En säkrad tredjeplats

Upp och ner som en berg och dal-bana är hur Lindes spel ser ut just nu. Först riktigt dåligt mot Gislaved och Hylte/Halmstad och nu starka matcher mot Engelholm och Katrineholm. Vikten av segern mot Katrineholm går inte att stressa nog. Nu har Linde tredjeplatsen i egna händer och så länge man gör det man ska så ska tredjeplatsen vara säkrad.

Att man spelar efter sin förmåga mot de två bottenlagen RIG Falköping och Göteborg är dock ett måste. Även om det i slutändan inte visar sig vara ett måste resultatmässigt så är det ett definitivt måste nivåmässigt. Kan Linde inte vinna över seriens två klart sämsta lag så kan vi inte förvänta oss mycket av dem i ett slutspel. Visst var förlusten mot Gislaved en flopp men även de håller än betydligt högre nivå än Göteborg och RIG Falköping.

Vinsten över Katrineholm betyder att Linde nu drar ifrån dem och har två poängs marginal till fjärdeplatsen. Detta innebär att även ifall Katrineholm vinner sina resterande två matcher så står Linde säkra om de också vinner.

Johan Isacsson kan nu börja se till slutspelet och efter hur väl man presterade mot Engelholm och Katrineholm så har han nog en ganska positiv inställning. Att Engelholm skulle välja några andra än Gislaved att möta i kvartsfinal skulle förvåna mig och sedan är det upp till Hylte/Halmstad vilka de vill möta. Som det ser ut på tabellen så är Örebro bättre än Sollentuna och följer man den logiken så borde alltså Hylte/Halmstad välja Sollentuna. Dock är jag inte helt övertygad över att Örebro faktiskt är bättre. Matcherna lagen emellan har varit jämna med en tre-två-match som gick Örebros väg, en Sollentuna-vinst och två Örebro-vinster. Örebros lag är starkare på papperet, men de har haft problem med lagkänslan och har svårt att komma upp i sin fulla potential. Sollentuna känns betydligt mer sammansvetsade men har haft skador på nyckelspelare säsongen igenom. Dock skulle jag tro att Hylte/Halmstad väljer Sollentuna. Hylte/Halmstad vet att Örebro är en jobbig motståndare för Linde och kommer nog hoppas att derbyt kan slita på Lindes krafter inför semifinalen.

Att de tre topplagen, Engelholm, Hylte/Halmstad och Linde, tar sig till semifinal är det väl få som tvekar över men vilket som blir det sista semifinallaget är inte lika självklart. Katrineholm kommer ha ett övertag i och med hemmafördelen men Svedala har stundtals visat sig riktigt starka och visat att de kan utmana de allra bästa.

En annan fråga som man också måste ställa sig är om det inte är så att hela detta slutspel kommer handla om vem som ska få andraplatsen. Engelholm är hittills obesegrade och med RIG Falköping och Sollentuna kvar så ser det ut som om de kommer genomför en perfekt grundserie. Frågan är om de är helt oslagbara. Linde knep en poäng mot dem för en vecka sedan, Svedala gjorde det i höstas och Hylte/Halmstad har tagit dem till femsetare två gånger denna säsong. Men i slutändan har det alltid varit Engelholm som segrar och det verkar som att även när de börjar matcherna svagt, som mot Linde senast, så har de alltid en växel till att lägga i om det verkligen behövs.

Men det är långt kvar tills det ska spelas finalspel. Utifrån dagsläget så vill jag fastställa att Linde ska sluta på tredjeplatsen. Detta kommer med all trolighet innebära Örebro i kvartsfinal, en drabbning som bör sluta efter 3-0 i matcher till Linde. I semifinal kommer det riktiga testet då man kommer behöva ta sig ann de regerande mästarna Hylte/Halmstad. Hylte/Halmstad kommer ha hemmafördel och Linde måste därmed vinna minst en match på bortaplan. Kan man ta tre vinster mot Hylte/Halmstad och ta sig till final så är det en lyckad säsong. Jag tror tyvärr inget lag kommer kunna rubba Engelholm i en finalserie. Det kan till och med bli så att allt är över redan efter tre snabba matcher.

Publicerad 7 mars 2015 klockan 07:00

Michael Jestin , 073-903 68 24

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 16:48