utbilda sig av. Han kommer att få en ledarroll, förklarar Arenvang och får medhåll från ”Jocke”.

– Jag tror att jag kan bidra ganska mycket med den mentala biten till de yngre spelarna. Att jag kan vara en slags måttstock. Jag tänker inte träna, spela och uppträda på en Allsvensk nivå. Utan jag ska försöka hålla en Elitserie-mässig nivå i allt jag gör.

Just Elitserien var den plats där Joakim Bååk gjorde sig ett namn senast han var i LIF. Nu är 27-åringen besluten om att ta klubben tillbaka dit.

– Min stora dröm nu när jag flyttar hem är att spela i Elitserien med Lindesberg. Det ska vi göra och sen ska det göras på rätt sätt. Det handlar inte om att vi ska köpa ihop ett lag, utan vi ska jobba med det vi har och få det långvarigt.

Publicerad 29 april 2015 klockan 12:46

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rikard N Skoglund och Esplanad tackar för publikens applåder. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insläpp av publik var högt uppskattat bland den deltagande publiken, men även av de aktiva kuskarna.
– Det blir faktiskt roligare i loppen, säger Carl-Erik Lindblom.

6 juni 2021 klockan 20:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Trots ett mycket kort trafikstopp, rullar trafiken på riksväg 50 Foto: Timmy Lundegård

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på riksväg 50 vilket skapade ett trafikstopp, men tack vare ett rådigt ingripande från en okänd ung kvinna lyckades man snabbt fånga in hästen.
– Min högsta önskan just nu, är att få kontakt och hedra henne, säger Kåre Axelsson.

18 maj 2021 klockan 18:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären
Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt sä...
8 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!
På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig ...
7 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Annons

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet
Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från J...
6 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven
Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar ...
5 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-06-13 21:37