Det sitter inte i väggarna

När Lindlöven i fredags inför glädjande stor derbypublik (963 personer) sköt sex mål och utklassade Arboga innebar det inte bara tre viktiga poäng. Det visade också att ineffektiviteten inte sitter i väggarna på Lindehov.

För handen på hjärtat, Lindlöven har haft problem. Inte bara med motstuds, utan för att man inte varit skickliga och hungriga nog för att verkligen få in trissan i kassen.
Det var en vanligt förekommande scen förra säsongen. Trots stundtals stora spelövertag hade Lindlöven förtvivlat svårt att få in pucken och vad som borde ha slutat med ganska solklara segrar slutade istället i bedrövande nederlag.
Hemma mot Grästorp förra söndagen var det samma visa igen. Lindlöven bombade iväg 37 skott mot Grästorps kasse, men förlorade med 3-1 mot ett lag som man egentligen var bättre än så väl på papperet som på isen. I onsdags förlorade man mot Mariestad trots att man var väl så bra som sin motståndare.
Inte konstigt att tränare Daniel Eriksson varit konfunderad.
När jag talade med honom efter Grästorps-torsken radade han upp ett flertal ytterligare matcher mot starkt motstånd under seriens första halva där han tyckte att hans lag antingen spelat jämnt eller till och med varit bättre, men där laget ändå hamnat i tunga underlägen och där utfallet trots detta blivit noll eller ynka en poäng.
Det som skiljer Lindlöven från en betydligt bättre tabellposition och dagens blygsamma nionde-placering är helt enkelt effektiviteten.
Känns det igen?
Visst har vi hört den förut, men tränare Eriksson är inte skrockfull och ville inte kännas vid att det är ett återkommande problem som över de senaste säsongerna blivit lite av en symbol för Lindlöven.
– Jag vägrar tro att det sitter i väggarna, det är mitt jobb att hitta en lösning på det här, slog han fast med eftertryck när vi språkades efter matchen mot Grästorp.
På fredagskvällen slog Lindlöven med sin starka insats fast att det är just så det ligger till. Med en stark kollektiv insats och stor vilja kommer också målen.
Ännu mer positivt var naturligtvis att de sex målen gjordes av sex olika personer. För även om Fabian Ilestedt med sina åtta fullträffar (vilket är ett riktigt vasst facit) hittills är den enda som utmärkt sig positivt i målligan saknas det inte målskyttar i laget. Det finns ett flertal lirare som borde ha potentialen att hänga minst lika många kassar som unge herr Ilestedt. Det har bara inte hänt än.
Eriksson efterlyste efter torsken mot Grästorp fler som gick i bräschen, fler som verkligen utmärkte sig, fler som kastade sig på kassen för att döda situationerna och jag är fullständigt övertygad om att det är där problemet sitter eller har suttit för Lindlöven.
Medstuds är något man förtjänar, inte något som kommer per automatik. Medstuds är något man skapar om man befinner sig mitt i situationerna, där det gör ont och där man riskerar att få blåmärken.
Tränare Eriksson sa det inte ordagrant rakt ut, men Lindlöven behöver bli mer desperata. Att äga matcher och skjuta mängder av skott hjälper föga om dessa avlossas från bekväma lägen och om ingen är beredd att offra en tand eller två för att vara inne framför kassen där det bränns och där returer uppstår.
Det är dags att lägga undan finliret och ta på blåstället.
Ineffektiviteten är ingenting som sitter i Lindehovs väggar. Lindlöven behöver helt enkelt bara kriga ännu hårdare för att verkligen få in pucken.
Därför var fredagsmötet med Arboga extra upplyftande. Mål och hårt arbete går hand i hand och det var naturligtvis extra kul att trendbrottet kom när så mycket folk kom för att se matchen.
Förhoppningsvis fick bonuspubliken mersmak. Förhoppningsvis fortsätter publiktillströmningen vara lika stor som Lindlövens krigarinsatser i matcherna.
Då kommer vi snart kunna glömma allt vad snack om ineffektivitet som sitter i väggarna heter.
Publicerad 10 november 2014 klockan 09:19

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 14:35