Brandlarmet tände LIF – vann i målfesten: ”Många tog ansvar”

Underläge i stora delar av första halvlek – men när brandlarmet bröt LIF Lindesbergs bortamöte med RP Linköping spände brandgult musklerna. Med ett snabbt ryck gick LIF ifrån och vann med 35-30 (18-17), något som betyder att laget klättrar i tabellen.

Efter två bittra förluster är LIF Lindesberg återigen ett vinnande lag. På lördagen rullade brandgult till Linköping, där tabellåttan RP väntade i en match som öppnade något passivt. Östgötarna gick upp till 2-0 och det dröjde till minut fem innan Oskar Erixon gjorde LIF:s första mål på straff. Därefter small det däremot till ordentligt, med utdelning i princip varje anfall för lagen.

Med tolv minuter spelat var ställningen 7-7, då RP ryckte ifrån med två snabba mål till ledning. LIF kunde sedan jobba sig tillbaka och även förbi till ledning, men inför den första halvlekens slutminut var ställningen 17-17. Då ljöd brandlarmet i Linköpings Sporthall. Samtliga i publiken och de båda lagen fick utrymma hallen, innan man en dryg kvart senare kunde återuppta spelet.

– Det var egentligen som en vanlig halvtidspaus, vi gick bara ut och sen in igen. Det var inget specielt, men skönt att vi inte påverkades negativt av det, kommenterar Jesper ”Nisse” Nilsson det oväntade breaket.

Ja, för LIF fick snarare en skjuts av brandlarmet. Just Jesper avslutade den första halvleken med att sätta 17-18 och med anledning av uppehållet startade halvlek nummer två direkt efter. LIF fortsatte där att ösa på framåt och med fyra minuter spelat var ledningen helt plötsligt uppe i fyra bollar.

RP fick sedan stopp på den brandgula offensiven, men LIF Lindesberg höll sig i förarsätet även om hemmalaget närmade sig något. Med åtta minuter kvar och tre måls differens kom det avgörande rycket. Jesper Nilsson och Linus Olausson slungade då varsin boll i nät och därifrån kontrollerade LIF matchen. Segern landade vid 30-35 – en riktig målfest.

– Jävligt skön seger! Framförallt att den kommer på bortaplan, där har vi varit svagare, säger ”Nisse”.

Tittar inte på tabellen: ”Vi tar match för match”

Segern satte punkt för en tung vecka med två raka förluster. Efter onsdagens klara nederlag hemma mot Amo hade LIF haft en samling under torsdagen, ett möte som nu gav effekt.

– Vi har diskuterat om att vi måste prata mer med varandra på banan och att fler måste gå fram och ta ansvar. Det gör vi idag, och då kommer resultatet också. Det var riktigt skönt att vi fick till det idag, berättar Jesper.

Mötet med RP Linköping var rakt igenom rörigt. Förutom de 65 målen delades hela 15 tvåminutersutvisningar ut av domarna, där Joakim Bååk bland annat visades ut med ett rött kort i slutskedet. Tillsammans med just ”Jocke” var ”Nisse” bästa LIF-målskytt för dagen och vänsternian noterades för sju nätrassel.

– Det var skönt att det släppte för mig. Sen var det som sagt många fler än jag som tog ansvar idag, då blir det enklare för mig att spela.

Vinsten gör att LIF Lindesberg passerar just RP i tabellen, där brandgult nu är åtta. Avståndet upp till kvalstrecket krymptes även till sex poäng och nu håller hela Bergslagen tummarna för att Tyresö förlorar imorgon. Tabelläget intresserar därför många, men Jesper Nilsson väljer själv att inte titta på den. Däremot är ”Nisse” lättad över att LIF nu skapat marginal ner till det negativa kvalstrecket som tidigare bara var fyra pinnar bort.

– Ja precis, är det så som det ligger till är det extra viktigt. Det är en ganska jämn tabell om jag inte har fel? Vi tar i alla fall match för match och vill plocka så många poäng som möjligt.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-35 (17-18)
Publik: 282
Mål LIF: Joakim Bååk 7, Jesper Nilsson 7, Fatlum Ahmeti 5, Jesper Jakobsson 5, Bashkim Gashi 3, Linus Olausson 3, Oskar Erixon 3, Albin Järlstam 2

Övriga resultat från Allsvenskan:
Önnered-Varberg 23-21
Skånela-Rimbo HK 32-27

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 11 februari 2017 klockan 18:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Jämna set blev ny förlust

Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jämna kamper om seten utspelades. Efter två förlorade set, fick hemmalaget dessvärre ge sig utan poäng till tabellen.

24 oktober 2021 klockan 19:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna
Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det ...
17 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Annons

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två tidigare säsongerna på grund av pandemin. Inför kvällen så inviger de Lindbackaskolans Sporthall gällande seriespel, där laget håller höga förväntningar om ett kvalspel.

1 oktober 2021 klockan 09:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept
Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever ...
30 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-24

2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-10-25 15:28