Bortavinst är ett måste

Efter två spelade semifinaler har vi nu sett två väldigt olika Linde, men två ganska lika Hylte/Halmstad. I och med Lindes vinst så är semifinalserien nu utökad till minst fyra matcher. Att Linde vinner igen på hemmaplan, nästa tisdag, känns övertygande, men för att ta sig till final krävs även en bortavinst.

I smifinalen mellan Engelholm och Katrineholm är det inga konstigheter. EVS har kört över KVK med två, relativt enkla, 3-0-segrar. Katrineholm har sina stunder i båda matcherna då de lyfter sig och tar sina pinnar, men när Engelholm kommer igång så har Katrineholm ingenting att sätta emot. Ett oerhört bra servespel skulle behövas från Katrineholms sida för att de överhuvudtaget ska ha en chans. Några gånger, framförallt senaste matchen, så hände just detta och Katrineholms servande bäddade för att de kunde ta ikapp väldigt stora underlägen. Men när Engelholms servemottagning fungerar som den ska så är det helt omöjligt för motståndarna att få stopp på ett anfall med Isabelle Haak i spetsen. På söndag blir det säkerligen en ny vinst för EVS och de kommer därmed kunna se sig som finalister, med all rätt också då de inte förlorat ett set sedan slutspelet började.
I Linde vs. Hylte/Halmstad-drabbning är läget dock betydligt mer spänt. Trots Lindes övertygande vinst i onsdags är det fortfarande en del punkter man måste se över för att nå den efterlängtade finalplatsen. När Lindes spel stämmer och de spelar på sin fulla förmåga är de bättre än Hylte/Halmstad, det har man bevisat. En match där både lagen levererar engligt maxkapacitet kommer gå Lindes väg. Enda problemet är att Linde verkar ha svårt att komma upp i nivå, speciellt på bortaplan. Man bör inte hävda att det var Hylte/Halmstad som levererade nere i Halmstad senast, de gjorde inte heller en så bra match som de kan göra, men Linde var snäppet sämre. Enkla misstag från Lindes sida, misstag som ett lag av deras nivå inte ska behöva göra, gav Hylte/Halmstad vinst i alla spelets moment, mottagning, anfall och framförallt block. I Lindesberg Arena i onsdags var matchbilden tydligt annorlunda. Linde höjde sitt servetryck, vilket gjorde deras mottagning likvärdig med Hylte/Halmstads, anfallsspelet var bättre från Lindes sida och tack vare en stark insats från Evelina Frank i mitten så kunde man även dominera i blocket. På hemmaplan finns inte de där djupa dalarna som vi såg i Halmstad förra helgen. De där dalarna som gör att man inte bara tappar en eller två poäng i motståndarens serve utan fyra, fem, sex poäng eller mer. Detta såg vi i alla tre set Linde förlorade i Halmstad men vi såg det inte på hemmaplan senast. På hemmaplan är det två, max tre, poäng som det handlar om och sdan vinner Linde tillbaka serven.
 
Vad som gör denna skillnad är svårt att säga. Efter matchen pratade Therese Granlund, i en radiointervju, om stödet laget har på hemmaplan och hur detta lättar på pressen. Linde vet att de kommer leverera i Lindesberg och de känner förtroende från sina supportrar. I Halmstad måste man klara sig utan detta stöd och det kan vara den avgörande faktorn till varför man då får dessa dippar. Det stora problemet är dock att man måste vinna på bortaplan för att ta sig till final. Hylte/Halmstad slutade högre upp i grundserien och har därför hemmaplansfördel. En vinst måste tas borta för att Linde ska gå vidare och den bör komma redan i nästa match. Vinner Linde borta på söndag är andraplatsen säkrad. Jag kan med all säkerhet säga att en vinst borta på söndag kommer uppföljas med en vinst hemma nästa vecka och sedan är det bara final mot Engelholm som återstår. En förlust på söndag kommer dock sätta rejäl press på Linde som sedan spelar med kniven mot strupen resterande matcher. Även om detta skulle ske så tror jag fortfarande att Linde vinner hemma nästa vecka, men sedan känns det som om avgörande match i Halmstad den 16:e kan gå åt vilket håll som helst.
Publicerad 10 april 2015 klockan 05:48

Michael Jestin , 073-903 68 24

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Tuff inledning för LIF

Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens stora favoriter Hammarby men fick i slutändan se sig besegrade med bred marginal efter att det aktuella hemmalaget fått upp ett starkt försvar.

12 september 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

10 september 2020 klockan 10:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio ...

V75-seger till Stall Hurtig

I slutet av maj fick 33-åriga Malin Hurtig in en ny häst till sitt travstall som finns i Nora, den 4-åriga hästen ...

Bekräftat fall av covid-19 i Lindlövens trupp

Nästan en tredjedel av Lindlövens 30 man stora A-lagstrupp har under veckan insjuknat i förkylningsliknande ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm uttagen till Svenska Spels drömlag

Vad har Frövi judos supertalang Anna Bernholm, stavhopparen Armand Duplantis och det svenska herrlandslaget i bordtennis gemensamt? Förutom att de alla är uttagna till OS i Tokyo 2021 är de även lagkamrater och ambassadörer i Svenska Spels eget Dreamteam, där de svenska medaljhoppen är uttagna.

26 augusti 2020 klockan 13:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Månstorps Quatro segrade Lindesbergs Lilla Pris 2020. Foto: Robin Falk

bildspel Snabba farter på ponnytravet

De må vara små men man ska inte underskatta snabbheten som de tävlande ponnyerna kan maximera, detta bevisades under Fornabodas ponnytravdag som kördes under söndagen där det bjöds på snabba farter, flera fina prestationer och en härlig hemmaseger.

24 augusti 2020 klockan 09:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Råsshallen får bidrag till nytt tak
PRESSMEDDELANDE: Guldsmedshyttan har en stark hockeytradition som skapat både sammanhållning i bygden och många duktiga spelare genom åren. När ...
21 augusti 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Varm avslutning på Fornaboda
Med 30 grader och skinande sol i himlen var det dags för Fornaboda att avsluta sin travsäsong för 2020, trots flertalet omstarer i de första ...
16 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad
På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp portarna för alla förväntansfulla barn. De ...
12 augusti 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef ...

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-04-22

2020-04-06

2020-04-02

2020-03-26

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-15

2020-03-14

2020-03-13

2020-03-12

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-09-18 22:15