Derbyseger i hemmapremiären

Lindlövens fina säsongsstart håller i sig. I hemmapremiären mot Köping hamnade man i ett tidigt underläge, men svarade sedan för en stark vändning. Segersiffrorna skevs till 3-1 och tar Lindlöven upp på andraplats.

Lindehov öppnade på onsdagskvällen sina portar för den nya upplagan av HockeyEttan Västra. Men knappt hade derbyt mellan Lindlöven och Köping börjat innan gästerna lagt sorti på premiärstämningen. En öppnande passning gav Jimmy Hellström fritt fram med Christoffer Ulvestav och med bara 23 sekunder spelat var ställningen 0-1.

– Nej, det var ingen bra start där med 0-1 i första bytet. Det kändes som att det hängde kvar hela perioden, vi var lite stissiga. De fick lite onödig energi där, säger Jonas ”Sill” Karlsson om det tidiga underläget.

Lindlöven hämtade sig emellertid snabbt, men spelet stämde ändå inte i en temposvag matchinledning. Spelavbrotten var många och inget av lagen hittade något riktigt flyt. Efterhand tog dock Lindlöven över alltmer och ”Sill” friställde Johan ”Böna” Persson med dryga tolv minuter spelat. Men istället för avslut valde ”Böna” att söka passning till Max Lalander, något som gjorde att chansen gick om intet.

Åt det andra hållet kom Köpings största möjlighet efter en sargstuds, som letade sig in mellan Ulvestav och stolpen. Pucken balanserade på mållinjen innan målvakten kunde få grepp om den. Lindlöven hade ytterligare ett öppet läge för Jonas Karlsson innan signalen löd för den första vilan.

Avgjorde med två mål i tredje

Tillbaka till den andra perioden fortsatte lagen till en början att byta puck mellan varandra. Ganska snart tog dock Lindlöven tag i taktpinnen. Hemmalaget fick igång sitt passningsspel, etablerade sig i offensiv zon och fick med sig flera utvisningar. Henrik Warman och Anton Tano testade lyckan i powerplay, men utan framgång.

Pressen skulle till slut betala av sig. Med kvarten spelad hittade Felix Scharnke elegant fram med en passning till Jonas Karlsson, som kunde stöta in 1-1 från nära håll. Kort efter målet var det nära igen, då Felix denna gång spelade fram Max Lalander till ett öppet skottläge. Likaläget stod sig perioden ut och Lindlöven vann skotten med klara 12-5.

Stärkta av kvitteringsmålet fick Lindlöven bästa tänkbara start på tredje. Direkt på en offensiv tekning skickade Linus Carlsson iväg en puck som letade sig hela vägen in i nät till 2-1. Målet kom med bara en minut spelad och satte Lindlöven i förarsätet.

Anton Tano hade sedan chansen att utöka ledningen, men Tomas Rydén i Köpings-målet var följsam i dragningen. Efter en stark Lindlöven-start åt sig sedan gästerna allt mer in i perioden. Christoffer Ulvestav sattes på prov ett par gånger om, men hade god hjälp av sitt försvar att hålla undan.

Allra farligast blev det istället när Köping tilläts ställa om. En kontring med fyra minuter kvar gav närmast öppet mål för gästernas Jinghage, men Rasmus Rundgren störde avslutet tillräckligt mycket för att gå utanför. Bortsett från det kunde dock Lindlöven stänga igen försvaret på ett skickligt vis. Johan Persson säkrade segern i öppen målbur och segersiffrorna skrevs till 3-1.

– Spelet var väl inget vidare. Men på något sätt är det väl starkt att vinna ändå, summerar Jonas ”Sill” Karlsson.

”Ingen bra match från oss”

1-1-skytten upplever att Lindlöven kontrollerade matchen bra, även om det inte var en av lagets bättre insatser. Defensiven levererade återigen och Köping hade totalt sju skott på mål under de avslutande två perioderna. Från ledarhåll är känslorna samlade, segern till trots.

– Tittar man på helheten så var det ingen bra match från oss. Vi kunde inte spela vårat eget spel i första eller andra perioden, i tredje kunde vi hålla pucken lite bättre. Men det var en väldigt svår match, konstaterar Jussi Salo och utvecklar sig.

– Köping har en duktig första femma, de gjorde det bra och gjorde det svårt för oss med stora avstånd och långa passningar. Samtidigt var vi inte riktigt här mentalt.

Med två omgångar spelade står Lindlöven nu på maximala sex poäng. Det gör att man slår sig in i tabellens toppskikt, med samma poäng som Kumla och Mariestad. På söndag väntar Skövde och Jussi väljer att inte dröja kvar vid Köpings-segern alltför länge.

– Visst är det roligt att vinna och ligga med där i toppen. Men vi måste redan börja fokusera på nästa match. Spelet måste utvecklas hela tiden, det här kanske inte är tillräckligt bra mot någon annan motståndare.

Matchfakta Lindlöven-Köping:
Resultat: 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Publik: 345
Skott: 35-14
Mål Lindlöven: 1-1 Jonas Karlsson (Scharnke, Stråle), 2-1 Linus Carlsson (Scharnke), 3-1 Johan Persson (Stråle, Berg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Forshaga-Mariestad 1-4
Borlänge-Enköping 6-2
Kumla-Grästorp 3-2
IFK Arboga-Skövde 4-3 sd

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

 

Publicerad 23 september 2015 klockan 21:25


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 17:10