Filip Olofsson, Hampus Andersson, Isak Olsson, Oskar Carlsson, Dennis Lindh och Philip Desavva.

En unik satsning görs på länets talanger

Örebro Hockeys framfart och steget upp till Elitserien har väl knappast gått någon förbi. Vad kanske inte alla vet är att den satsning som klubben har gjort på juniorsidan också har burit frukt i och med att även klubbens J-20 lag lyckades kvala upp till SuperElit. Nu tas nästa steg när föreningarna i länet och Örebro Läns Ishockeyförbund gör en gemensam satsning på ett U-16 lag som kommer spela under Örebro Hockey flagg.

Det som också är unikt med denna satsning är att detta laget även kommer representera länet i TV-pucken och är alltså redan är uttaget och har börjat träningsmatchandet. Glädjande är att det är 6-7 spelare från norra länsdelen som är uttagna.


– Detta gör vi för att få en tidigare elitsatsning för länets största talanger och kunna ge dem en bra utbildning, men förhoppningen är även att vi i och med detta ska få behålla talangerna i länet, så de inte försvinner till andra hockeygymnasium ute i landet, säger Per Östergren, förbundskapten för TV-pucklaget och den som troligtvis kommer bli tränare för U-16 laget.


Det finns alltså likhetstecken med det TV-pucklag som redan är uttaget och Örebro Hockeys U-16 elitlag som är helt nytt. Att det blir just under Örebro Hockeys klubbemblem som laget kommer spela har att göra med ekonomi och att klubben har den före detta spelaren Martin Filander anställd som junioransvarig.


– Martin Filander är den som har drivit projektet tillsammans med förbundet och sytt ihop det med övriga föreningar. Det handlar om resurser och ekonomi, det finns helt enkelt inte resurser och pengar ute i föreningarna för att kunna ha en satsning på flera lag. Nu få vi en verksamhet som sitter ihop och blir en extra kick för de som har kommit längst i utvecklingen, berättar Östergren.


Trots att ett första lag redan är uttaget så finns det fortfarande alla möjligheter för övriga spelare i länet.


– En del spelare utvecklas senare och det finns många exempel på spelare som inte spelat TV-pucken men som både blivit proffs och spelat i landslaget. Vi kommer hålla ögon och dörrar öppna och kommer ha en bra dialog med tränarna ute i föreningarna. Är det en kille som plötsligt blomstrar och går som en raket hemma i sin förening så finns möjligheten att spelare ska kunna gå mellan föreningarna.


Distriktet har en inte allt för hedrande sextondeplats i maratontabellen i TV-puckssammanhang, men man har sett en väldigt positiv utveckling i länet de senaste fyra åren. Talanger finns det gott om, vilket inte minst syns i pojklandslagen. Årgången som är född -93 kom fyra i Rikspucken (alternativet till TV-pucken som denna årgång inte fick spela på grund av att man ändrade åldern), de som är födda -95 gick till kvartsfinal, så nu är förväntningarna stora på satsningen.


– Jag tycker man ska ha ganska höga förväntningar med tanke på hur det sett ut de senaste åren. Vår målsättning är att spela sista matchen, alltså gå till finalen och den vill vi givetvis vinna.


För de uttagna killarna blir det inte mycket semester i sommar utan hårdträning som väntar. Man kommer även hinna med några träningsmatcher innan man gör bokslut för isen denna säsong. I helgen som gick spelade laget Regionsmästerskapen i Hedemora där det blev en finalförlust mot Dalarna.


– Det handlar om att lägga rätt grund och att lära sig att träna rätt, så ledigheten blir en bristvara i sommar, avslutar Per Östergren som även vill poängtera att förutom de redan uttagna från norra länsdelen, så är det ett flertal ytterligare spelare som är med och hugger på en plats.


Norra länsdelens representanter är: Filip Olofsson, Hampus Andersson, Isak Olsson, Oskar Carlsson, Dennis Lindh och Philip Desavva. Från Örebro Hockey Ungdom kommer även Max Thielebule som bor i Fellingsbro.


 

Publicerad 2 april 2013 klockan 17:21

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning med målgörandet. Efter två ”turaktiga” mål så visade Lindlöven sig vara starkast på hemmaisen, där man till slut vinner med fyra måls marginal.

15 oktober 2021 klockan 22:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo ...

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Timmy Lundegård

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med dubbla utvisningar som gav stor skada för resterande matchtid. Man gav sig inte utan kamp och med fyra mål inom de sista tjugo minuterna, så gick WSK från ett fyramålsunderläge till en uddamålsförlust.

10 oktober 2021 klockan 16:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien
Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara ...
7 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!
Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd på mycket slarvspel vilket ...
6 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg
En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek inledde matchen, där LIF låg i ...
3 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade seriepremiären skulle spelas i Lindehov. Efter en kvitterad inledning, kunde det gästande Mariestad låsa matchen med tre mål i andra perioden.

3 oktober 2021 klockan 21:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley fick med sig en setseger i hemmapremiären mot Lund. Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad på bortaplan. Inför lördagens hemmapremiär var det däremot Lund som stod som gästande lag. Trots en inledande setseger för hemmalaget, fick man svårt att jaga ikapp bortalaget som till slut gick mot en säker seger.

2 oktober 2021 klockan 16:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Annons

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod Linde Volley med en mycket mindre trupp än tidigare säsonger, där nya och återkommande namn hittades i premiären.

27 september 2021 klockan 11:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens ...

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att ...

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i ...

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium

50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels ...

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot ...

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen g...

Den nyblivna bronsmedaljören, Ingrid Nilsson. Foto: Peter Andersson

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet gick av stapeln under förra veckan och på torsdagen var det dags för Frövi Judos ungdomstalang att kliva in på mattan, där hon visade prov på strålande teknik. Endast en enda förlust under hela mästerskapet blev hennes facit, något som alltså belönades med en medalj, hennes första i mästerskapssammanhang.

25 augusti 2021 klockan 10:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger avslutar travsäsongen
Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det blev en upploppsstrid ...
19 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana
Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda var i mål. Som kusk körde ...
12 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp är igång!
Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och...
11 augusti 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-02

2021-07-02

2021-06-26

2021-06-20

2021-06-14

2021-06-06

2021-10-16 10:52