Engelholmsseger med 3-2 i set efter 22-25, 25-23, 25-20, 23-25 och 15-12.

Matchen har startat nere i Ängelholm och matchen är jämn inledningsvis. Du kan lyssna på direkt på radiosportens webbsändning genom att klicka här. Sammanfattningar efter varje set kommer uppdateras här nedanför.

Första set:
Inledningsvis jämt när lagen följs åt. Liten tendens att Lindesberg rycker åt sig en ledning med en eller två poäng men Engelholm tätar igen det lilla gapet gång på gång. Emily Stockman bäst i första set.  Litet ryck fram till 13-16 och en första timeout till hemmalaget. Tre raka till Engelholm, 16-16 och timeout från Ismo Peltoarvo. För första gången i matchen har hemmalaget två poängs ledning, 19-17. Linde går ikapp 22-22 och fram till 22-24 och timeout hemmalaget inför setbollen. Felträff av Emma Westerberg ger poäng och första set till Lindesberg 22-25.

LindeNytts spion på plats rapporterar från Ängelholm att Lindetjejerna spelar bra, dom har en skön känsla därnere. 300-350 åskådare på plats, men Lindeklacken hörs mest.

Andra set:

Lindesberg åter först med att koppla grepp 4-6. Ny timeout av Tina Celinder Nygren efter 5-8. Stockman lovprisas av radions kommentator ”volleybollpropaganda hela dagen”. 6-11 ”Engelholm är nu i ett knivigt parterrunderläge”. Engelholm vägrar vika ner sig, inser att de behöver vinna detta set, 16-16. Litet grepp för hemmalaget, 20-18 och timeout av Ismo. 21-20, nu gäller det. 21-21 och tre raka bollar till Lindesberg, timeout av Tina Celinder Nygren. 21-23 efter tung block av Tina Johansson. Engelholm vänder, 24-23. Fyra raka bollar till hemmalaget och vinst i andra set, 25-23. Nu en längre paus på 10-12 minuter.

LindeNytts spion på plats rapporterar om fortsatt bra spel av Lindesberg. Lite oturlig avslutning på setet, först ett serveess och sedan ett missförstånd i försvaret. Så här långt Emily Stockmans bästa match i Lindetröjan.

Tredje set:

Tokryck av hemmalaget i inledningen av det tredje, 6-2 och timeout av Ismo. Engelholm noggranna och spelar bra 10-4 och ny timeout av Ismo. Nu måste Lindesberg in i setet. Smash in av Freja och ut av Mezerova 11-6. Dundersmash av Stockman och sedan ett serveess av Emily, 12-9. Backspike i blocket och in 12-10 och Stockman håller kvar laget i matchen. Malmlöv block och ut 12-11. Dropp av Sara till 12-12. ”Malmlöv är het nu”, är kommentatorns omdöme. Litet ryck igen av Engelholm 15-12. Hemmalaget är heta 18-14. Stockman fortsätter leverera 20-17. Engelholms ryck höll setet ut, 25-20 och 2-1 i set till Engelholm.

LindNytts spion på plats går inte att nå, eller så har Stefan Larsson tappat rösten, vilket tydligen är vanligt i dessa sammanhang. Lindeklacken hörs mycket bra genom webbradion. Lite komiskt när Sveriges Radios kommentator Roger Bengtsson gång på gång kallar Lindesberg för Örebro.

Fjärde set:

Linde rycker fram till 0-4 och tidig timeout av Tina. 6-10 och ett skapligt bra grepp till Lindesberg. ”Malmlöv är fantastisk i afton, vilken kräm hon har i sin vänsterarm”, efter att Sara dundrat in ännu en boll via Åsa Gustavssons armar, 8-12. Timeout till Engelholm efter 8-16. Ett piggt inhopp av Anna Rönnbäck, 10-18. Lindesberg ger inte Engelholm någon chans i det fjärde setet 13-21. Vi går med raska steg mot ett femte avgörande. Fem raka till Engelholm 18-21 och timeout av Lindesberg. Bortalaget helt plötsligt under isen 21-21. Vilken rysare 23-24. Stockman droppar och Engelholm lyckas inte gräva upp den och nu 2-2 i set.

Femte set:

Nu är det först till femton som gäller så Lindesberg har inte råd att släppa iväg Engelholm. Två första spelpoängen till Linde, men två servar ut 2-2. 3-5 och litet Lindegrepp, timeout hemmalaget. 6-6 efter bra spel från Engelholm. Smash av Stockman 6-7. Otroligt spännande 8-9. Nu 9-10. Stockman smashar ut 11-10. Lindesberg pressar Engelholm stenhårt på deras hemmaplan. 12-11. Engelholm är nära seger 13-11, men Stockman dundrar in 13-12. Rutinerade Åsa Gustavsson kliver fram för hemmalaget och slår in 14-12. på matchbollen smashar Lindesbergs bäste spelare Emily Stockman i block och ner på Lindesbergs planhalva. 48 timmar tills lagen drabbar samman nästa gång uppe i Lindesberg, så det är bara att ladda om.

LindeNytts och spionen på plats sammanfattar med att gräma sig åt att Lindesberg ger bort lite för många servar, vilket man inte har råd med i en sådan tät match. Små marginaler och några misstag som tippar över matchen till Engelholms fördel. Kaisa Wallin fick pris som matchens lirare av arrangörerna men även Stockman med makalösa 31 poäng och Malmlöv mycket duktiga idag. Vi tackar Stefan Larsson för telefonrapporter direkt från Ängelholm.

Poängplockare Engelholm: Jitka Mezerova 22, Åsa Gustavsson 17, Basic Mirjana 11, Linn Englund 11, Emma Bengtsson 10, Joanne Morgan 3.

Poängplockare Lindesberg:  Emily Stockman 31, Sara Malmlöv 13, Nadya Greseva 10, Britney Brown 5, Freja Morén 7, Tina Johansson 3, Anna Rönnbäck 1

Publicerad 7 april 2013 klockan 16:52

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-14 17:54