Engelholmsseger med 3-2 i set efter 22-25, 25-23, 25-20, 23-25 och 15-12.

Matchen har startat nere i Ängelholm och matchen är jämn inledningsvis. Du kan lyssna på direkt på radiosportens webbsändning genom att klicka här. Sammanfattningar efter varje set kommer uppdateras här nedanför.

Första set:
Inledningsvis jämt när lagen följs åt. Liten tendens att Lindesberg rycker åt sig en ledning med en eller två poäng men Engelholm tätar igen det lilla gapet gång på gång. Emily Stockman bäst i första set.  Litet ryck fram till 13-16 och en första timeout till hemmalaget. Tre raka till Engelholm, 16-16 och timeout från Ismo Peltoarvo. För första gången i matchen har hemmalaget två poängs ledning, 19-17. Linde går ikapp 22-22 och fram till 22-24 och timeout hemmalaget inför setbollen. Felträff av Emma Westerberg ger poäng och första set till Lindesberg 22-25.

LindeNytts spion på plats rapporterar från Ängelholm att Lindetjejerna spelar bra, dom har en skön känsla därnere. 300-350 åskådare på plats, men Lindeklacken hörs mest.

Andra set:

Lindesberg åter först med att koppla grepp 4-6. Ny timeout av Tina Celinder Nygren efter 5-8. Stockman lovprisas av radions kommentator ”volleybollpropaganda hela dagen”. 6-11 ”Engelholm är nu i ett knivigt parterrunderläge”. Engelholm vägrar vika ner sig, inser att de behöver vinna detta set, 16-16. Litet grepp för hemmalaget, 20-18 och timeout av Ismo. 21-20, nu gäller det. 21-21 och tre raka bollar till Lindesberg, timeout av Tina Celinder Nygren. 21-23 efter tung block av Tina Johansson. Engelholm vänder, 24-23. Fyra raka bollar till hemmalaget och vinst i andra set, 25-23. Nu en längre paus på 10-12 minuter.

LindeNytts spion på plats rapporterar om fortsatt bra spel av Lindesberg. Lite oturlig avslutning på setet, först ett serveess och sedan ett missförstånd i försvaret. Så här långt Emily Stockmans bästa match i Lindetröjan.

Tredje set:

Tokryck av hemmalaget i inledningen av det tredje, 6-2 och timeout av Ismo. Engelholm noggranna och spelar bra 10-4 och ny timeout av Ismo. Nu måste Lindesberg in i setet. Smash in av Freja och ut av Mezerova 11-6. Dundersmash av Stockman och sedan ett serveess av Emily, 12-9. Backspike i blocket och in 12-10 och Stockman håller kvar laget i matchen. Malmlöv block och ut 12-11. Dropp av Sara till 12-12. ”Malmlöv är het nu”, är kommentatorns omdöme. Litet ryck igen av Engelholm 15-12. Hemmalaget är heta 18-14. Stockman fortsätter leverera 20-17. Engelholms ryck höll setet ut, 25-20 och 2-1 i set till Engelholm.

LindNytts spion på plats går inte att nå, eller så har Stefan Larsson tappat rösten, vilket tydligen är vanligt i dessa sammanhang. Lindeklacken hörs mycket bra genom webbradion. Lite komiskt när Sveriges Radios kommentator Roger Bengtsson gång på gång kallar Lindesberg för Örebro.

Fjärde set:

Linde rycker fram till 0-4 och tidig timeout av Tina. 6-10 och ett skapligt bra grepp till Lindesberg. ”Malmlöv är fantastisk i afton, vilken kräm hon har i sin vänsterarm”, efter att Sara dundrat in ännu en boll via Åsa Gustavssons armar, 8-12. Timeout till Engelholm efter 8-16. Ett piggt inhopp av Anna Rönnbäck, 10-18. Lindesberg ger inte Engelholm någon chans i det fjärde setet 13-21. Vi går med raska steg mot ett femte avgörande. Fem raka till Engelholm 18-21 och timeout av Lindesberg. Bortalaget helt plötsligt under isen 21-21. Vilken rysare 23-24. Stockman droppar och Engelholm lyckas inte gräva upp den och nu 2-2 i set.

Femte set:

Nu är det först till femton som gäller så Lindesberg har inte råd att släppa iväg Engelholm. Två första spelpoängen till Linde, men två servar ut 2-2. 3-5 och litet Lindegrepp, timeout hemmalaget. 6-6 efter bra spel från Engelholm. Smash av Stockman 6-7. Otroligt spännande 8-9. Nu 9-10. Stockman smashar ut 11-10. Lindesberg pressar Engelholm stenhårt på deras hemmaplan. 12-11. Engelholm är nära seger 13-11, men Stockman dundrar in 13-12. Rutinerade Åsa Gustavsson kliver fram för hemmalaget och slår in 14-12. på matchbollen smashar Lindesbergs bäste spelare Emily Stockman i block och ner på Lindesbergs planhalva. 48 timmar tills lagen drabbar samman nästa gång uppe i Lindesberg, så det är bara att ladda om.

LindeNytts och spionen på plats sammanfattar med att gräma sig åt att Lindesberg ger bort lite för många servar, vilket man inte har råd med i en sådan tät match. Små marginaler och några misstag som tippar över matchen till Engelholms fördel. Kaisa Wallin fick pris som matchens lirare av arrangörerna men även Stockman med makalösa 31 poäng och Malmlöv mycket duktiga idag. Vi tackar Stefan Larsson för telefonrapporter direkt från Ängelholm.

Poängplockare Engelholm: Jitka Mezerova 22, Åsa Gustavsson 17, Basic Mirjana 11, Linn Englund 11, Emma Bengtsson 10, Joanne Morgan 3.

Poängplockare Lindesberg:  Emily Stockman 31, Sara Malmlöv 13, Nadya Greseva 10, Britney Brown 5, Freja Morén 7, Tina Johansson 3, Anna Rönnbäck 1

Publicerad 7 april 2013 klockan 16:52

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hasse Persson

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det lovande ut för Lindespelarna, som dessvärre inte kunde hålla upp sin ledning.

17 oktober 2021 klockan 23:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge
Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde ...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett successivt bra spel från hemmalaget med fåtal tekniska fel, i en match där målgörandet höll sig jämnt.

10 oktober 2021 klockan 19:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag...

Annons

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Arkivfoto: Björn Sundström

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever att återse det omåttligt populära evenemanget igen. Nytt sedan sist är man bytt namn till Klasskampen, och delat upp tillställningen på två olika kvällar för att minska ner på antalet barn.

30 september 2021 klockan 15:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!
På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i ...
24 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-10-23 12:21