På onsdag kommer den nye sportchefen Stefan Bengtzén och hans klassiska Brynäs IF till Lindehov för match. FOTO: Brynäs IF

Brynäs sportchef spänd på onsdagen: ”Uppskattas att vi kommer ut på småorterna”

På onsdag återvänder som bekant Örebro Hockey till Lindehov för årets första träningsmatch. Men laget blir inte ensamma gäster i Lindesberg. För motståndet kommer Brynäs att stå, en SHL-klubb lika klassisk som den varit framgångsrik.

Få klubbar har samma legendstatus inom svensk hockey som Brynäs IF. Gävle-klubben grundades år 1912 och har sedan dess gjort otaliga säsonger i den svenska högsta ligan. Den långa historian har dessutom kantats av stora framgångar, med tretton SM-guld i prisskåpet.

Det senaste i raden kom år 2012, ett år då Örebro Hockey fortfarande spelade i Allsvenskan. Förra säsongen var första gången klubbarna ställdes mot varandra i SHL-sammanhang. Totalt mötes man fem gånger, något som resulterade i fyra Brynäs-vinster och en Örebro-seger via förlängning.

Nye sportchefen spänd på motståndet

Nu står alltså en ny säsong för dörren. Som en inledande förberedelse för den reser de båda SHL-lagen till Lindesberg, där man kliver ut för en träningsmatch på onsdag kväll. För Brynäs nytillträdde sportchef är det ett möte som kittlar extra mycket.

– Ja det blir framförallt spännande att se Örebro nu inför deras andra år i SHL. De har lite nya spelare även i år, vilket även vi har, säger Stefan Bengtzén.

Efter att Michael Sundlöv tidigare i sommar klivit av sitt uppdrag som sportchef för Gävle-klubben har Bengtzén tagit över. I bagaget har 51-åringen femton säsonger som sportchef i Karlskoga och en i Karlskrona. Det fina jobb han gjort där hoppas han nu ta med sig till Brynäs.

För a-lagstruppens del har sommaruppehållet precis avslutats. Spelarna är åter i träning och man gjorde det första träningspasset förra måndagen. Med matchen mot Örebro allt närmare i tiden konstaterar Stefan Bengtzén att hans lag har en jobbig månad framför sig.

– Vi går in i en tuff period nu. Vi hade första träningsveckan förra veckan och nu har vi dubbla ispass för laget både måndag och tisdag. Så det är som sagt en period med hårt jobb för alla.

”Första matchen mot ett SHL-lag”

Onsdagens match i Lindehov blir Örebro Hockeys första den här sommaren. För Brynäs blir den lagets andra då man i torsdags mötte allsvenska Almtuna. Matchen, som spelades i Bålsta, vanns av Brynäs med 3-2.

I och med det är laget redan igång och har fått chansen till nyttig speltid. Men för Stefan Bengtzén blir Örebro-matchen den riktiga starten på den här försäsongen.

– Det är första matchen mot ett SHL-lag och då får man testa på gränserna lite mer tycker jag. Vi ser med förväntan fram emot matchen, menar sportchefen.

Hoppas locka mycket publik till Lindehov

Genom åren har Brynäs lockat till sig stora supporterskaror i hockey-Sverige. Klubben är en av SHL:s mest populära, med fans i landets alla hörn. Många av dessa är bosatta just i området kring Lindesberg och i Bergslagen, något som gör onsdagens match extra speciell.

Att SHL-klubbar lägger sina träningsmatcher på landsbygden är inget som är givet. Majoriteten av de etablerade lagen är från de större orterna och seriematcherna är därför koncentrerade dit. I Brynäs ser man därför onsdagens match i Lindesberg som en stor PR-möjlighet.

– Det är absolut ur ett marknadsföringssyfte, detta ger ringar på vattnet. Det är jätteviktigt att både vi och alla andra elitlag kommer ut och det är en bra signal. Vi spelade som sagt i Bålsta mot Almtuna och man märker att det uppskattas att vi kommer ut på småorterna, berättar Bengtzén som hoppas på en riktig hockeyfest i Lindehov.

– Det ska så klart bli kul att se hur mycket publik det dyker upp.

Vilken spelartrupp som Bengtzéns lag kommer att ställa på benen är i dagsläget oklart. Spelarna har tränat under en kort tid och mycket kan komma att hinna hända. Oavsett vad väntas Brynäs anlända till Lindehov två timmar före nedsläpp, som är klockan 19.00 på onsdag kväll. Förköpsbiljetter finns att tillgå på LindeNytts webbsida och via de lokala butikerna.

Publicerad 11 augusti 2014 klockan 21:38

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 01:42