10 mål och 12 assist har "Böna" denna säsong stått för på 28 matcher. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

”Böna” tvingas följa upplösningen från läktaren: ”De kniper playoffplatsen”

Lindlöven är mitt uppe i en av sina hetaste säsonger på väldigt länge. Laget toppar tabellen med halva vårserien kvar och jakten på playoff väntas pågå in i det sista. Men för Johan Persson blir det inget mer spel, då Löven-produkten tvingats till en knäoperation.

Förra onsdagen spelade Johan Persson derbyt mot IFK Arboga. Lindlöven förlorade med 0-3 och efter matchen var 25-åringen i vanlig ordning en av de spelare som tog derbynederlaget allra hårdast. Men kanske var besvikelsen inte riktad enbart mot resultatet. Matchen var nämligen ”Bönas” sista för en tid, då han dagen efter genomgick en operation av knäet.

Möjligheten för ingreppet dök upp plötsligt, men problemen har forwarden dragits med länge. Sedan sommaren 2012 har Johan känt av knäet och smärtan har därefter gått i vågor. Efter att ha fått knäet undersökt bestämdes att en operation skulle genomföras. Beslutet var enkelt att fatta, inte minst då skadan blivit mer och mer påtaglig.

– Under hösten, framförallt november, var det riktigt dåligt. Då kunde jag inte göra någonting utan försökte spara knäet till matcherna, suckar ”Böna”.

Operationen utfördes av läkargruppen i Örebro, där Lindlöven via kontakter med Örebro Hockey tilldelades en läktare med specialitet på idrottsskador. Att efter mer än tre års skadebesvär utföra ingreppet mitt under säsong är inget som ”Böna” ser som optimalt. Men alternativet var att vänta in en ny operationstid.

– Jag var väl själv jävligt trött på att ha ont i knäet och gå runt med det. Jag har varit halvt handikappad och vi har inte vetat vad som varit snett. De har trott att det varit menisk och allt möjligt och det var vad jag skulle opereras för, men då hittade de ett dike i knäet, berättar ”Böna” och ger en mer detaljerad förklaring.

– Det är en broskskada. Det har blivit ett slags jack.

”Vore skönt att slippa vara handikappad vid 30”

Med facit i hand upplever Johan att ingreppet gick bra och han har redan varit inne på uppföljningskontroller. Nu väntar rehabilitering i form av cykling, vikter och så småningom isträning. En comeback väntas bli aktuell i mitten av februari.

– Mitt mål är fyra veckor och det bästa vore om man kunde få till det, men man vet aldrig. Det kan säkert gå snabbare och det kan även dra ut på det ordentligt. Det viktigaste är att få operationen nödvändig. Att stressa mig tillbaka, äventyra allting och sen behöva göra om det i sommar är inget som jag siktar på, resonerar ”Böna” och tillägger.

– Det vore skönt att få det bra och slippa vara handikappad när man är 30.

Ingreppet har satt ett plötsligt stopp för Johans seriespel, som så här långt varit en stor succé. Forwarden har varit en del av Lindlövens förstakedja och är på god väg mot sin poängmässigt bästa säsong. Frågan är vad han hade åstadkommit med ett hundraprocentigt knä?

– Som du säger, det har gått väldigt bra i år och jag har poängmässigt gjort det bättre än någonsin. Men också spelet över hela banan har funkat bra. Sen tror jag att jag hade kunnat prestera ännu bättre med ett bra knä, då hade sommarträningen underlättats.

”Playoff vore så klart speciellt”

Nu är alltså knäet operarat och resterande vårserie ser förlorad ut för Johan. Samtidigt slåss laget för att nå playoff, med en förstaplats i tabellen med sju matcher kvar att spela. Seriens andra halva inleds imorgon borta mot Grästorp och ”Böna” är säker på sin sak.

– De kommer att ta sig till playoff. Det är inget som jag bara säger, för man kan se det här som ett uppstartningsår. Vi har många unga killar, men det är ett vinnande gäng och jag tror att de kniper playoffplatsen.

