Brandlarmet tände LIF – vann i målfesten: ”Många tog ansvar”

Underläge i stora delar av första halvlek – men när brandlarmet bröt LIF Lindesbergs bortamöte med RP Linköping spände brandgult musklerna. Med ett snabbt ryck gick LIF ifrån och vann med 35-30 (18-17), något som betyder att laget klättrar i tabellen.

Efter två bittra förluster är LIF Lindesberg återigen ett vinnande lag. På lördagen rullade brandgult till Linköping, där tabellåttan RP väntade i en match som öppnade något passivt. Östgötarna gick upp till 2-0 och det dröjde till minut fem innan Oskar Erixon gjorde LIF:s första mål på straff. Därefter small det däremot till ordentligt, med utdelning i princip varje anfall för lagen.

Med tolv minuter spelat var ställningen 7-7, då RP ryckte ifrån med två snabba mål till ledning. LIF kunde sedan jobba sig tillbaka och även förbi till ledning, men inför den första halvlekens slutminut var ställningen 17-17. Då ljöd brandlarmet i Linköpings Sporthall. Samtliga i publiken och de båda lagen fick utrymma hallen, innan man en dryg kvart senare kunde återuppta spelet.

– Det var egentligen som en vanlig halvtidspaus, vi gick bara ut och sen in igen. Det var inget specielt, men skönt att vi inte påverkades negativt av det, kommenterar Jesper ”Nisse” Nilsson det oväntade breaket.

Ja, för LIF fick snarare en skjuts av brandlarmet. Just Jesper avslutade den första halvleken med att sätta 17-18 och med anledning av uppehållet startade halvlek nummer två direkt efter. LIF fortsatte där att ösa på framåt och med fyra minuter spelat var ledningen helt plötsligt uppe i fyra bollar.

RP fick sedan stopp på den brandgula offensiven, men LIF Lindesberg höll sig i förarsätet även om hemmalaget närmade sig något. Med åtta minuter kvar och tre måls differens kom det avgörande rycket. Jesper Nilsson och Linus Olausson slungade då varsin boll i nät och därifrån kontrollerade LIF matchen. Segern landade vid 30-35 – en riktig målfest.

– Jävligt skön seger! Framförallt att den kommer på bortaplan, där har vi varit svagare, säger ”Nisse”.

Tittar inte på tabellen: ”Vi tar match för match”

Segern satte punkt för en tung vecka med två raka förluster. Efter onsdagens klara nederlag hemma mot Amo hade LIF haft en samling under torsdagen, ett möte som nu gav effekt.

– Vi har diskuterat om att vi måste prata mer med varandra på banan och att fler måste gå fram och ta ansvar. Det gör vi idag, och då kommer resultatet också. Det var riktigt skönt att vi fick till det idag, berättar Jesper.

Mötet med RP Linköping var rakt igenom rörigt. Förutom de 65 målen delades hela 15 tvåminutersutvisningar ut av domarna, där Joakim Bååk bland annat visades ut med ett rött kort i slutskedet. Tillsammans med just ”Jocke” var ”Nisse” bästa LIF-målskytt för dagen och vänsternian noterades för sju nätrassel.

– Det var skönt att det släppte för mig. Sen var det som sagt många fler än jag som tog ansvar idag, då blir det enklare för mig att spela.

Vinsten gör att LIF Lindesberg passerar just RP i tabellen, där brandgult nu är åtta. Avståndet upp till kvalstrecket krymptes även till sex poäng och nu håller hela Bergslagen tummarna för att Tyresö förlorar imorgon. Tabelläget intresserar därför många, men Jesper Nilsson väljer själv att inte titta på den. Däremot är ”Nisse” lättad över att LIF nu skapat marginal ner till det negativa kvalstrecket som tidigare bara var fyra pinnar bort.

– Ja precis, är det så som det ligger till är det extra viktigt. Det är en ganska jämn tabell om jag inte har fel? Vi tar i alla fall match för match och vill plocka så många poäng som möjligt.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-35 (17-18)
Publik: 282
Mål LIF: Joakim Bååk 7, Jesper Nilsson 7, Fatlum Ahmeti 5, Jesper Jakobsson 5, Bashkim Gashi 3, Linus Olausson 3, Oskar Erixon 3, Albin Järlstam 2

Övriga resultat från Allsvenskan:
Önnered-Varberg 23-21
Skånela-Rimbo HK 32-27

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 11 februari 2017 klockan 18:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 07:13