Derbyseger i hemmapremiären

Lindlövens fina säsongsstart håller i sig. I hemmapremiären mot Köping hamnade man i ett tidigt underläge, men svarade sedan för en stark vändning. Segersiffrorna skevs till 3-1 och tar Lindlöven upp på andraplats.

Lindehov öppnade på onsdagskvällen sina portar för den nya upplagan av HockeyEttan Västra. Men knappt hade derbyt mellan Lindlöven och Köping börjat innan gästerna lagt sorti på premiärstämningen. En öppnande passning gav Jimmy Hellström fritt fram med Christoffer Ulvestav och med bara 23 sekunder spelat var ställningen 0-1.

– Nej, det var ingen bra start där med 0-1 i första bytet. Det kändes som att det hängde kvar hela perioden, vi var lite stissiga. De fick lite onödig energi där, säger Jonas ”Sill” Karlsson om det tidiga underläget.

Lindlöven hämtade sig emellertid snabbt, men spelet stämde ändå inte i en temposvag matchinledning. Spelavbrotten var många och inget av lagen hittade något riktigt flyt. Efterhand tog dock Lindlöven över alltmer och ”Sill” friställde Johan ”Böna” Persson med dryga tolv minuter spelat. Men istället för avslut valde ”Böna” att söka passning till Max Lalander, något som gjorde att chansen gick om intet.

Åt det andra hållet kom Köpings största möjlighet efter en sargstuds, som letade sig in mellan Ulvestav och stolpen. Pucken balanserade på mållinjen innan målvakten kunde få grepp om den. Lindlöven hade ytterligare ett öppet läge för Jonas Karlsson innan signalen löd för den första vilan.

Avgjorde med två mål i tredje

Tillbaka till den andra perioden fortsatte lagen till en början att byta puck mellan varandra. Ganska snart tog dock Lindlöven tag i taktpinnen. Hemmalaget fick igång sitt passningsspel, etablerade sig i offensiv zon och fick med sig flera utvisningar. Henrik Warman och Anton Tano testade lyckan i powerplay, men utan framgång.

Pressen skulle till slut betala av sig. Med kvarten spelad hittade Felix Scharnke elegant fram med en passning till Jonas Karlsson, som kunde stöta in 1-1 från nära håll. Kort efter målet var det nära igen, då Felix denna gång spelade fram Max Lalander till ett öppet skottläge. Likaläget stod sig perioden ut och Lindlöven vann skotten med klara 12-5.

Stärkta av kvitteringsmålet fick Lindlöven bästa tänkbara start på tredje. Direkt på en offensiv tekning skickade Linus Carlsson iväg en puck som letade sig hela vägen in i nät till 2-1. Målet kom med bara en minut spelad och satte Lindlöven i förarsätet.

Anton Tano hade sedan chansen att utöka ledningen, men Tomas Rydén i Köpings-målet var följsam i dragningen. Efter en stark Lindlöven-start åt sig sedan gästerna allt mer in i perioden. Christoffer Ulvestav sattes på prov ett par gånger om, men hade god hjälp av sitt försvar att hålla undan.

Allra farligast blev det istället när Köping tilläts ställa om. En kontring med fyra minuter kvar gav närmast öppet mål för gästernas Jinghage, men Rasmus Rundgren störde avslutet tillräckligt mycket för att gå utanför. Bortsett från det kunde dock Lindlöven stänga igen försvaret på ett skickligt vis. Johan Persson säkrade segern i öppen målbur och segersiffrorna skrevs till 3-1.

– Spelet var väl inget vidare. Men på något sätt är det väl starkt att vinna ändå, summerar Jonas ”Sill” Karlsson.

”Ingen bra match från oss”

1-1-skytten upplever att Lindlöven kontrollerade matchen bra, även om det inte var en av lagets bättre insatser. Defensiven levererade återigen och Köping hade totalt sju skott på mål under de avslutande två perioderna. Från ledarhåll är känslorna samlade, segern till trots.

– Tittar man på helheten så var det ingen bra match från oss. Vi kunde inte spela vårat eget spel i första eller andra perioden, i tredje kunde vi hålla pucken lite bättre. Men det var en väldigt svår match, konstaterar Jussi Salo och utvecklar sig.

– Köping har en duktig första femma, de gjorde det bra och gjorde det svårt för oss med stora avstånd och långa passningar. Samtidigt var vi inte riktigt här mentalt.

Med två omgångar spelade står Lindlöven nu på maximala sex poäng. Det gör att man slår sig in i tabellens toppskikt, med samma poäng som Kumla och Mariestad. På söndag väntar Skövde och Jussi väljer att inte dröja kvar vid Köpings-segern alltför länge.

– Visst är det roligt att vinna och ligga med där i toppen. Men vi måste redan börja fokusera på nästa match. Spelet måste utvecklas hela tiden, det här kanske inte är tillräckligt bra mot någon annan motståndare.

Matchfakta Lindlöven-Köping:
Resultat: 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Publik: 345
Skott: 35-14
Mål Lindlöven: 1-1 Jonas Karlsson (Scharnke, Stråle), 2-1 Linus Carlsson (Scharnke), 3-1 Johan Persson (Stråle, Berg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Forshaga-Mariestad 1-4
Borlänge-Enköping 6-2
Kumla-Grästorp 3-2
IFK Arboga-Skövde 4-3 sd

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

 

Publicerad 23 september 2015 klockan 21:25


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 08:46