– Men jag tror också att det är viktigt att man ser det lite längre än bara playoff. Nästa år kommer alla att vara ett år äldre och man har fått in mer känsla i truppen. Förhoppningsvis får vi behålla många och då kan man bygga därifrån. Vi spelar en jävligt rolig hockey och det är vad som är kul med de unga grabbarna, de är jävligt duktiga.

Får ”Böna” rätt blir det alltså playoffspel för Lindlöven. Enligt prognoserna ska 25-åringen vara tillbaka lagom till ett sådant, men han inser även risken att gå miste om playoffmatcherna.

– Ja, det skulle självklart vara bittert. Det är alltid bittert att inte kunna lira och se de andra spela. Men playoff vore så klart speciellt, det är tuffare matcher och det blir lite grinigare och då trivs jag, ler ”Böna”.

Fram till dess att en comeback är aktuell får dock forwarden finna sig i att stå vid sidan av isen. Tränare Jussi Salo har ännu inte sagt något om han vill ha med Johan i båset. Men väl medveten om sitt heta temperament ser ”Böna” inte det som någon lämplig plats för honom att vara på.

– Jag tror att jag skulle vara en belastning i båset. Det bästa vore nog att ha mig på läktaren med ett block att föra statistik, så jag får hetsa därifrån haha!

Det här är Johan Persson:
Född: 5:e juli 1990
Position: Forward
Civilstånd: Flickvän
Moderklubb: Lindlöven
Klubbar: Örebro Hockey J18, Guldsmedshytte SK, Lindlöven, Grums, Lindlöven

Publicerad 22 januari 2016 klockan 17:33


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven avgjorde i förlängning

Det var två jämna lag som möttes när Lindlöven gästade Köping under söndagseftermiddagen, efter en mållös period började målen spelas in från båda lagen och med 2-2 i slutet av den tredje perioden så blev det ett förlängningsspel som avgjorde utdelningen av de tre poängen.

25 oktober 2020 klockan 21:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

Fjärde förlusten för Linde Volley

Med sin fjärde match inom Elitserien framför sig var det en ny bekantskap som skulle mötas i Lindesberg Arena, Umeå-laget IKSU Volleyboll gör sin första säsong i den högsta klassen efter att kvalat in från Division 1 och blev det tredje motståndet på Linde Volleys hemmaplan.

25 oktober 2020 klockan 20:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kvä...

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter ...

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven s...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avgöras på straffar, väl i straffläggning krävdes det hela åtta straffskott från vardera lagen för att matchen till slut skulle få en vinnare.

18 oktober 2020 klockan 22:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning
Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en ...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust på hemmaisen
Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, ...
15 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny succé för parahandbollen
Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens parahandbollslag hade å...
14 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

12 oktober 2020 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven

Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkänt tuffa Borlänge stod på matchschemat och trots en seg inledning från Lindlöven så kom Lindelaget ut ur matchen med bästa möjliga resultat.

12 oktober 2020 klockan 00:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala

Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motstå...

bildspel Nära poäng för Linde Volley

Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en ...

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade ...

Annons

Nyförvärvet Joey Strada spelade in sitt första mål för Lindlöven Arkivfoto: Hasse Persson

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlöven avgöra en stor del av matchen redan i den andra perioden genom Alexander Kovalonok.

7 oktober 2020 klockan 22:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmä...

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad...

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men ...

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Teemu Sarna är tillbaka i Linde Volley efter tre års frånvaro Foto: Hasse Persson

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så står Linde Volley redo för en ny säsong inom Elitserien, flera bekanta namn finns med i truppen och på lördag får laget sin första chans att testa sina nya spelare.

24 september 2020 klockan 13:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens första hemmamatch väntar
Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen med covid-19 kommer dock ...
23 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Storförlust i Västerås
VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. ...
20 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff inledning för LIF
Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens ...
12 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-10

2020-09-07

2020-09-06

2020-09-04

2020-08-26

2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-10-27 18:55