Mathias Pettersson och Veronica Eriksson slår upp portarna till Say Cheese. Foto: Camilla Lagerman

Delikata ostar på menyn när paret öppnar butik i Linde

Fredagen den 4 oktober slår Lindesbergs nya delikatessbutik, Say Cheese, upp portarna för första gången. En lagom stor butik, där ostar av olika slag står i fokus, något som ägarna Mathias Pettersson och Veronica Eriksson själva upptäckte saknades.
– Det här är något som lindesbergarna är värda att ha, säger Mathias med ett brett leende.

För lite drygt fem år sedan föddes idén till att öppna en egen delikatessbutik. Mathias föreslog för flickvännen Veronica att de skulle köpa lite goda ostar till helgen, men fick veta att någon sådan butik inte fanns i Lindesberg. Alternativet var att åka till Nora, eller helt enkelt att handla från de vanliga matvarubutikerna.

– Tanken har legat och marinerat i lite drygt fem år, och har dykt upp lite då och då, berättar Mathias.

Mathias, som kommer från många års företagande i Örebro, sålde det sista företaget i början av året och funderade på vad han skulle göra härnäst. Svaret kom, lite oväntat, under en promenad genom Lindesberg.

– Vi gick längs Kungsgatan och fick se en skylt där det stod att den här lokalen var ledig. Då tänkte jag, som jag brukar: ”Om inte nu, när?”, berättar Mathias.

Foto: Camilla Lagerman

Senare samma vecka tog han kontakt med Libo och processen var i rullning. Sedan dess har man spenderat mycket tid åt att färdigställa och förvandla lokalen, till den pittoreska ostbutiken den idag är.

– För mig är själva företagandet något jag gillar, men att kunna kombinera det med något som jag tycker är gott och lite vardagslyx, samtidigt som det var något som fattades i stan är ju perfekt. Det här är något som lindesbergarna är värda att ha, säger Mathias med ett brett leende.

Foto: Camilla Lagerman

Samtidigt som paret har renoverat lokalen, har de också passat på att gå olika utbildningar och kurser för att fördjupa sig i ostarnas värld. En bransch man senare insåg var långt mycket större än de hade kunnat föreställa sig.

– 2023 producerades 22 miljoner ton ost i hela världen, det är helt galet! Det är så mycket så man kan inte ens föreställa sig. Men vi kommer hålla oss till ett bra sortiment runt 50 ostar, men också lyssna på kunderna, säger Mathias.

– Alla ostar som vi har ska man känna att man har möjlighet att testa, blir det för många går man oftast bara på det säkra kortet, flikar Veronica in.

Foto: Camilla Lagerman

Även om fokus kommer ligga på ostar av olika slag, kommer man även erbjuda kunderna delikatesser som tilltugg. Bland annat kommer en lokal bagerska att sälja sina bröd i butiken, så att man kan få båda delar.

– Det är Annas Hantverksbageri, som idag har sin verksamhet hemma. Hennes bröd är helt fantastiska, avslutar Mathias.

Say Cheese öppnar fredag 4 oktober, och kommer till en början ha öppet torsdagar och fredagar klockan 10-18, samt lördagar 10-14. Adressen är Kungsgatan 33 i Lindesberg.

Publicerad 1 oktober 2024 klockan 12:08

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Så kan Du stötta LindeNytt
LindeNytt har finansierats genom reklamintäkter sedan år 2000. I takt med att antalet butiker har minskat kraftigt under åren, har även våra reklamintäkter följt samma spår.
Att övergå till påtvingad prenumeration är inget alternativ för oss – därför vänder vi oss istället direkt till våra tusentals läsare med hopp om stöd att fortsätta bedriva verksamheten i den anda vi gjort sedan starten 1999.

Vill just Du stötta oss i vårt arbete?
Då tackar vi dig ödmjukast oavsett om din Swishgåva är 10, 100 eller 1000 kronor. Ett stort tack för ditt stöd!

Swishnr: 123-053 19 05


Kommentarer Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för. Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Fordonsprogrammets elever fick besök av branschens företag. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Branschdag gav elever inblick i arbetslivet

Efter en turbulent tid med nedläggningshot, har fordonsprogrammet nu lagt det bakom sig och blickar framåt. Under torsdagen arrangerade lärarna en branschdag för eleverna, där både företag, fackförbund och politiker kom för att dela med sig av matnyttig information.
– Det här ger eleverna en bättre inblick i branschen, och det här är bara en bråkdel av våra samarbetspartner. Nästa år kanske det blir några andra företag som kommer, säger läraren Per-Anton Olsson.

4 oktober 2024 klockan 14:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindemarken fick en blöt comeback i centrum

Lindemarken är tillbaka i centrum igen, något som har varit mycket efterlängtat bland både knallar och besökare. Dessvärre ställde vädrets makter till det för årets upplaga, som blev en mycket blöt och blåsig tillställning. Trots detta sökte sig många marknadsbesökare ut i vimlet, och knallarna gjorde sitt bästa för att hålla stämningen på topp. LindeNytt gjorde ett besök vid lunchtid för att ta pulsen på årets Lindemarken och bjuder här på några ögonblicksbilder.

