Ett missat playoff grämer Daniel Eriksson, som ändå såg sitt lag vinna 12 av de sista 18 matcherna. FOTO: Hannes Feldin

Daniel summerar debutåret i Lindlöven

I söndags satte Lindlöven punkt för sin säsong. Det har varit en resa med höga berg och djupa dalar, där laget till slut fick vika sig i kampen om playoff-spel. Daniel Eriksson blickar nu tillbaka på sitt första tränarår i klubben och summerar det.

Säsongen är som bekant slut sedan några dagar tillbaka. Med vilken känsla tar du farväl av den?
– Med en ganska bitter eftersmak. Jag är inte nöjd med sättet som vi avslutar vårat seriespel på. Jag hade väl hoppats och trott att vi skulle göra bättre resultat det här året än vad vi gjorde. Vi fick det inte att fungera fullt ut, under vissa perioder har vi spelat bra hockey men alltför långa stunder har vi inte varit bra nog helt enkelt.

Ni höll den sista gemensamma träningen i måndags. Känns det vemodigt att se spelare som man tillbringat mycket tid med försvinna iväg?
– Jo, men så är det varje år. Det tillhör att man säger adjö till alla. Det är inget konstigt, utan någonting man vet om och någonting man är förberedd på.

Det blev en säsong med två ansikten för er del. Om vi tar det från början så fick ni en tung start och låg i bottenskiktet stora delar av hösten. Varför kom ni så snett in i säsongen?
– Jag vet faktiskt inte. Premiären var ett riktigt antiklimax med 9-2 till oss. Det kan har varit någonstans där som ödmjukheten försvann och som vi trodde att vi var bättre än vad vi var, för vi började att fuska. Sen tror jag att det var alldeles för många som inte riktigt var förberedda på hur stor skillnaden skulle vara med att spela i HockeyEttan Västra mot 1C.

Men sen kom vändningen i slutet av november. Ni vann fyra matcher i rad, tog med er den trenden in till vårserien och vann 12 av säsongens 18 sista matcher. Vad berodde vändningen på?
– Den berodde mycket på att vi hittade något där i november. Plötsligt började alla att jobba hårdare, slutade att göra konstiga misstag och såna små grejer ger ett större perspektiv. Det var de små förändringarna som gav bättre resultat.

Innan ni hittade formtoppen hade ni gjort stora förändringar i spelet. Berätta om vad ni i ledarstaben insåg där?
– Vi insåg helt enkelt att vi var tvungna att göra mindre misstag än vad vi hade gjort tidigare och spela mer primitivt. Vi drog tillbaka styrkorna och fokuserade mer på att hålla koll på motståndarna, snarare än att vinna pucken högt uppe i banan.

Sett till truppen; vilken eller vilka spelare har imponerat mest på dig under säsongen?
– På backsidan skulle jag vilja påstå att Rasmus Rundgren imponerade innan han gick sönder. Han kom direkt från juniorhockey och spelade väldigt bra. Sen är det klart att Alexander Kovalonok har varit bra under långa stunder. Felix Scharnke har också varit bra och den forward som jag tycker haft bäst snittbetyg är Zebastian Ilestedt.

Till slut blev det en tredjeplats i vårserien. Du sa tidigare att du inte skulle vara nöjd med det och du har antagligen inte ändrat dig?
– Nej, jag fortfarande väldigt missnöjd med det. Det finns bara en sak i mitt huvud och det är att vinna hockeymatcher. Går man inte vidare till playoff så kan man inte vara nöjd.

Med tanke på att du tog över ett lag som precis undvek negativt kval förra våren och gjorde det till en playoff-utmanare finns det mycket positivt att hitta?
– Det här var inte samma lag som förra året och varje år går man in med nya förutsättningar. Självklart har vi utvecklats under den här säsongen, men inte i den takt som jag hade hoppats och trott på.

Hur summerar du då ditt debut-år i Lindlöven?
– Med en bitter eftersmak som sagt, framförallt att missar playoff på slutet. Men jag trivs här och Linde är en väldigt trevlig förening att vara i. Jag tycker ändå att vi har tagit små steg åt rätt håll.

Vad bjuder framtiden på för din del, blir det en fortsättning i klubben?
– Vi får se. Vi har en diskussion, men har bestämt oss för att vänta en vecka och låta alla smälta det här. Man vet aldrig vad framtiden har att utvisa.

Först så blir det lite ledighet och vila från hockeyn?
– Ja så är det ju och jag kommer inte att fundera så mycket på hockeyn de närmaste veckorna. Man behöver ett break. Det blir så intensivt, hockeyn är ett projekt på nästan ett år och då är det skönt med några dagar ledigt.

Publicerad 18 februari 2015 klockan 13:44

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 05:35