Dags för semi

Med Elitserien upplaga 2014/15 framme i semifinalerna så börjar nu änligen det roliga på allvar. Linde ställs nu, i drabbningen med Hylte/Halmstad, inför årets utmaning men har även själva visat prov på högklassigt spel mot Örebro. Frångan är bara hur avgörande Hylte/Halmstads hemmafördel kommer bli när det väl kommer till kritan.

Innan vi går på semifinalerna ska vi ta oss en tillbakablick på kvartarna som varit. Jag hade innan slutspelet började tippat Engelholm 3-0, Hylte/Halmstad och Linde 3-1 samt 3-0 till Katrineholm. Att Engelholm enkelt skulle ta tre raka matcher mot Gislaved var det nog ingen som tvivlade på och jag är tveksam till att ens Gislaved någonsin trodde på seger. När det sedan kommer till Hylte/Halmstad och Linde hade jag faktiskt förväntat mig att Sollentuna och Örebro skulle ha lite mer att sätte emot. Till och med när Sollentuna hade Caroline Werner på högerkanten så hade de inte mycket att komma med. Visst kan man göra argumentet att Sollentuna saknade sin nyckelspelare Caronlina Ljung men då måste man även erkänna att Hylte/Halmstad saknade Christina Alessi, båda lagen hade starka ersättare i Sofia Täcktor respektive Ewa Kalinowska men i slutändan var Hylte/Halmstad bara för bra för Sollentuna. I Linde och Örebros fall så ser lagen på papperet mycket jämnare ut, men i praktiken är det uppenbarligen en stor skillnad. Min uppfattning är att skillnaden sitter i Marjorie Giordano. Hon har nivån, men även rutinen som få andra spelare i denna serie kan mäta sig med. Linde kan alltid förlita sig pån Margie, oavsett ställning eller situation, och hon lyfter sitt lag och sina medspelare till höjder som Örebro inte kan nå. 
Nu till årets stora frågetecken, Katrineholm. Hur kommer det sig att ett lag med den truppen gång på gång underlevererar? Jag vet inte längre. Jag har sökt svar på frågan hela säsongen men nu ger jag upp. Ingenting kommer längre förvåna mig med Katrineholm. Allt tyder på att de kommer gå in och förlora alla tre matcher mot Engelholm med 3-0 utan att komma över 15 poäng i nångot set. Men med tanke på hur otroligt fel jag haft angånende Katrineholm tidigare under säsongen så kommer de säkert kliva in och vinna semin. Jag tänker inte försöka mig på att analysera dem längre och bara gå på statistiken som pekar på 3-0 till Engelholm.
Drabbningen mellan Hylte/Halmstad och Lindesberg finns det dock en hel del att tycka till om. Lagen är jämnstarka och allt tyder på att vi kommer få en långdragen semifinal. Ser vi på lagen spelare för spelare så är det väldigt lika situationer. I mitten ställer Linde upp med Freja Morén och Evelina Frank och Hylte/Halmstad har Jonna Wasserfaller och Victoria Larsson. Jonna är Frejas Moréns landslagskolega och mellan dem två kan man diskutera vem som vinner. Tyvärr måste jag dock säga att min lott hamnar på Victoria Larsson när det står mellan henne och Evelina Frank. Skillnaden ligger i att Victoria var med och tog guld redan förra året vilket gör att hon kommer gå in i drabbningen med mindre nervösitet. Ser vi sedan till lagens vänsterspikers så är det Daniele Kovacs de Lima och Magan Divine mot Lindes Marjorie Giordano och Nette Peit. Alla fyra är spikers av riktigt hög kvalitet både i mottag, försvar och anfall. Det jag tror kommer göra skillnaden i denna situation är Margies hjärta för Linde. Hon är en ledare och en stjärna i Linde på ett sätt som Daniele och Magan inte kan mäta sig med. Västerspikerkampen går till Linde men på högerkanten måste vi dock ge vinsten till Hylte/Halmstad då deras vänsterslägga Christina Alessi är en bättre spelare än Martina Svensson på alla vis. Passarkampen går dock klart till Linde, Yslany Kelly har en helt annan pondus, rutin och kvalitet från passarpunkten än vad Hylte/Halmstads Katarina Persson har. Liberoduellen skulle jag nog också vilja ge till Linde. Therese Granlund har gjort en riktigt stark säsnong, kanske hennes starkaste nångonsin, och betytt mycket för sitt lag. Även Hylte/Halmstads Emma Mårtensdotter har spelat bra, men Therese har ett lätt övertag.
Detta ser ju faktiskt bra ut för Lindes del, av fem individuella drabbningar så vinner man tre. Tyvärr, för Lindes del, så finns det en till spelare i Hylte/halmstad som man aldrig får räkna bort och det är Ewa Kalinowska. Ewa har tidigare varit en av Elitseriens bästa spelare men har trappat ner på volleybollen sedan några år tillbaka, detta hindrar henne dock inte ifrån att kliva in tillexempel nu när Christina Alessi har varit skadad och leverera rejält från högerkanten. Likadant gjorde hon när mästerskapstiteln fanns i sikte för ett år sedan. Detta gör att Linde är betydligt mer sårbara när det kommer till spelarskador. Skadar sig någon i Hylte/Halmstad så slänger man in Ewa och allt löser sig, i Linde kan en skada dock innebära stora problem. Förhoppningsvis blir det dock inte det som avgör. Med allt detta sagt så kan jag omöjligt tippa en vinnare mellan Hylte/Halmstad och Lindesberg. Det enda som talar till något lags favör är att Hylte/Halmstad kommer ha hemmafördel i en eventuellt avgörande femtematch. Jag hoppas fakiskt att det går ända dit för allt pekar på att finalserien inte kommer bli någon spännande en utan att Engelholm enkelt kommer ta hem guldet, därmed hoppas jag inneligt på en långvarig och spännande semifinaldrabbning. Ska vi säga 3-2 till Linde?
Publicerad 3 april 2015 klockan 10:54

Michael Jestin , 073-903 68 24

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild på Berra Bus som slutade tvåa under Fornabodas tordagstävlingar Foto: Timmy Lundegård

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage deltog under dagen och i det sjätte loppet lyckades gotlandsuppfödda Nidalee ha de kvickaste benen under målgången och gick mot en säker seger med sin tränare Kerstin Hell, en seger som är ”hemmalagets” fjärde för säsongen.

23 juli 2020 klockan 15:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för sä...

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Montéryttare tog en kuskdubbel
Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på ...
14 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet
Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick ...
6 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Annons

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-08-05 06:29