Domås visade klass när LIF premiärvann

Det blev seger när LIF Lindesberg premiärspelade på försäsongen. 402 åskådare hade sökt sig till Lindesberg Arena för att se när laget vann med 23-20 mot HK Country, efter att ha ryckt ifrån i den andra halvleken. Nyförvärvet William Domås stod för en bejublad debut och blev en av lagets främsta målskyttar för kvällen.

Ikväll startade LIF Lindesberg sin resa mot den kommande säsongen i Allsvenskan och man gjorde det med att besegra HK Country med 23-20 hemma i Arenan. Inför matchen fick nyförärvet William Domås ta emot stora ovationer då han presenterades. Knappa kvarten in i matchen fick även LIF:s nya nummer 10 inta planen.

– Klart det var nervöst men det är bra att vara det. Men det funkade jättebra, jag tycker att jag kommer in mer och mer i spelet även på träningarna, säger William själv om debuten.

Vände matchen med fyra mål

Väldigt omgående såg han till att göra debuten lyckad. Med tre snabba mål bidrog han till att LIF vände lagom innan halvtid och i den andra halvleken ökade han sedan på sin målskörd. Med fyra mål och ett lovande spel som gjorde han intryck hos tränarna.

– Han skjuter ju friskt och han skjuter hårt, det är därför han är här. Sen ska han skjuta i rätt lägen och där handlar det om att vi ska ett spel och en rytm där han passar in, summerar Herman Arenvang nyförvärvets insats.

En som gjorde sin långtifrån första LIF-match var målvakten Sébastien Ehnevid. Men 31-åringen gjorde ingen större skillnad på den här försäsongspremiären och de tidigare årens. Matchovanan var som vanligt stor hos målvakten, som bittert slog fast att han släppte in två ”skitmål”.

– Det var lite ringrostigt, det tog sig lite för hela laget vartefter. Men det viktigaste var att vi vann och att ingen skadade sig, så en bra start allt som allt, summerar Sébastian som gillar att vara igång.

– Har man inte spelat match på länge så saknar man matchtempo, det enda sättet att få det är att spela matcher. Nu får man lite matchtempo och det är välbehövligt när vi ska möta Guif, för då kommer det gå bra mycket fortare och de kommer vara bra mycket bättre.

Talangerna fick mycket speltid

Denna kväll fick Sébastien vakta LIF-målet under den första halvan. Därefter tog unge Niklas Jansson över posten i en andra halvlek som blev både öppnare och mer målrik än den första.

18-åringen var inte den enda talangen som fick speltid i premiärmatchen. Med Faltum Ahmeti utanför truppen hade juniorduon Freddy Lindblad och Karlo Seric på förhand lovats mycket speltid. Linjespelarna förvaltade den chansen med att göra sex mål tillsammans, något som gladde Arenvang.

– Första halvlek är de lite tveksamma i anfallsspelet och det är en anledning till att vi inte kommer till lägena. Men sen efterhand när de hittar sina positioner i anfallsspelet så skapar vi många bra lägen.

LIF-tränaren kan summera kvällen med en vinst och möjligen ett steg i rätt riktning. Även om laget hade problem i att hitta rätt anfallskombinationer fanns det mycket som lovade gott.

På söndag får man en ny möjlighet till att vässa formen. Då kommer Elitserie-giganten Guif på besök till Lindesberg Arena. Med matchen mot Country bakom sig kan Arenvang inte peka ut några större brister, utan tar med sig en godkänd start på försäsongen.

– Vi har spelat matcher den här tidpunkten flera år på rad och om man jämför åren tycker jag att vi spelar mer strukturerat nu. Linjerna i försvarsspelet är jättebra och vi håller de positioner som vi ska hålla.

Matchfakta LIF Lindesberg-HK Country:
Resultat: 23-20 (10-9)
Publik: 402
Mål LIF: Oskar Erixon 4, William Domås 4, Freddy Lindblad 4, Ricky Nordahl 2, Karlo Seric 2, Jesper Jakobsson 2, Gustaf Ekström, Richard Eriksson, Jacob Nelson, Albin Järlstam, Bashkim Gashi

Publicerad 6 augusti 2014 klockan 20:54

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 23:52