Dramatiska set när Linde tog tre poäng

Lindesberg Volley plockade hem säsongens andra trepoängare på lördagen. Hemma mot Gislaved vann man med 3-1 i set. Bakom segern låg bland annat en stark vändning i tredje, där Linde gick från 9-17 till 25-23.

Ett revanschsuget Lindesberg Volley öppnade urstarkt hemma mot Gislaved. I lördagens möte gick Linde snabbt upp till 6-1, mycket tack vare fint servespel från Martina Konecna. Marjorie Giordano dominerade runt nätet och ledningen växte till 10-2.

Gislaved kunde visserligen växa in en aning i matchen, men det var Linde som ägde det första setet. Laget hade ett tryggt övertag på runt tio poäng och agerade väldigt samspelt. Allra mest stack ”Margie” ut, som visade vägen såväl offensivt som defensivt. Martina Konecna slog in setbollen till 25-13 och Linde tog därmed greppet om matchen.

Det greppet lyckades man dock inte skruva åt i set två. Efter att ha vänt underläge till knapp ledning släppte Linde tillbaka Gislaved. Lagen låg sedan länge jämsides, men med en tvåpoängsledning skaffade sig gästerna ett övertag som höll hela vägen. Man sprang mot slutet ifrån och Linde tappade setet med 19-25.

Stark vändning i tredje set

Gislaved fortsatte sedan starkt i tredje. Gästerna tog där kommandot genom att gå upp till 4-8 och tvingade Teemu Sarna till en timeout. Den gav dock ingen effekt, utan ett överspelat Linde fick se Gislaved dra ifrån ytterligare till 9-17.

Där började dock Linde att vakna till. Ledda av en fortsatt effektiv Marjorie Giordano kröp man allt närmare, tills man slutligen var ikapp poängmässigt. I ett dramatiskt slutskede drog Linde det längsta strået och tog ledningen med 2-1 i set.

– Vi började spela lite bättre på vår egen sida. Vi hade bättre servemottagning och defence, säger Freja Morén om den starka vändningen.

– I första spelar vi precis som vår game plan. Men i andra tappar vi lite och därför förlorar vi där, sen i tredje fortsätter det. Men på slutet börjar vi att spela igen så som vi gjorde i första set.

I set fyra följdes lagen sedan länge åt, utan att någon riktigt kunde ta kommandot. Tre raka bollvinster tog dock Linde upp till 15-10, ett övertag som sedan krympte successivt. Men man lät aldrig Gislaved gå ifatt, utan istället kunde Rebecka Gustafsson slå in segern till Linde via 25-23 och 3-1 i set.

”Viktig om man vill spela Grand Prix”

– Det var ju tight. Men till slut knöt vi ihop säcken och lyckades vinna, summerar Freja.

Segern var väldigt viktig sett till tabellen. Där skakade sig Linde nu av Gislaved, som står kvar på sex poäng samtidigt som Linde kliver upp på tio med två matcher mindre spelade. Dessutom tog man rygg på lagen längre upp i tabellen.

– Ja, det är verkligen jätteskönt. Det här är en sån match som är viktig att ta om man vill spela Grand Prix efter jul. Att vi tog poäng borta mot Örebro i tisdags är förstås bra, men det är också en sån match man skulle velat haft tre poäng i, resonerar Freja.

Nästa match spelar Linde först om två veckor, då man ställs mot Svedala som befinner sig på platsen ovanför. Fram till dess konstaterar Freja att man får möjligheten till nyttig träning.

– Vi är fortfarande ett nytt lag med en ny spelare, så vi kommer att träna ihop oss under de här två veckorna. Vi vill ta chansen att få in vår nya passare i laget.

Matchfakta Lindesberg Volley-Gislaved:
Resultat: 3-1 (25-13, 19-25, 25-23, 25-23)
Publik: 223

Övrigt resultat från Elitserien:
Sollentuna-Hylte/Halmstad 0-3

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:
Elitserien tabell

Publicerad 14 november 2015 klockan 18:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 05:23