Det blev återigen Victor Huerta som fick jubla när hans Fellingsbro GoIF vann derbyt mot IFK Lindesberg. FOTO: Hannes Feldin

Derbyvinst satte Fellingsbro i slagläge

Fellingsbro GoIF är dubbla derbymästare. På fredagskvällen vann laget på nytt mot IFK Lindesberg, denna gång borta med siffrorna 2-3 efter ett hattrick av Fahad Wuzibat. I och med vinsten övertog Fellingsbro andraplatsen och har allt i egna händer i striden om kvalspel.

Det var uppdukat för derbyfest på fredagskvällen. IFK Lindesberg och Fellingsbro GoIF gick ut på Fritidsbyns gräsmatta för att göra upp i årets andra och sista derbybatalj. Med en andraplats i sikte var det gästerna som tog ledningen efter en kvart, via mål av Fahad Wuzibat. Det skulle bara visa sig vara början på hans målskytte för kvällen.

Den första halvleken fortskred mållöst och lagen gick till halvtidsvila i ett 0-1-läge. Men tjugo minuter in i den andra halvleken bjöds IFK Lindesberg in i matchen. Ett misslyckat uppspel av Fellingsbro hittade slutligen sin väg fram till Srod Rashid och 1-1 för hemmalaget.

Fahad Wuzibats kväll

Men lagom när IFK tagit sig tillbaka målmässigt skulle Fahad Wuzibat slå till igen och återge gästerna ledningen. IFK gav sig dock inte, utan Hawri Jamal kunde kort därefter slå in kvitteringen från straffpunkten.

Detta var dock Fellingsbro GoIF:s och Fahad Wuzibats kväll. Med sitt 2-3-mål tjugo minuter från slutet fastställde anfallren slutresultatet och gav sitt lag en mycket viktig seger.

– Det är inget skönspel, men det är trots allt en vinst. Nu ska jag njuta av segern!, slår en strålande glad Victor Huerta fast efter matchen.

Har nu slagläge för andraplatsen

Den vinnande Fellingsbro-tränaren hade även all anledning till att vara nöjd. Segern tog hans Fellingsbro upp på den mycket viktiga andraplatsen, som innebär kvalspel. Med endast två omgångar kvar har man nu ett rejält slagläge i kampen mot det jagande Närkes Kil.

– Jag tycker att det är en stark moral att vinna en så pass viktig match. Linde krigar på riktigt bra idag, men vi var vassare och det fällde avgörandet, summerar Huerta.

”Vi har inte marginalerna med oss”

Hans motpart i IFK, Aleksander Lazarevic, var besviken över förlusten och även frustrerad över domsluten. Tränaren menar att hans lag borde haft ytterligare straff och blev själv utvisad mot slutet av matchen.

– Jag ber om ursäkt till mina spelare och mitt lag för att jag blev utvisad. Men jag kan ärligt inte förstå varför jag blir det, konstaterar Lazarevic.

IFK-tränaren är dock nöjd med sitt lags insats. IFK lyckades pressa tillbaka Fellingsbro och bjöd på ordentligt motstånd, något som gör förlusten ännu svårare att smälta.

– Det är bara att gratulera Fellingsbro till segern. Det är tråkigt att det blir så här, men jag tycker personligen att vi var värda en pinne. Vi har inte marginalerna med oss just nu, men vi tar för oss mer och mer och vi kommer att bli väldigt bra.

Matchfakta IFK Lindesberg-Fellingsbro GoIF:
Resultat: 2-3 (0-1)
Publik: 102
Mål: 0-1 Fahad Wuzibat, 1-1 Srod Rashid, 1-2 Fahad Wuzibat, 2-2 Hawri Jamal str, 2-3 Fahad Wuzibat

Tabellen:
1 Glanshammar           15     49-15     38
2 Fellingsbro GoIF       16     48-15     37

3 Närkes Kil                 16     54-23     36
4 Hovsta                      16     37-25     31
5 Ervalla                       15     38-32     22
6 IFK Lindesberg         16     35-30     21
7 Lilla Örebro               15     28-49     13
8 Garphyttans IF          15     25-50     10
9 Grönbo                      15     17-64     9
10 FK Örebro               15     20-48     7

Publicerad 5 september 2014 klockan 20:22

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-12 18:48