10 mål och 12 assist har "Böna" denna säsong stått för på 28 matcher. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

”Böna” tvingas följa upplösningen från läktaren: ”De kniper playoffplatsen”

Lindlöven är mitt uppe i en av sina hetaste säsonger på väldigt länge. Laget toppar tabellen med halva vårserien kvar och jakten på playoff väntas pågå in i det sista. Men för Johan Persson blir det inget mer spel, då Löven-produkten tvingats till en knäoperation.

Förra onsdagen spelade Johan Persson derbyt mot IFK Arboga. Lindlöven förlorade med 0-3 och efter matchen var 25-åringen i vanlig ordning en av de spelare som tog derbynederlaget allra hårdast. Men kanske var besvikelsen inte riktad enbart mot resultatet. Matchen var nämligen ”Bönas” sista för en tid, då han dagen efter genomgick en operation av knäet.

Möjligheten för ingreppet dök upp plötsligt, men problemen har forwarden dragits med länge. Sedan sommaren 2012 har Johan känt av knäet och smärtan har därefter gått i vågor. Efter att ha fått knäet undersökt bestämdes att en operation skulle genomföras. Beslutet var enkelt att fatta, inte minst då skadan blivit mer och mer påtaglig.

– Under hösten, framförallt november, var det riktigt dåligt. Då kunde jag inte göra någonting utan försökte spara knäet till matcherna, suckar ”Böna”.

Operationen utfördes av läkargruppen i Örebro, där Lindlöven via kontakter med Örebro Hockey tilldelades en läktare med specialitet på idrottsskador. Att efter mer än tre års skadebesvär utföra ingreppet mitt under säsong är inget som ”Böna” ser som optimalt. Men alternativet var att vänta in en ny operationstid.

– Jag var väl själv jävligt trött på att ha ont i knäet och gå runt med det. Jag har varit halvt handikappad och vi har inte vetat vad som varit snett. De har trott att det varit menisk och allt möjligt och det var vad jag skulle opereras för, men då hittade de ett dike i knäet, berättar ”Böna” och ger en mer detaljerad förklaring.

– Det är en broskskada. Det har blivit ett slags jack.

”Vore skönt att slippa vara handikappad vid 30”

Med facit i hand upplever Johan att ingreppet gick bra och han har redan varit inne på uppföljningskontroller. Nu väntar rehabilitering i form av cykling, vikter och så småningom isträning. En comeback väntas bli aktuell i mitten av februari.

– Mitt mål är fyra veckor och det bästa vore om man kunde få till det, men man vet aldrig. Det kan säkert gå snabbare och det kan även dra ut på det ordentligt. Det viktigaste är att få operationen nödvändig. Att stressa mig tillbaka, äventyra allting och sen behöva göra om det i sommar är inget som jag siktar på, resonerar ”Böna” och tillägger.

– Det vore skönt att få det bra och slippa vara handikappad när man är 30.

Ingreppet har satt ett plötsligt stopp för Johans seriespel, som så här långt varit en stor succé. Forwarden har varit en del av Lindlövens förstakedja och är på god väg mot sin poängmässigt bästa säsong. Frågan är vad han hade åstadkommit med ett hundraprocentigt knä?

– Som du säger, det har gått väldigt bra i år och jag har poängmässigt gjort det bättre än någonsin. Men också spelet över hela banan har funkat bra. Sen tror jag att jag hade kunnat prestera ännu bättre med ett bra knä, då hade sommarträningen underlättats.

”Playoff vore så klart speciellt”

Nu är alltså knäet operarat och resterande vårserie ser förlorad ut för Johan. Samtidigt slåss laget för att nå playoff, med en förstaplats i tabellen med sju matcher kvar att spela. Seriens andra halva inleds imorgon borta mot Grästorp och ”Böna” är säker på sin sak.

– De kommer att ta sig till playoff. Det är inget som jag bara säger, för man kan se det här som ett uppstartningsår. Vi har många unga killar, men det är ett vinnande gäng och jag tror att de kniper playoffplatsen.

– Men jag tror också att det är viktigt att man ser det lite längre än bara playoff. Nästa år kommer alla att vara ett år äldre och man har fått in mer känsla i truppen. Förhoppningsvis får vi behålla många och då kan man bygga därifrån. Vi spelar en jävligt rolig hockey och det är vad som är kul med de unga grabbarna, de är jävligt duktiga.

Får ”Böna” rätt blir det alltså playoffspel för Lindlöven. Enligt prognoserna ska 25-åringen vara tillbaka lagom till ett sådant, men han inser även risken att gå miste om playoffmatcherna.

– Ja, det skulle självklart vara bittert. Det är alltid bittert att inte kunna lira och se de andra spela. Men playoff vore så klart speciellt, det är tuffare matcher och det blir lite grinigare och då trivs jag, ler ”Böna”.

Fram till dess att en comeback är aktuell får dock forwarden finna sig i att stå vid sidan av isen. Tränare Jussi Salo har ännu inte sagt något om han vill ha med Johan i båset. Men väl medveten om sitt heta temperament ser ”Böna” inte det som någon lämplig plats för honom att vara på.

– Jag tror att jag skulle vara en belastning i båset. Det bästa vore nog att ha mig på läktaren med ett block att föra statistik, så jag får hetsa därifrån haha!

Det här är Johan Persson:
Född: 5:e juli 1990
Position: Forward
Civilstånd: Flickvän
Moderklubb: Lindlöven
Klubbar: Örebro Hockey J18, Guldsmedshytte SK, Lindlöven, Grums, Lindlöven

Publicerad 22 januari 2016 klockan 17:33


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-13 09:31