Brynäs vinnare i publikfesten vid Lindehov

Det blev Brynäs som tog hem segern i Årets SHL-match. Segersiffrorna skrevs till 4-3, trots att ett premiärspelande Örebro Hockey trampat gasen i botten och tagit en tidig tvåmålsledning. Inför 1216 åskådare pressade Oskar Lindblom in avgörandet med knappa minuten kvar.

Onsdagskvällen i Lindehov blev både målrik och välbesökt. Totalt 1216 åskådare hade sökt sig till hallen när SHL-klubbarna Örebro Hockey och Brynäs var på besök. Stjärnorna gjorde dessutom ingen besviken, framförallt inte i matchinledningen.

Med två snabba mål av först Anders Eriksson och sedan Brynäs Oskar Lindblom öppnades målskyttet omgående. Därefter fyllde sedan Örebros nyförvärv Derek Ryan på två gånger om, vilket gjorde att laget hade ledningen med 3-1 redan efter tio minuter. Örebro var även klart starkast i den första period som vann med samma siffror.

Men därefter skiftade matchen ansikte radikalt. Brynäs reducerade via ett friläge, kvitterade kort därpå och kunde sedan avgöra i matchens absoluta slutskede. Stor matchhjälte i röran framför Johannes Jönssons mål blev Oskar Lindblom.

Debut på hemmaplan för Gustav

– Det är aldrig kul att förlora, just när det var en minut kvar av matchen också. Men jag tycker vi gör en helt okej match ändå, vi tappar lite i andra perioden, summerar Örebro Hockeys Gustav Backström sitt lags insats.

Den unge backen gjorde sin debut för a-laget, efter att ha flyttats upp från J20 till den här säsongen. Inledningen var nervig, men det handlade mest om att njuta av den första matchen och känna på utrustningen. Det blev även mycket speltid för Linde-killen, som trivdes i sina hemtrakter.

– Absolut, jag hade släkt och vänner på läktarna och jag har spelat många matcher här. Så det var riktigt kul att se så mycket folk på plats, säger Gustav som imorgon ansluter till Vita Hästen för två veckors träning där.

”Första matchen går inte att dra några växlar på”

Därmed går han miste om övriga lagets träningsläger i Schweiz. Redan tidigt imorgon hoppar Örebro på planet och flyger söderut, där man under helgen ska spela tre träningsmatcher.

Inför äventyret i Schweiz var det därför nyttigt för laget att få lite matchtempo i benen. Onsdagens möte med Brynäs var Örebro Hockeys första match på försäsongen, något som innebar nya roller för många spelare. Efter den snöpliga uddamålsförlusten kan nu Kenta Johansson se tillbaka på en godkänd premiär för hans lag.

– En ganska jämn match tycker jag, men detta var för att vi skulle få lite matchsituationer. Vi har ju sex man borta så det var ju kul för alla unga att få chansen att visa upp sig. Första matchen går det inte att dra några växlar på, menar tränaren.

Något som däremot var inspirerande var inramningen i Lindehov. Kenta Johansson lyfter fram den fantastiska publiksiffran, som gjorde hans lags premiär till något alldeles extra.

Matchen var en värdemätare för Brynäs

I motståndarlägret var man självklart nöjda med vinsten. Matchinledningen var dock mer bekymmersam för Brynäs, något som man hade en förklaring till.

– Jag tycker att vi är slarviga, framförallt i spelet med puck. På så sätt får vi det jobbigt och vi får konstiga situationer emot oss i försvarsspelet, menar Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Vidare säger han att andra perioden är hans lags bästa för kvällen. Även i den tredje är man starka, något som ligger till grund för det sena avgörandet. Med två matcher spelade på försäsongen har nu Tommy Jonssons Brynäs vunnit båda, något som gett tränaren flera besked.

– Att det finns kvalitet helt klart, sen har vi naturligtvis mycket kvar att slipa på. Jag tror att Örebro definitivt blir att räkna med i vinter, jag tycker att de har värvat bra. Så det var en nyttig värdemätare.

Matchfakta Örebro Hockey-Brynäs:
Resultat: 3-4 (3-1, 0-2, 0-1)
Publik: 1216
Mål: 1-0 Anders Eriksson (Robin Dahlström, Bobbo Peterson), 1-1 Oskar Lindblom (Lukas Kilström), 2-1 Derek Ryan, 3-1 Derek Ryan, 3-2 Greg Scott (David Westlund), 3-3 Christian Djoos, 3-4 Oskar Lindblom (Alexander Lindgren, Pathrik Westerholm)

Publicerad 13 augusti 2014 klockan 21:20

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 12:06