Drömstarten räckte inte – Lindlöven föll mot fyran

Trots en fin start föll Lindlöven hemma mot Tranås. I en svängig förstaperiod kopplade tabellfyran greppet, något som man sedan inte släppte. Lindlöven jagade en poäng ända in i det sista men fick se sig besegrade med slutresultatet 3-6.

Lindlöven tog på söndagen emot tabellfyran i Tranås och hemmalaget fick en riktig smakstart. Med bara en minut spelat skickade Ludwig Andersson iväg ett skott som Daniel Olsson Fromell styrde in till 1-0. Lindlövens öppning var väldigt fräsch och laget satte full fart i sina attacker. Gästerna såg tagna ut och blev gång på gång överspelade, vilket ledde till chanser för både Alexander Kovalonok och Max Lalander.

Det böljande spelet skulle dock straffa hemmalaget. Åtta minuter in i perioden stod Lindlöven för ett misslyckat byte och Tranås-målvakten Emil Jidskog uppfattade snabbt situationen. Med en lång passning bäddade han för ett två mot en-läge och 1-1. Bara minuten senare kom även gästernas ledningsmål, efter att Henrik Hjerpe inte kunnat stoppa sin egen retur.

Efter målen tog Tranås över spelet, pressade på och kunde även utöka till 1-3. Lindlöven svarade dock blixtsnabbt. Återigen var det en styrning som hittade nätmaskorna, då Max Lalander höll sig framme på Oliver Styfs skott. Vilda västern-spelet höll sedan i sig perioden ut och trots mängder med chanser gick lagen till vila med ställningen 2-3.

– Vi har pratat jättemycket om våran första period som ofta varit mindre bra. Nu gör vi en ganska bra start, men ligger ändå under med 3-2. Det är de här lätta misstagen i egen zon ihop med utvisningarna som fäller oss, menar Daniel Eriksson.

”Vi skapar oss en uppförsbacke”

Mittperioden fick sedan en olycklig start, där Lindlöven omgående drog på sig en utvisning. I spel fem mot fyra kunde sedan Tranås utöka till 2-4.

– Vi skapar ju oss en uppförsbacke. Och Tranås är ett för bra lag för att kunna jaga ifatt, konstaterar Joakim Olsson Fromell i efterhand.

Hans Lindlöven lyckades dock sakta jobba sig in i perioden och kunde så småningom flytta upp pjäserna. Niklas Nooni och Patrik Säfström fick även ett jätteläge på en kontring, men den senares dragning lurade inte försvararen.

Med halva matchen spelad hittade Lindlöven in i en bättre period och man fick även utdelning i form av ett powerplay. Väl där var det ytterst nära en ny reducering, men Henrik Warmans skott prickade stolpen. I slutsekunden såg sedan Henrik Hjerpe till att hålla siffrorna till 2-4 med en viktig räddning.

Avgjorde i öppen målbur

Den tredje perioden började lika dock illa som den andra, då Tranås snabbt gjorde 2-5. Men återigen stod Lindlöven för en snabb replik, denna gång via Daniel Olsson Fromell. Precis som de tidigare två målen kom det till via en styrning framför mål, något som man hade talat om inför matchen.

Bakåt kunde samtidigt Henrik Hjerpe stänga igen för ytterligare baklängesmål, med viss hjälp av målramen. Mot slutet pressade sedan Lindlöven verkligen på i jakten på kvittering, men något mer mål kom aldrig. Istället kunde Tranås avgöra i öppen målbur och fastställa slutresultatet till 3-6.

– Det är bara att kämpa vidare. Vi är ju med i alla matcher, det är ju inte så att vi är utspelade. Men ändå så känner man att det är lite som saknas. Vi får stånga oss blodiga för att göra mål, summerar ”Jocke” Olsson Fromell.

Förlusten innebär att Lindlöven blir kvar på sin tiondeplats i tabellen. Avståndet upp till Allettan-strecket är med sex omgångar kvar att spela alltför stort. Tränare Eriksson inriktar sig nu på att hitta rätt i spelet till fortsättningsserien, något ”Jocke” håller med om.

– Ja, man måste ju vara realistisk och säga att Allettan är körd. Men vi kan inte åka runt och deppa nu. För det kommer en fortsättningsserie sen, så vi måste fokusera på den.

Matchfakta Lindlöven-Tranås:
Resultat: 3-6 (2-3, 0-1, 1-2)
Publik: 290
Skott: 24-37
Mål Lindlöven: 1-0 Daniel Olsson Fromell (Andersson, Säfström), 2-3 Max Lalander (Styf, Hägg), 3-5 Daniel Olsson Fromell (Lalander, J Olsson Fromell)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Västerviks IK-Skövde IK 5-3
Vimmerby HC-Borlänge 3-4
Forshaga-Kumla 1-2 sd

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 16 november 2014 klockan 18:11

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 21:32