Derbyknock av Lindesberg: ”Vi tror på oss själva”

Lindesberg Volley tog minst sagt revansch på rivalen Örebro. Hemma i Arenan exploderade laget, med tre raka setvinster och ett riktigt styrkebesked. Setsiffrorna skrevs till 25-20, 25-18 och 25-18 och innebar att Linde närmade sig Örebro på andraplatsen.

– Det var jätteskönt att vinna! Speciellt efter den senaste matchen, det här kändes riktigt bra, strålar Elsa Arrestad.

Lindesbergskaptenen ledde på söndagen sitt lag ut till derbykamp hemma i Arenan. Rivalen Örebro Volley var på besök, ett lag som för en dryg månad sedan körde över Linde i tre raka set. Nu var det det dags för säsongens andra Närkederby och hemmalaget jagade revansch.

Starten gick dock till Örebro, som med tre inledande bollvinster kopplade ett grepp. Linde kunde sedan snabbt växa in och även ta över. Vid ställningen 6-6 lade laget i en högre växel, vann fyra raka bollar och ryckte till sig en klar ledning.

Den ledningen förvaltade man sedan väl. Örebro försökte att minska avståndet, men utan att lyckas och Freja Morén slog slutligen in setsiffrorna till 25-20. Det gav Lindbeserg Volley övertaget och precis den start på matchen som laget behövde.

”När vi får in fler bollar kommer självförtroendet”

I andra set sprang hemmalaget återigen till sig ett fyrapoängsförsprång i upptakten. Övertaget höll sig sedan genom hela setet, där Örebro som närmast kom ett par poäng ifrån Linde. Med ett starkt blockspel och spridd leverans över samtliga anfallsspelare var det aldrig något snack. Lindesberg vann setet med 25-18 och satte press på gästerna.

Örebro svarade upp på den pressen genom att kliva ut hårt i tredje. Det gav Linde vissa inledande problem, men laget rätade snabbt upp spelet och vid 9-9 var det kvitterat. Rivalerna låg sedan jämsides en stund, innan Lindesberg med fyra poäng i följd dödade matchen med ett avgörande ryck.

– I början av seten är det ju ofta så att man spelar jämnt och sen drar något lag ifrån. De kanske gav upp lite och kände att vi var det starkare laget. Det kändes i alla fall bra, när vi får in fler och fler bollar kommer självförtroendet, analyserar Elsa Arrestad.

En anfallsmiss av Örebro satte punkt för derbyt och gav Lindesberg segern med 3-0. Bergslagsgänget tog därmed en härlig revansch, inte bara på Örebro utan även efter förlusten mot Hylte/Halmstad föregående helg.

Minskade gapet till andraplatsen

– Vi tror på oss själva och tror på taktiken. När vi spelar som vi spelar bäst går det så här bra, det var precis vad vi gjorde idag, summerar Elsa derbyskalpen.

Den unge kaptenen var själv en av huvudrollsfigurerna i vinsten. Linde styrde och ställde över de centrala ytorna och det låg lagets centrar bakom, med vasst blockspel och stor effektivitet framåt. Elsa själv prisades för sin insats med utmärkelsen som matchens främsta Lindespelare.

Segern gjorde inget för tabellen, där laget är kvar som trea. Däremot minskade Lindesberg nu gapet upp till tvåan Örebro, ett avstånd som är nere på tre poäng. Derbyknocken hemma i Arenan är utan tvekan höstens stora skalp för Linde som inlett säsongen bra.

– Ja, till och från. Men det känns ändå bra överlag, medger Elsa som tycker att laget inte är helt synkat ännu.

– Det handlar bara om att spela ihop oss nu, tro på oss själva. Vi har behövt lite tid för att komma ihop och hitta rätt stämning i laget.

Matchfakta Lindesberg Volley-Örebro Volley:
Resultat: 3-0 (25-20, 25-18, 25-18)
Publik: 256

Övrigt resultat från Elitserien:
Lund-Gislaved 1-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 13 november 2016 klockan 17:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-16 23:45