Ehnevid en gigant när LIF vann första kvalmötet

Det är fördel för LIF Lindesberg i Elitseriekvalet mot IFK Skövde! Hemma i en pulserande Lindesberg Arena klev brandgult ut urstarkt, kopplade greppet och malde sedan på till seger med siffrorna 30-26 (14-12). Stor matchvinnaren blev målvakten Sébastien Ehnevid och LIF leder nu matchserien med 1-0.

Det var upplagt för handbollsfest på onsdagen. Lindesberg Arena öppnade upp portarna när LIF Lindesberg klev in i Elitseriekvalet, med IFK Skövde på besök i det första kvalmötet. Redan under uppvärmningen var stämningen på läktarna elektrisk och när matchen väl startade exploderade publiken. Efter att Skövde kört fast i ett två minuter långt inledande anfall gick LIF till attack och Joakim Bååk skickade in ledningsmålet.

Jesper Nilsson fyllde på till 2-0 och defensivt var det brandgula hemmamålet svårforcerat. Det trots två tidiga utvisningar, i vad som var en fysiskt mycket tuff matchupptakt. Sébastien Ehnevid klev fram med ett par räddningar och gav LIF än mer energi. När sedan Bashkim Gashi kontrade in 4-0 hade sju minuter spelats, något som tvingade Skövde till timeout.

– Vi är helt frenetiska bakåt, vi är överallt! Jag känner att jag har sex i försvaret som inte släpper någon över bron och en fullsatt hall. Det ska mycket till att inte ge allt i ett sånt läge, säger ”Sebban” Ehnevid om den brandgula rivstarten.

Målvakten höll även uppe sitt storspel genom hela den första halvleken, med en dubbelräddning på Markus Stegefelts straff som absolut höjdpunkt. Fatlum Ahmeti ökade dessutom på LIF-ledningen till fem bollar och en stekhet Jesper Nilsson fortsatte att leverera. Efterhand lyckades dock Skövde få igång sitt målskytte och gästerna kröp allt närmare. I slutskedet slog sedan ”Jocke” Bååk bort en passning, gav motståndet fritt fram och halvtidssiffrorna kunde därmed skrivas till 14-12 i LIF:s favör.

Ryckte ifrån igen efter kvitteringen: ”Starka i andra halvlek”

I upptakten på andra halvlek var det alltjämt Skövde som hade övertaget. Gästerna öppnade starkt i offensiven, där man hittade in genom det tidigare solida LIF-försvaret. Ganska snart var det utjämnat och vid den tidpunkten hade Skövde initiativet i matchen.

Men LIF skulle återigen växla upp och med nio minuter på klockan återgav Jesper Nilsson hemmalaget ledningen. När sedan Skövde brände en straff kunde Fatlum Ahmeti skicka in 21-18 med en utsökt chipp. Pendeln hade svängt tillbaka till LIF som framburna av sin publik ryckte ifrån än mer, om än med viss tur. För med tio minuter kvar att spela prickade Skövde stolpen och i anfallet därpå bombade Bååk in 24-20.

– Vi har varit starka i andra halvlek hela våren och tror på det vi gör. Vi var illa ute ett par gånger, men vi fortsätter och lyckas vända matchen igen till vår fördel, förklarar Ehnevid rycket.

Målvakten själv svarade i samma veva för en mycket viktig benparad och rev ner applåder från läktarna. I den andra änden av planen bröt sig Jacob Nelson starkt fram, kom till avslut och drygade ut ledningen till fem bollar med fyra minuter kvar. Segern var då säkrad och under slutskedet hyllade publiken sina spelare med en stående ovation. Bashkim Gashi satte punkt för målskyttet med sitt 30-26 och LIF skaffade sig därmed ledningen i matchserien.

– Fantastiskt kul! Mycket publik och seger, det var precis vad man hade drömt om, ler ”Sebban” Ehnevid och kommenterar det faktum att han utsågs till bästa LIF-spelare för kvällen.

– Det är så klart inspirerande med de spelarna man har framför sig och med den här publiken. Det är vad man visualiserar i löparspåret i maj, att få spela de här matcherna. Det här är anledningen till att man spelar handboll.

”Mäktigt att spela när publiken lever med”

Vid sidan av målvakten var Jesper Nilsson LIF:s främsta segerorganisatör för kvällen. ”Nisse” svarade för sju mål, flertalet ur trängde lägen där 20-åringen avlossade sitt kraftfulla skott. Vänsternian var en av många glada LIF-själar efter vinsten och riktade ett stort tack till de 1910 i publiken.

– Det är självklart att alla som var där hjälper till. Det är mäktigt att spela när publiken lever med så där och det ger väldigt mycket. Vi får hoppas att det håller i sig till nästa match, säger ”Nisse” som är nöjd med sin egen match och sina sju fullträffar.

– Det känns så klart bra, men det är samtidigt inte svårt att leverera när man blir framspelad och uppväxlad så bra av lagkamraterna. Då blir det lätt att arbeta för mig.

Vinsten med siffrorna 30-26 ger alltså LIF ledningen med 1-0 i serien i bäst av fem matcher. Det sätter press på IFK Skövde, som nu vänder hem till Arena Skövde för match både söndag och onsdag. LIF:s förhoppning är att kunna knipa minst en av de två bortafighterna och därefter väntar eventuellt en fjärde match i Lindesberg Arena den 24:e april. Stärkta av kvällens triumf blickar ”Sebban” fram emot söndagen och rond två.

– Nu ska vi återhämta oss och sen ska vi se till att komma så väl förberedda vi bara kan till matchen på söndag. Försöka att göra en lika bra insats och sno med oss en seger, antingen på söndag eller onsdag. Det är lite speciellt att spela bäst av fem. Lagen lär känna varandra och Skövde kommer garanterat att komma med motdrag.

Matchfakta LIF Lindesberg-IFK Skövde:
Resultat 30-26 (14-12)
Publik: 1910
Mål LIF: Jesper Nilsson 7, Fatlum Ahmeti 7, Joakim Bååk 5, Jacob Nelson 4, Bashkim Gashi 4, Jesper Jakobsson, Gustaf Ekström, Oskar Erixon

Publicerad 13 april 2016 klockan 20:54


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 02:53