Trots ledning med 11-14 i femte set blev det förlust för Freja Moréns Linde. ARKIVBILD: Hannes Feldin

Drama när Linde förlorade

Lindesberg Volley var bara en bollvinst från att sätta rejäl press på Hylte/Halmstad. Men den tredje semifinalen slutade i förlust, efter att hallänningarna vänt i femte set. Via slutresultatet 3-2 är det därmed Hylte som återtar ledningen i matchserien.

Lindesberg Volley är återigen i underläge i semifinalserien. Detta sedan man på söndagen fallit med 3-2 borta mot Hylte/Halmstad.

– Det kändes lite jobbigt, särskilt då förra matchen också blev 3-2. Då var det tungt på sitt sätt, men här var det helt annorlunda. Vi spelade mycket bättre idag och när vi förlorade så kändes det snöpligt, säger Freja Morén efter nederlaget.

Hennes Linde fick problem redan i matchupptakten. Ett starkt Hylte klev omedelbart upp i en sexpoängsledning, något Linde hade svårt att ta sig tillbaka från. Gästerna minskade visserligen gapet något men setet förlorade man med 25-20.

Bättre gick det i andra set, där Linde var med från start och kopplade ett visst grepp. Laget gick ifrån till 11-16, ett övertag som man höll fast vid hela vägen till 17-25. Segern i andra set följde man även upp i tredje, där det länge stod och vägde. till slut var Linde starkast och med siffrorna 23-25 tog man ledningen med 1-2 i set.

Missade tre raka matchbollar

Det gav laget vittring på seger, en seger som man även var nära i set fyra. Men efter att Linde kämpat sig ikapp var det Hylte som vann och tog matchen vidare till ett femte set. Ett set som blev mycket dramatiskt. Efter att ha varit i knapp ledning hela setet ryckte Linde ifrån till ledning med 11-14.

– Vi hade servemottagning och chansen att vinna i fyra matchbollar, men vi lyckades inte göra det. De satte upp stort block på kanten och vi slarvade lite. Vi blev fast i den där roationen, till slut så stod det 15-14 till dem, berättar Freja.

Slutligen kunde Linde bryta Hyltes serve och kvitterade till 15-15. På det sättet följdes sedan lagen åt flera bollar i rad. Men vid ställningen 18-17 orkade inte Linde stå emot, utan Hylte slog in matchbollen och avgjorde till 3-2 i set.

”Vi får tuffa till oss!”

Resultatet innebär att Hylte återtar ledningen om semifinalserien och ställningen är nu 2-1. Men den sura förlusten till trots var det spelmässigt ett förbättrat Linde som visade upp sig i Halmstad Arena.

– Förra bortamatchen kändes det som att vi spelade riktigt dålig volleyboll men ändå var med hela vägen. Jag förstod inte riktigt hur det kunde vara så jämnt. Den här matchen var jämn på ett helt annat sätt och jag tycker vi borde kunnat avgjort redan i fjärde set, menar Freja och förklarar vad som saknas.

– Det är ju de där tuffa lägena. Typ som när vi hade matchbollen att vi måste plocka poäng då och kanske vara lite smartare i hur vi spelar. Det var samma i fjärde set att vi tappade i slutet när det skulle avgöras. Så där får vi tuffa till oss!

I och med 2-1-underläget är Linde tvingade att vinna nästa semifinal. Den spelas på tisdag hemma i Arenan, en plats där laget redan slagit Hylte med klara 3-0. Freja hoppas nu att man tillsammans kan skapa en ny fantastisk semifinalkväll.

– Jag tycker att vi tar med oss det vi hade i hemmamatchen senast. Vi kommer att ha publiken i ryggen och det kommer att bli jätteroligt.

Matchfakta Hylte/Halmstad-Lindesberg Volley:
Resultat: 3-2 (25-20, 17-25, 23-25, 25-22, 19-17)
Publik: 155

Övriga resultat från SM-slutspelet:
Engelholm-Katrineholm 3-0 (Engelholm till final)

Publicerad 12 april 2015 klockan 16:52

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-22 00:46