Det kan bli en häftig serie

Den västra serien kommer förmodligen bli sig ganska lik till hösten, men några nya lag kan tänkas komma till. Ett av dem kan bli Västerås.

Den ligger fortfarande några veckor framåt i tiden, allehanda kvalspel ska avslutas först och förbundsnissarna ska fundera både en och tre gånger innan de får ner sina tankar på papper, men det finns skäl att redan nu fundera lite kring kommande serieindelning.

Kring vilka lag Lindlöven ska få gå i klinch med nästa höst i jakt på ännu större framgångar i Hockeyettan.

För det tycks som att det kommer bli en del förändringar. Det blir det alltid. Lag flyttas runt, andra åker ur och vissa kommer till. Det gör att en serie sällan ser exakt likadan ut varje säsong.

Att Lindlöven kommer spela kvar i Hockeyettan västra även kommande höst lär det dock knappast bli någon tvekan kring. Lindesberg ligger geografiskt placerat på ett sådant sätt att det, även om det skulle ske omflyttningar mellan serierna, knappast blir Lindlöven som får röra på sig. Andra lag ligger mer illa till i sådana fall.

I den västra serien lär även samtliga derbykombattanter bli kvar, Lindlöven kommer få tampas med Kumla, Arboga och Köping även kommande säsong. Likaså har jag svårt att se att det skulle bli någon förändring bland de så kallade ”topplagen”. Inget lag från den västra serien lyckades ta sig hela vägen till kvalserien mot Hockeyallsvenskan (Mariestad var närmast men rök i playoff 3 mot Troja) och det känns högst sannolikt att Borlänge, Skövde och Mariestad lirar i väst även i höst. Forshaga bortifrån Värmlands-skogarna kan ni med allra största säkerhet också räkna in.

Beroende på vilka som kommer upp och åker ner finns dock viss risk för runtflyttning av lag och där ligger Enköping och Grästorp kanske mest pyrt till (om det nu inte är så att de gärna lämnar västra för spel i den östra respektive södra serien). Jag betraktar det dock som långskott att något av gängen skulle bli tvunget att flytta på sig.

Men allt hänger naturligtvis på hur det går i de olika kvalen. Det upp till Hockeyallsvenskan och det där hugade division 2-spekulanter gör allt som står i dess makt för att ta sig upp i Hockeyettan.

Från västserien tvingades Surahammar och Åker/Strängnäs ner i det negativa kvalet. Ett förstärkt Surahammar har inte gjort annat än gå från klarhet till klarhet där och har i skrivande stund verkligen slagläge för att klara sig kvar. Det lär de göra…och hamna i västra. För Åker/Strängnäs ser det lite värre ut, laget har fortfarande chansen att klara sig kvar, men sladdar lite i kvalet.

Starkare i den kvalserien går då Söderhamn/Ljusne och värmländska Grums. Det är högst realistiskt att tro på att åtminstone ett av lagen går upp. Skulle det bli Söderhamn är sannolikheten förmodligen ganska stor att de placeras i den östra serien, men Grums är definitivt en perfect fit för den västra.

Men de flesta blickarna riktas naturligtvis mot det allsvenska kvalet. Inget västlag finns som sagt med, men kvalserien kan generera ett helt nytt västgäng. Klassiska Västerås har fått en tung start på kvalserien (förlust hemma mot Troja/Ljungby senast) och skulle gurkorna mot alla odds åka ur, då hamnar de förmodligen i den västra serien. Jag har varit inne på det förut, det skulle onekligen spetsa serien. Så väl publikt som sportsligt.

Således, serien lär förbli något så när intakt, men räkna med lite nytt blod och dröm om att det eventuellt skulle kunna bli Västerås.

Apropå kvalserien till Hockeyallsvenskan, Lindlöven var ju aldrig särskilt nära att ta sig dit, men finns ändå representerade. Linde-fostrade Sammy Gustafsson vaktar Visby-kassen och är en av sex fenomenalt bra förstamålvakter i den där kvalserien.

Publicerad 27 mars 2017 klockan 09:17

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 10:47