27 september 2024 klockan 14:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg sjunker mot den absoluta botten när företagsklimatet rankas

Lindesbergs kommun har fortsatt svårt att lyfta när Svenskt Näringsliv genomför den...

Positiva tongångar inför beslutet om vårdcentralerna

På måndagskvällen samlades en rad politiker, både från region och kommun, tillsammans med engagerade...

bildspel Stor uppslutning när Stefan Löfven gästade Rotary i Lindesberg

Tisdagens Rotarymöte på Stadshotellet i Lindesberg blev ett mycket välbesökt sådant, då ...

Henry Nordlund, Donald Eriksson, Arne Öhman och Tomas Östlund från Lindlövens IF. Foto: Camilla Lagerman

Lindemarken tillbaka i centrum: ”De allra flesta är positiva”

När Lions tidigare under året meddelade att man inte längre hade orken att driva Lindemarken vidare, klev Lindlövens IF in som ny arrangör. Under en pressträff på fredagen berättar man mer om hur upplägget kommer se ut, när marknaden återvänder till centrum igen.
– Vi ska göra så gott vi kan för att alla ska vara glada och nöjda, och att det blir en fortsättning, säger Arne Öhman från Lindlöven.

6 september 2024 klockan 15:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Den tredje upplagan av Benjamins Minne går av stapeln den 6 oktober. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Benjamins minne spelas för tredje året: ”Av en tragisk händelse gör vi en bra sak och kan hjälpa andra”

Söndagen den 6 oktober spelas minnescupen Benjamins Minne för tredje året, i Fritidsbyn Lindesberg. Cupen arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010, tillsammans med LindeNytt, för att hedra minnet av pojkarnas vän och lagkamrat som gick bort i cancer endast 10 år gammal.
– Det här är jätteviktigt för oss. Av en tragisk händelse gör vi en bra sak och kan hjälpa andra, säger Aleksander Lazarevic.

3 september 2024 klockan 12:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mejkbutiken expanderar – ny satsning på livsmedel
Sedan premiäröppningen 1997 har lågprisvaruhuset Mejk genomgått en rad olika förändringar, nu står man dock inför den allra största - nä...
22 augusti 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Här gjuts plattan till nya Rustabutiken
Tidigt på fredagsmorgonen anlände de första betongbilarna till Charlottenlunds Handelsområde i Lindesberg. Totalt 300 kubikmeter betong kommer att...
9 augusti 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Dragracingens dag blev en fullträff: ”Visar hur stort intresset är”
Med strålande sol, ett myller av besökare, samt ett hundratal utställare, blev Dragracingens dag inget annat än en dundersuccé. - Det blev succ...
5 augusti 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildextra: Succé när Martin Almgren höll konsert på Råsvalen

Närmare 250 båtar, flottar och även några kanoter samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev en fullkomligt magisk inramning på kvällen, som avslutades först när solen började sänka sig.

4 augusti 2024 klockan 14:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Den skadade duvhöken har bosatt sig bland bilarna. Foto: Camilla Lagerman

Skadad duvhök söker skydd hos bilfirma: ”Vill inte att den ska lida”

Under torsdagen fick bilfirman Hugo Eriksson i Storå ett minst sagt annorlunda besök. En duvhöksunge kraschlandade nämligen in i ett av företagens stora fönster och skadade ena vingen i fallet. Nu hoppas man att någon med kunskap kan hjälpa till att fånga in fågeln, så att den kan få återhämta sig i lugn och ro.
– Vi hoppas att någon vill försöka fånga in den, vi vill ju inte att den ska lida, säger Jennifer Eriksson.

2 augusti 2024 klockan 18:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet

I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas ...

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Foto: Camilla Lagerman

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025

Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken beräknas slå upp portarna under hösten 2025, och kommer innebära ett 15-tal nya arbetstillfällen lokalt.
– Vi är jätteglada över att komma till Lindesberg och kunna ge lindesbergarna lite närmare till ett Rustavaruhus, säger Fredrik Ingemarsson, Sverigechef på Rusta.

27 juni 2024 klockan 15:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning

I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika ...

Möt årets drivna drömjobbare: ”En fantastisk möjlighet”

För trettonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drö...

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare ...

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet

Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en ...

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu ...

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Efterlängtad återkomst: Flytande konsert med Martin Almgren i sommar
Efter två års uppehåll är det dags för den omåttligt populära flytande konserten med Martin Almgren att göra comeback. Datumet är satt till l...
5 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024
Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen ...
1 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Krögarparet firar 1-årsjubileum med ny satsning
Den 1 juni har det gått ett år sedan krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström slog upp portarna till Brasserie All In på Kungsgatan i ...
31 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-31

2024-05-30

2024-05-24

2024-05-16

2024-05-16

2024-05-09

2024-05-08

2024-05-07

2024-04-24

2024-04-22

2024-04-12

2024-04-12

2024-04-11

2024-10-05 20:28