Lördagens derby blir Oskar Jönsson Vikterlöfs första Elitserie-möte med Lindesberg Volley. FOTO: Hannes Feldin

Derbyt ställer Oskar mot gamla laget

I våras tog en lång era slut i Lindesberg Volley. Imorgon går Oskar Jänsson Vikterlöf ut för sitt allra första Elitserie-derby på den andra sidan nätet, nämligen som tränare för Örebro Volley. Inför återseendet ger Oskar och hans tidigare radarpartner Johan Isacsson sina tankar på det derby som väntar.

– Det ska bli jävligt kul med en sån härlig derbymatch! Mina tankar går väl som vanligt. Jag har en tendens att tänka positivt och se möjligheter, säger Oskar Jönsson Vikterlöf.

28-åringen sade i somras adjö till Lindesberg Volley och flyttade volleybollväskan några mil söderut. Efter sex år i Linde hade han erbjudits rollen som huvudtränade för Örebro Volley. Hemstaden och den stora möjligheten lockade Oskar, som tackade ja och numer kan titulera sig som Elitserie-tränare.

När det nu vankas ett möte med den gamla klubben är det många minnen som vaknar till liv. Själv erkänner han att det kommer att kännas märkligt och även lite tråkigt att ställas mot sitt tidigare lag. Det är något han dock redan hunnit med, då lagen vid två tillfällen möttes på försäsongen. Utöver det har Oskar sett båda seriematcherna och är påläst kring motståndet.

– I mina ögon är det väl många som ser Lindesberg som favoriter. Och det är väl med rätta med tanke på hur de har öppnat säsongen och vilka förväntningar som de har på sin trupp. Men jag tror definitivt att det är inom svängrummet att det ska bli en bra och jämn match, och jämna matcher vet man aldrig hur de slutar.

Örebro starkare än tidigare

Samtidigt som Oskar är ny på tränarbänken i Örebro står samma herre kvar på Lindes. Johan Isacsson gör sin andra säsong i klubben, ett äventyr som har börjat suveränt med två raka segrar.

Inför morgondagens derbyfight är tränaren full av beröm för motståndet. Isacsson ser ett Örebro som är starkare än på länge och som har lyckats med värvningarna, scoutingarbetet och som har en ”fantastisk coach”. Just Oskar var hans högra hand förra året och nu möts de tidigare kollegorna.

– Det är hans första år som förstacoach och han har väl lärt sig allt i Lindesberg. Inte av just mig, för han var där i fyra-fem år innan jag kom, säger Isacsson och utvecklar sitt resonemang.

– Det är lite skillnad på att vara scout eller assisterande tränare och sen bli förstatränare. Det kommer han säkert att klara bra. Men det summeras ju i vår, så vi får se om han kan hålla ihop det hela säsongen.

”Jag ser det lite mer statistiskt”

De båda tränarna har god relation och håller ofta kontakten med varandra. Men att morgondagens derby ska bli någon tränarduell vill inte Isacsson haka upp sig på. Även i Örebro-lägret riktar man fokus mot spelarna på planen snarare än männen vid sidan av.

– Jag tror att det är som Johan säger; att man inte ska lägga för mycket fokus på tränarna. Alla sporter i Sverige haussar upp tränarna när laget gör bra ifrån sig. Ofta läggs allt över på tränarna, men det är ju så att tränarna inte är magiska på något vis. Utan mycket kommer i derbyt att handla om vad spelarna gör och vad de har för inställning, förklarar Oskar.

Under tiden i Linde har Oskar fiskat upp många erfarenheter. Dessutom har han arbetat sida vid sida med Isacsson under ett års tid. Vad tycker han då skiljer de båda tränarna åt?

– Jag tror att han ser volleyboll ur en lite mer organisk synvinkel, där mycket handlar om att få in en känsla i spelet. Jag ser det nog lite mer statistiskt och från rotation till rotation. Vad som kan ge bästa möjliga förutsättning och hur man ska anfalla i just den rotationen. Det gör Johan också, men jag tror att han mer är inne i helhetsbilden.

”Örebro i stort behov av en vinst”

Imorgon är det äntligen dags för tränarna att låta sina lag mäta krafterna. Så här långt har de båda spelat två seriematcher vardera, något som för Örebros del resulterat i två knappa förluster mot Katrineholm (2-3) och Hylte/Halmstad (1-3). Linde kommer till derbyt med två inledande segrar och en fin form.

– Vi har vunnit två matcher och hoppas fortsätta på den vägen. Det är många matcher kvar och nu har vi snart ett uppehåll, efter det går vi tillbaka till sida ett i boken, förklarar Isacsson.

– Vänder vi på steken så är Örebro i stort behov av en vinst. De har bara en poäng och det är lite skralt för det laget tycker jag. Jag hade förväntat mig mer så här långt.

Hans motpart Oskar är dock inte alltför orolig inför morgondagen. När matchen drar igång klockan 15.00 i Idrottshuset i Örebro tror han på en riktig derbyfight.

– Jag förväntar mig två lag som satsar hårt och går in för att vinna. Med tanke på förra årets derbyn kommer det nog vara en hel del nerver involverat. Förmågan att hålla huvudet kallt och inte bli alltför involverad i känslorna kommer att vara en nyckel.

Publicerad 24 oktober 2014 klockan 13:13

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-14 07:15