Dags för semi

Med Elitserien upplaga 2014/15 framme i semifinalerna så börjar nu änligen det roliga på allvar. Linde ställs nu, i drabbningen med Hylte/Halmstad, inför årets utmaning men har även själva visat prov på högklassigt spel mot Örebro. Frångan är bara hur avgörande Hylte/Halmstads hemmafördel kommer bli när det väl kommer till kritan.

Innan vi går på semifinalerna ska vi ta oss en tillbakablick på kvartarna som varit. Jag hade innan slutspelet började tippat Engelholm 3-0, Hylte/Halmstad och Linde 3-1 samt 3-0 till Katrineholm. Att Engelholm enkelt skulle ta tre raka matcher mot Gislaved var det nog ingen som tvivlade på och jag är tveksam till att ens Gislaved någonsin trodde på seger. När det sedan kommer till Hylte/Halmstad och Linde hade jag faktiskt förväntat mig att Sollentuna och Örebro skulle ha lite mer att sätte emot. Till och med när Sollentuna hade Caroline Werner på högerkanten så hade de inte mycket att komma med. Visst kan man göra argumentet att Sollentuna saknade sin nyckelspelare Caronlina Ljung men då måste man även erkänna att Hylte/Halmstad saknade Christina Alessi, båda lagen hade starka ersättare i Sofia Täcktor respektive Ewa Kalinowska men i slutändan var Hylte/Halmstad bara för bra för Sollentuna. I Linde och Örebros fall så ser lagen på papperet mycket jämnare ut, men i praktiken är det uppenbarligen en stor skillnad. Min uppfattning är att skillnaden sitter i Marjorie Giordano. Hon har nivån, men även rutinen som få andra spelare i denna serie kan mäta sig med. Linde kan alltid förlita sig pån Margie, oavsett ställning eller situation, och hon lyfter sitt lag och sina medspelare till höjder som Örebro inte kan nå. 
Nu till årets stora frågetecken, Katrineholm. Hur kommer det sig att ett lag med den truppen gång på gång underlevererar? Jag vet inte längre. Jag har sökt svar på frågan hela säsongen men nu ger jag upp. Ingenting kommer längre förvåna mig med Katrineholm. Allt tyder på att de kommer gå in och förlora alla tre matcher mot Engelholm med 3-0 utan att komma över 15 poäng i nångot set. Men med tanke på hur otroligt fel jag haft angånende Katrineholm tidigare under säsongen så kommer de säkert kliva in och vinna semin. Jag tänker inte försöka mig på att analysera dem längre och bara gå på statistiken som pekar på 3-0 till Engelholm.
Drabbningen mellan Hylte/Halmstad och Lindesberg finns det dock en hel del att tycka till om. Lagen är jämnstarka och allt tyder på att vi kommer få en långdragen semifinal. Ser vi på lagen spelare för spelare så är det väldigt lika situationer. I mitten ställer Linde upp med Freja Morén och Evelina Frank och Hylte/Halmstad har Jonna Wasserfaller och Victoria Larsson. Jonna är Frejas Moréns landslagskolega och mellan dem två kan man diskutera vem som vinner. Tyvärr måste jag dock säga att min lott hamnar på Victoria Larsson när det står mellan henne och Evelina Frank. Skillnaden ligger i att Victoria var med och tog guld redan förra året vilket gör att hon kommer gå in i drabbningen med mindre nervösitet. Ser vi sedan till lagens vänsterspikers så är det Daniele Kovacs de Lima och Magan Divine mot Lindes Marjorie Giordano och Nette Peit. Alla fyra är spikers av riktigt hög kvalitet både i mottag, försvar och anfall. Det jag tror kommer göra skillnaden i denna situation är Margies hjärta för Linde. Hon är en ledare och en stjärna i Linde på ett sätt som Daniele och Magan inte kan mäta sig med. Västerspikerkampen går till Linde men på högerkanten måste vi dock ge vinsten till Hylte/Halmstad då deras vänsterslägga Christina Alessi är en bättre spelare än Martina Svensson på alla vis. Passarkampen går dock klart till Linde, Yslany Kelly har en helt annan pondus, rutin och kvalitet från passarpunkten än vad Hylte/Halmstads Katarina Persson har. Liberoduellen skulle jag nog också vilja ge till Linde. Therese Granlund har gjort en riktigt stark säsnong, kanske hennes starkaste nångonsin, och betytt mycket för sitt lag. Även Hylte/Halmstads Emma Mårtensdotter har spelat bra, men Therese har ett lätt övertag.
Detta ser ju faktiskt bra ut för Lindes del, av fem individuella drabbningar så vinner man tre. Tyvärr, för Lindes del, så finns det en till spelare i Hylte/halmstad som man aldrig får räkna bort och det är Ewa Kalinowska. Ewa har tidigare varit en av Elitseriens bästa spelare men har trappat ner på volleybollen sedan några år tillbaka, detta hindrar henne dock inte ifrån att kliva in tillexempel nu när Christina Alessi har varit skadad och leverera rejält från högerkanten. Likadant gjorde hon när mästerskapstiteln fanns i sikte för ett år sedan. Detta gör att Linde är betydligt mer sårbara när det kommer till spelarskador. Skadar sig någon i Hylte/Halmstad så slänger man in Ewa och allt löser sig, i Linde kan en skada dock innebära stora problem. Förhoppningsvis blir det dock inte det som avgör. Med allt detta sagt så kan jag omöjligt tippa en vinnare mellan Hylte/Halmstad och Lindesberg. Det enda som talar till något lags favör är att Hylte/Halmstad kommer ha hemmafördel i en eventuellt avgörande femtematch. Jag hoppas fakiskt att det går ända dit för allt pekar på att finalserien inte kommer bli någon spännande en utan att Engelholm enkelt kommer ta hem guldet, därmed hoppas jag inneligt på en långvarig och spännande semifinaldrabbning. Ska vi säga 3-2 till Linde?
Publicerad 3 april 2015 klockan 10:54

Michael Jestin , 073-903 68 24

Rikard N Skoglund och Esplanad tackar för publikens applåder. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insläpp av publik var högt uppskattat bland den deltagande publiken, men även av de aktiva kuskarna.
– Det blir faktiskt roligare i loppen, säger Carl-Erik Lindblom.

6 juni 2021 klockan 20:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Trots ett mycket kort trafikstopp, rullar trafiken på riksväg 50 Foto: Timmy Lundegård

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på riksväg 50 vilket skapade ett trafikstopp, men tack vare ett rådigt ingripande från en okänd ung kvinna lyckades man snabbt fånga in hästen.
– Min högsta önskan just nu, är att få kontakt och hedra henne, säger Kåre Axelsson.

18 maj 2021 klockan 18:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären
Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt sä...
8 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!
På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig ...
7 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Annons

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet
Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från J...
6 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven
Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar ...
5 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-06-13 23:15