Med flera starka insatser imponerade Freja Morén i den blågula dressen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

EM-kvalet över för Freja: ”Det bästa landslag jag sett”

Det svenska damlandslaget fick under helgen se sin EM-dröm släckas av Estland. Förlusten innebar slutet på en i övrigt stark landslagssamling, där Freja Morén varit en av många blågula frontfigurer. Nu har centern vänt tillbaka till Bergslagen och där funderar hon vidare kring sin framtid i Lindesberg Volley.

Igår anlände Freja Morén hem till Lindesberg igen efter en månad på resande fot. Väskan är i det närmaste fortfarande packad och den har varit så en tid. Centern har nämligen tillbringat de senaste veckorna med det svenska damlandslaget i volleyboll, som samlades redan den första maj.

Efter att ha avverkat ett träningsläger i Katrineholm spelade Sverige dubbla landskamper i Örebro. Danmark stod för motståndet, något som resulterade i två blågula segrar. Matcherna spelades i Idrottshuset i samband med invigningen för Mikasa Challenge och lockade maximala 1800 åskådare. En upplevelse som verkligen satte avtryck på spelarna.

– Det var sjukt kul! Jag har nog aldrig spelat inför så många, kanske i någon SM-final med Lindesberg. Men nu kändes det ännu större och det var ganska mäktigt att få spela en sån match, berättar Freja.

Från Lindesberg Volley hade hon under lägret sällskap av Martina Svensson och Rebecca Andersson. Men samtidigt som den duon lämnade den svenska truppen efter träningsmatcherna gick Frejas landslagssamling vidare. Ett kortare break på några dagar följdes upp av läger i Örebro och därefter två vinster mot Bosnien i Stockholm. Den sista träningsmatchen spelades den 18:e maj, dagen innan landslaget reste vidare till Estland för EM-kval.

Där var Sverige lottat i samma grupp som Danmark, Luxemburg och värdnationen Estland. De inledande två matcherna slutade med seger och Sverige seglade genast upp i toppstriden av tabellen. I söndagens avslutande match stod sedan Estland för motståndet. Seger skulle ta Sverige vidare i kvalet, men istället blev det förlust och därmed ett missat EM.

– Just nu känns det jättetungt, speciellt eftersom att vi spelade så bra och vann många matcher. Vi var också väldigt nära att vinna den sista matchen och ta den bästa andraplatsen till EM, suckar Freja.

Om framtiden: ”Just nu lutar det åt Linde”

I och med förlusten avslutade Sverige kvalgruppen som tabelltvåa. Truppen reste under måndagen hem mot svensk mark igen, något som för Freja innebar uppbrottet på tre mycket intensiva veckor.

– Det blir ju verkligen en helt annan miljö än vad man är van vid här i Lindesberg. Här har man sitt liv, sin lägenhet och i mitt fall sitt plugg. Nu kommer man iväg från den verkligheten och lever till 100 procent för volleyboll. Men det är jättekul att vara med om det och att kunna satsa fullt ut.

Totalt landade Freja på sju matcher under landslagssamlingen, matcher där hon verkligen imponerade. Centern var en av de bärande svenska spelarna och är själv nöjd med sin insats. Vad gäller lagets del var det en blågul samling som gav många positiva besked inför framtiden.

– Ja, jag tycker att det har varit superbra. Vi har utvecklats som lag och gjort det bra tillsammans. Under tiden som jag har spelat med Sverige har det bytts ut lite spelare, men det här är det absolut bästa landslag som jag har sett, menar Freja som ser ljust på den riktning som svensk damvolley går.

– Vi har ganska många tjejer som är ute nu och spelar som proffs och på college, vilket är väldigt nyttigt. Jag tycker också att nivån på de svenska spelarna i Elitserien har blivit högre. Det är fler tjejer som vill satsa och ta sig någonstans.

Vart Freja själv ska ta sig den närmaste tiden återstår att se. Centern har ännu inte tecknat något nytt kontrakt med Lindesberg Volley, även om hon medverkat på Teemu Sarnas träningar så här långt. Diskussioner förs om kommande säsong och Freja berättar vad som talar för en flytt respektive fortsättning.

– Det är både och, jag trivs bra här i Lindesberg. För min del skulle ett miljöombyte nog sitta på sin plats, men jag tycker om Lindesberg som klubb och som stad. Jag gillar Arenan och det är mycket som lockar mig hit. Vi får se, men just nu lutar det ändå åt Linde.

Publicerad 24 maj 2016 klockan 15:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 18:25