Brynäs vinnare i SHL-kampen

Det blev återigen Brynäs som avgick med segern i SHL-mötet med Örebro Hockey i Lindehov. Efter att ha hamnat i underläge i mittperioden kvitterade Gävle-laget, tog så småningom ledningen och avgjorde i öppen målbur. Slutsresultatet skrevs till 1-3 inför 1091 åskådare.

Örebro Hockey mötte Brynäs på torsdagskvällen i årets SHL-match i Lindesberg. Lindehov badade i solsken, publiken strömmade till och hamburgarna stektes redan långt före nedsläpp. När väl matchen drog igång bjöd lagen på ett högt tempo per omgående.

Matchinledningen präglades av långa spelsekvenser utan avbrott, där det svängde härligt i båda riktningar. För Örebros del hade Jakub Krejcik och Ville Viitaluoma varsitt lurigt skott, men Bernhard Starkbaum i Brynäs-målet parerade båda. Åt det andra hållet fick Örebros burväktare Julius Hudacek agera än mer.

Brynäs tog nämligen över spelet ju längre perioden led och via dubbla powerplay bet man sig fast i Örebro-zonen. Jonathan Pudas hade två skott som styrdes farligt, det uppstod flera röriga situationer framför målet och Hudacek sattes på rejält prov. Men Örebro-målvakten stod pall för trycket och höll 0-0 perioden ut.

När spelet återupptogs i mittenakten var det en totalt ombytt matchbild. Örebro fick ett tidigt powerplay, Joel Mustonen skickade in pucken framför mål och där höll sig Krejcik framme till 1-0 för de rödvita. Målet följdes upp av fortsatt starkt Örebro-spel och scenförändringen från den första perioden var total.

– Vi var inte nöjda alls med första perioden, varken med passningsspel eller tempo. Jag tycker framförallt att passningsspelet steppas upp i andra och då blir det bättre fart automatiskt. Det var ändå skönt att visa att vi kan bättre än i första, för det var inte okej, förklarar Örebro-kaptenen Henrik Löwdahl.

Avgjorde i spel fem mot tre

Det fina Örebro-spelet fick till resultat att det nu var Brynäs som började att dra på sig utvisningar. Örebro hade även gott om chanser i sina powerplay, mycket tack vare fina diagonalpassningar. Martin Johansson fick bland annat ett fritt skottläge, dock utan att hitta nätmaskorna.

När 2-0 inte kom svarade istället Brynäs till 1-1. Målet kom till i spel fem mot fyra, där Mathias Porseland fint spelade fram Ponthus Westerholm som nöp till. I periodens slutskede fick sedan Örebros Joonas Jalvanti ett gyllene läge då en puck studsade fram till backen. Men en liggande Starkbaum sprattlade till med benen och höll likaläget intakt.

Ställningen bröts dock en bit in i den tredje perioden. Dessförinnan hade båda lagen haft sina lägen, bland annat Örebro via ett par kvicka attacker. Men ju längre perioden led desto mer tog Brynäs över. Den största anledningen till det var de många utvisningar som Örebro drog på sig och när laget tvingades att spela tre mot fem kom slutligen målet.

Oskar Lindblom höll sig framme och pressade in en retur till 1-2 för Brynäs. Strax därefter fick Daniel Viksten ett jätteläge till kvittering, men skottet gick mitt på Starkbaum. När sedan Örebro i slutminuten satsade på sex utespelare kunde Jesper Ollas spika slutsiffrorna till 1-3 i öppen målbur. Därmed tog Brynäs segern i SHL-matchen för det andra året i rad.

”Elva tvåminutare – det går inte att vinna då”

Henrik Löwdahl är efter matchen besviken på sitt lags insats. Örebro-kaptenen menar att man inte alls nådde upp i prestationen i den inledande perioden, även om det bitvis blev bättre.

– I andra och tredje tycker jag ändå att vi steppar upp oss och spelar bättre. Men vi har elva tvåminutare idag och då är det ruggigt svårt att vinna. Vi ska vara glada att det var en träningsmatch, för har man elva tvåminutare i serien… Det går inte att vinna en match då, det är omöjligt, konstaterar Henrik.

Vad är det som gör att ni tar så många utvisningar?
– Odisciplin skulle jag säga. Vi jobbar inte med fötterna utan blir lite bekväma, jobbar med klubban för mycket. Givetvis är någon utvisning alltid olycklig, men elva är alldeles för mycket.

Bortsett från själva spelet kretsade mycket av kvällen kring upplevelsen vid sidan om isen. Och publiken slöt upp väl. Hela 1091 åskådare fanns på plats för SHL-matchen och det var tydligt att båda klubbarna engagerar hockeyfolket i Bergslagen. Resultatet 1-3 innebär Brynäs andra seger i rad mot Örebro i Lindehov, en trend som Henrik hoppas kunna bryta någon gång.

– Ja fan, jag vet inte varför det ska vara så svårt att vinna här haha. Men det var väl en ganska jämn match sett över hela. Men Brynäs vinner rättvist.

Matchfakta Örebro Hockey-Brynäs:
Resultat: 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
Publik: 1091
Skott: 24-35
Utvisningar: Örebro 10 x 2 min, Brynäs 5 x 2 min
Mål: 1-0 Jakub Krejcik (Mustonen, Weinstock), 1-1 Ponthus Westerholm (Porseland, Nörstebö), 1-2 Oskar Lindblom (Porseland, P Westerholm), 1-3 Jesper Ollas

Publicerad 3 september 2015 klockan 21:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet
Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och ...
20 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Montéryttare tog en kuskdubbel
Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på ...
14 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Annons

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp
Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via ...
14 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-08-12 10:33