I en skrivelse till kommunstyrelsen har boende i centrum tillsammans pekat på vissa problem som uppstår i samband med att cruisingen anordnas i centrum. Bland annat tycker man att avgaserna är på tok för påträngande. Och hand i hand med festligheterna händer det alldeles för ofta att berusade personer går in i trädgårdarna och kissar eller nonchalant slår sig ner i trädgårdsmöblerna och vilar en stund. Självklart är detta oacceptabelt och kritiken har tagits emot på ett positivt sätt från ledningen i SHRA.
-Vi har bestämt oss för att göra något åt det här nu. Redan nästa år kommer cruisingen bli mer av en parad där endast utvalda bilar får vara med, säger Anders Bergman.
Paraden är tänkt att bli en slags förlängning av själva vårmönstringen, ett arrangemang där alla fina bilar får visa upp sig ytterligare för åskådarna. Detta medför att såväl åskådare som deltagare gynnas, menar Anders.
-Vi har ju cirka 900 bilar i utställningen, de flesta mycket fina bilar. Men väldigt få av dessa deltar i cruisingen efteråt. Bara ett hundratal väljer att stanna kvar och åka med i cruisingen, och de allra finaste bilarna återvänder hem igen, menar Anders Bergman.
Anledningen till att de finare bilarna väljer att åka hem efter vårmönstringen och avstå från cruisingen är att hela arrangemanget har en tendens att spåra ur. Cruisingen handlar mer om fylleri och ”vanliga” bilar. Trots att SHRA försökt ha vakter utsatta för att dirigera om ”fel” trafik, så har det inte hjälpt särskilt mycket.
-Vi har ju inte befogenhet att stoppa bilar och ge order om att ta en annan väg. Men ordnar vi med en slags parad så blir det helt annat läge för oss. Då får vi det hela under kontroll och kan få ner trafiken samt få med endast utställningsbilarna, säger Anders.
Färre men finare bilar är målet för SHRA. Med detta minskar man inte bara trafiken och avgaserna i centrum, det torde även minska bråk och fylleri rejält.
Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i stora entrén. Detta efter att flertalet ungdomar börjat uppehålla sig i arenan under kvällstid, utan att ha någon koppling till idrottsverksamheten.
– Det här gör vi för att minska trycket av ungdomar som hänger här, men det kommer inte påverka några träningstider, förklarar Arenachef Sharon Almström.
Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.
Trots att LIF Lindesberg har säkrat nästa säsong i Allsvenskan, så vill man inte lugna ner sitt spelande. Truppen vill gå obesegrade genom serien och under lördagen säkrades ännu en seger, denna gång mot kvalsökande Täby. Det senaste mötet mot ett av seriens topplag blev storslagen för LIF, som även denna gång gick segrande med en odramatisk marginal.
Varje år har Fornaboda och Örebrotravet sin gemensamma travgala och i år var inget undantag. De senaste åren har travgalan varit digital, efter spåren av pandemin, men under fredagen gjorde galan comeback i fysisk form. Det tyngsta priset gick till Babsans Bankir som med dubbla V75-segrar, tilldelades titeln som Årets Häst.
– Det är ju det man dagligen kämpar för, säger Niclas Westberg.
Frövi Judos supertalang, Anna Bernholm, kämpade sig till ett brons vid lördagens Grand Slam-tävling i Tashkent, Uzbekistan. Detta är hennes första pallplacering i år, såväl som den första i OS-kvalet.
Det var två lag med kniven mot strupen som möttes i Lindehov. Allt eller inget var förutsättningarna, där vinnaren gick vidare till slutspel mot Allsvenskan medan förlorarna fick ta en tidig vårvila. Med en kvittering inför tredje perioden så blev det en tuff avslutning för hemmalaget, som trots fullt stöd, kämpade med sega avslut när lägena kom.
– Det är nog många i laget som skulle vilja spela om matchen, säger Jonas Dufåker.
I helgen arrangeras Speed Weekend i Årsunda, strax utanför Sandviken, där spektakulära motorfordon av olika slag mäter sina hästkrafter på is. Under fredagen intar Mikael Wedegård och hans ”burkslav” Mikael Häggmark isen, för att utmana världsrekordet.
– Det nuvarande rekordet är 197 km/h, och vi siktar på att slå det, säger Wedegård till LindeNytt.
Det firades ordentligt i Lindesberg Arena under söndagskvällen när LIF Lindesberg höll ett nytt dubbelarrangemang. Kvällen började med guldglädje, där föreningens damlag säkrade en plats i Division 1. Därefter kunde herrarna utklassa Tumba för sin sextonde raka seger.
– Alla i laget är verkligen glada, säger Emilia Durnell om damernas avancemang.