Jesse Knight

Det blir ingen final

Oklarheten angående när Ligacupfinalen ska spelas har nu rätats ut, det blir alltså ingen final eftersom Lindesberg Volley avstår att spela, meddelade Lindesbergs sportchef nu idag. Lindesberg skickar hem alla långväga spelare på julledighet. Katrineholm har inte accepterat något annat av dom förslagna datumen, utan finalen ska enligt förbundet spelas 22/12. Ett stort misslyckande för svensk volleyboll kan tyckas, hur kunde det bli så här?

– Misstaget är från början vårt, berättar Roger Larsson. Jag hade lovat Marjorie att detta år få åka hem till USA för att kunna fira jul hemma. Det blev en miss i kommunikationen så Jesse Knight vår tränare gav alla spelare ledigt, så nu har vi flera spelare som sitter på flygbiljetter till USA, Kanada och Norrland som inte går att boka om. Därför har vi i god tid försökt att hitta ett annat speldatum när det stod klart att vi skulle möta Katrineholm i finalen fortsätter Larsson.


Har ni gett Katrineholm en sportslig chans att välja ett annat datum?
– Den 7/12 skickade Jesse Knight ett mejl till Katrineholm där han gratulerade dom till finalplatsen och gav dom fem alternativa speldagar mellan den 12-18/12, både vardagar och en helgdag. Jesse fick inget svar på mejlet utan jag fick ett svar mycket senare där dom meddelade att dom var inställda på match den 22/12.


Hur ser du på deras ovilja att hitta en lösning?
-Det känns lite grann som att de inte vill möta oss, varken i träningsmatch innan säsongen och inte heller nu. Det är så nära mellan städerna så om viljan finns borde vi kunna hitta ett datum som fungerar, säger Roger.


Katrineholms sportchef Lars Nordling blir lite tagen på sängen när jag når honom på telefon, han har då inte fått beskedet att det inte blir någon match.


– Jasså det har jag inte hört något om, det vill jag ringa och kolla med förbundet innan jag kommenterar, säger en förvånad Nordling, men fortsätter. – Det låter mycket märkligt, jag fick beskedet av förbundet för bara några timmar sen att vara inställda på match den 22/12.


Lindesberg får enligt Roger Larsson inte ihop något lag den 22/12, vore det inte schysst att flytta matchen till något av de föreslagna datumen?
– Vi tittade på de datumen men vi hade inte möjlighet att spela då. Tjejerna jobbar så det är inte så lätt att bara ändra.


Ni fick väl även förslag på ett helgdatum, då jobbar väl inte era spelare?
– Helgen som var, den femtonde och sextonde december hade vi gett tjejerna en ledig helg, enda lediga helgen under hösten så det var många som åkt iväg. Det bästa är ju om vi spelar den 22/12 som det varit planerat för under hela hösten, jag tror att Roger får ihop ett bra lag även om Britney Brown åkt hem. Han kan ju slänga in Anna Rönnbäck i stället.


Är det så att ni inte vill möta Lindesberg?
-Haha, nej vi har sett fram mot att få möta Lindesberg i en spännande final.


Annika Collin, kommunikationsstrateg på Svensk Volleyboll, vad är förbundets kommentar till att finalen inte blir av?
-Väldigt tråkigt för svensk volleyboll att inte matchen kommer spelas.


Varför är det det så svårt att flytta finalen till ett datum när det passar båda lagen?
– Skälet till att Ligcupen finns är att det kom ett önskemål från föreningarna att få fler matcher mot bra motstånd. Vi valde då att starta Ligacupen och bestämde att den skulle spelas under hösten när det inte är lika tätt med matcher, enligt det beslutet så ska finalen spelas senast den tjugoandra december.


Om man jämnför med till exempel ishockeyn som ofta har tre matcher i veckan så spelar ju volleybollen förhållandevis lite matcher, vore det inte värt för Svensk Volleyboll att verkligen försöka få till finalen
– Hockeyn som du tar som exempel skulle till att börja med aldrig flytta en final. Sedan så är det olika förutsättningar för dom olika sporterna, säger Annika.

Publicerad 18 december 2012 klockan 18:59

Björn Sundström , 070-130 33 86

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 09:33