Filip Olofsson, Hampus Andersson, Isak Olsson, Oskar Carlsson, Dennis Lindh och Philip Desavva.

En unik satsning görs på länets talanger

Örebro Hockeys framfart och steget upp till Elitserien har väl knappast gått någon förbi. Vad kanske inte alla vet är att den satsning som klubben har gjort på juniorsidan också har burit frukt i och med att även klubbens J-20 lag lyckades kvala upp till SuperElit. Nu tas nästa steg när föreningarna i länet och Örebro Läns Ishockeyförbund gör en gemensam satsning på ett U-16 lag som kommer spela under Örebro Hockey flagg.

Det som också är unikt med denna satsning är att detta laget även kommer representera länet i TV-pucken och är alltså redan är uttaget och har börjat träningsmatchandet. Glädjande är att det är 6-7 spelare från norra länsdelen som är uttagna.


– Detta gör vi för att få en tidigare elitsatsning för länets största talanger och kunna ge dem en bra utbildning, men förhoppningen är även att vi i och med detta ska få behålla talangerna i länet, så de inte försvinner till andra hockeygymnasium ute i landet, säger Per Östergren, förbundskapten för TV-pucklaget och den som troligtvis kommer bli tränare för U-16 laget.


Det finns alltså likhetstecken med det TV-pucklag som redan är uttaget och Örebro Hockeys U-16 elitlag som är helt nytt. Att det blir just under Örebro Hockeys klubbemblem som laget kommer spela har att göra med ekonomi och att klubben har den före detta spelaren Martin Filander anställd som junioransvarig.


– Martin Filander är den som har drivit projektet tillsammans med förbundet och sytt ihop det med övriga föreningar. Det handlar om resurser och ekonomi, det finns helt enkelt inte resurser och pengar ute i föreningarna för att kunna ha en satsning på flera lag. Nu få vi en verksamhet som sitter ihop och blir en extra kick för de som har kommit längst i utvecklingen, berättar Östergren.


Trots att ett första lag redan är uttaget så finns det fortfarande alla möjligheter för övriga spelare i länet.


– En del spelare utvecklas senare och det finns många exempel på spelare som inte spelat TV-pucken men som både blivit proffs och spelat i landslaget. Vi kommer hålla ögon och dörrar öppna och kommer ha en bra dialog med tränarna ute i föreningarna. Är det en kille som plötsligt blomstrar och går som en raket hemma i sin förening så finns möjligheten att spelare ska kunna gå mellan föreningarna.


Distriktet har en inte allt för hedrande sextondeplats i maratontabellen i TV-puckssammanhang, men man har sett en väldigt positiv utveckling i länet de senaste fyra åren. Talanger finns det gott om, vilket inte minst syns i pojklandslagen. Årgången som är född -93 kom fyra i Rikspucken (alternativet till TV-pucken som denna årgång inte fick spela på grund av att man ändrade åldern), de som är födda -95 gick till kvartsfinal, så nu är förväntningarna stora på satsningen.


– Jag tycker man ska ha ganska höga förväntningar med tanke på hur det sett ut de senaste åren. Vår målsättning är att spela sista matchen, alltså gå till finalen och den vill vi givetvis vinna.


För de uttagna killarna blir det inte mycket semester i sommar utan hårdträning som väntar. Man kommer även hinna med några träningsmatcher innan man gör bokslut för isen denna säsong. I helgen som gick spelade laget Regionsmästerskapen i Hedemora där det blev en finalförlust mot Dalarna.


– Det handlar om att lägga rätt grund och att lära sig att träna rätt, så ledigheten blir en bristvara i sommar, avslutar Per Östergren som även vill poängtera att förutom de redan uttagna från norra länsdelen, så är det ett flertal ytterligare spelare som är med och hugger på en plats.


Norra länsdelens representanter är: Filip Olofsson, Hampus Andersson, Isak Olsson, Oskar Carlsson, Dennis Lindh och Philip Desavva. Från Örebro Hockey Ungdom kommer även Max Thielebule som bor i Fellingsbro.


 

Publicerad 2 april 2013 klockan 17:21

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 09:12