Trots ledning med 11-14 i femte set blev det förlust för Freja Moréns Linde. ARKIVBILD: Hannes Feldin

Drama när Linde förlorade

Lindesberg Volley var bara en bollvinst från att sätta rejäl press på Hylte/Halmstad. Men den tredje semifinalen slutade i förlust, efter att hallänningarna vänt i femte set. Via slutresultatet 3-2 är det därmed Hylte som återtar ledningen i matchserien.

Lindesberg Volley är återigen i underläge i semifinalserien. Detta sedan man på söndagen fallit med 3-2 borta mot Hylte/Halmstad.

– Det kändes lite jobbigt, särskilt då förra matchen också blev 3-2. Då var det tungt på sitt sätt, men här var det helt annorlunda. Vi spelade mycket bättre idag och när vi förlorade så kändes det snöpligt, säger Freja Morén efter nederlaget.

Hennes Linde fick problem redan i matchupptakten. Ett starkt Hylte klev omedelbart upp i en sexpoängsledning, något Linde hade svårt att ta sig tillbaka från. Gästerna minskade visserligen gapet något men setet förlorade man med 25-20.

Bättre gick det i andra set, där Linde var med från start och kopplade ett visst grepp. Laget gick ifrån till 11-16, ett övertag som man höll fast vid hela vägen till 17-25. Segern i andra set följde man även upp i tredje, där det länge stod och vägde. till slut var Linde starkast och med siffrorna 23-25 tog man ledningen med 1-2 i set.

Missade tre raka matchbollar

Det gav laget vittring på seger, en seger som man även var nära i set fyra. Men efter att Linde kämpat sig ikapp var det Hylte som vann och tog matchen vidare till ett femte set. Ett set som blev mycket dramatiskt. Efter att ha varit i knapp ledning hela setet ryckte Linde ifrån till ledning med 11-14.

– Vi hade servemottagning och chansen att vinna i fyra matchbollar, men vi lyckades inte göra det. De satte upp stort block på kanten och vi slarvade lite. Vi blev fast i den där roationen, till slut så stod det 15-14 till dem, berättar Freja.

Slutligen kunde Linde bryta Hyltes serve och kvitterade till 15-15. På det sättet följdes sedan lagen åt flera bollar i rad. Men vid ställningen 18-17 orkade inte Linde stå emot, utan Hylte slog in matchbollen och avgjorde till 3-2 i set.

”Vi får tuffa till oss!”

Resultatet innebär att Hylte återtar ledningen om semifinalserien och ställningen är nu 2-1. Men den sura förlusten till trots var det spelmässigt ett förbättrat Linde som visade upp sig i Halmstad Arena.

– Förra bortamatchen kändes det som att vi spelade riktigt dålig volleyboll men ändå var med hela vägen. Jag förstod inte riktigt hur det kunde vara så jämnt. Den här matchen var jämn på ett helt annat sätt och jag tycker vi borde kunnat avgjort redan i fjärde set, menar Freja och förklarar vad som saknas.

– Det är ju de där tuffa lägena. Typ som när vi hade matchbollen att vi måste plocka poäng då och kanske vara lite smartare i hur vi spelar. Det var samma i fjärde set att vi tappade i slutet när det skulle avgöras. Så där får vi tuffa till oss!

I och med 2-1-underläget är Linde tvingade att vinna nästa semifinal. Den spelas på tisdag hemma i Arenan, en plats där laget redan slagit Hylte med klara 3-0. Freja hoppas nu att man tillsammans kan skapa en ny fantastisk semifinalkväll.

– Jag tycker att vi tar med oss det vi hade i hemmamatchen senast. Vi kommer att ha publiken i ryggen och det kommer att bli jätteroligt.

Matchfakta Hylte/Halmstad-Lindesberg Volley:
Resultat: 3-2 (25-20, 17-25, 23-25, 25-22, 19-17)
Publik: 155

Övriga resultat från SM-slutspelet:
Engelholm-Katrineholm 3-0 (Engelholm till final)

Publicerad 12 april 2015 klockan 16:52

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 05:29