Enkelheten var och är nyckeln till framgång

Målvaktsspelet och de stunder då Lindlöven konsekvent höll sig till ett enkelt spel tillhörde ljusglimtarna under den gångna säsongen. Det är pusselbitar att bygga vidare på i jakten på nästa vårs playoff.

Förra veckan gav jag mig in i analysen av Lindlövens brister den gångna säsongen. Men det är klart att det finns positiva saker att ta med sig in i förberedelserna för kommande säsong också.
Resultaten var ojämna och avslutningen allt annat än vad man hade hoppats på, men faktum är ju att Lindlöven växte med uppgiften. Bortsett från de två avslutande matcherna (varav det egentligen bara är debaclet i Mariestad det går att säga något om, ingen ska behöva skämmas för att det saknades motivation i den avslutande betydelselösa fighten med Forshaga) gjorde klubben en klart godkänd andra halva. Trots att den spelare som förmodligen var bäst under den första halvan saknades på grund av en axelskada.
Jag syftar naturligtvis på målvakten Henrik Hjerpe. 20-åringen från Leksand kom ner och visade att han är en man för framtiden. Nu är det förstås alltid svårt med unga spelare som presterar bra. I hockeysverige har man naturligtvis järnkoll på hans utveckling och det är möjligt att många vill ha honom inför nästa säsong, men finns det en möjlighet, då bör Lindlöven göra allt för att få ner honom nästa säsong igen. Hjerpe står för dörren till att kunna slå igenom på allvar i Hockeyettan och skulle i kombination med ett striktare försvarsspel kunna bli ett riktigt vinnarvapen nästa säsong.
För det är också något Lindlöven tar med sig från den här säsongen. Enkelheten och det hårdare arbetet. Det var när man slutade tro att man är lirarnas lag som ska åka runt och hänga snygga baljor och istället började göra saker enkelt enligt hockeyns ABC som det resultatmässigt vände. När man började göra sakerna enklare och rakare blev spelet också mer vägvinnande. Jag minns som ett ypperligt exempel den heroiska kämpainsatsen när man hade mängder av spelare, inte minst backar på frånvarolistan, borta mot Skövde som slutade med en hedersam förlust. När Lindlöven spelade enkelt, rejält och satte försvarsspelet i första rummet då var man också ett väldigt bra hockeylag.
Det kanske inte är så roligt att titta på alla gånger, men vill publiken se ett puttinuttigt skönlirargäng som åker och får däng i målrika matcher eller ett lag som vinner tighta hockeymatcher med små siffror? Jag är ganska övertygad om att alla röstar för en vinnare.
Fortsätter man bara att inte komplicera saker, då kan nästa säsong bli riktigt kul. Det bör man också ha med sig i värvningsarbetet. Hårt arbetande spelare, gärna med defensiva kvaliteter, bör vara minst lika välkomna som finlirarna som kan göra spektakulära dribblingar.
Dessutom har ju J18 gjort en alldeles strålande säsong. Det är verkligen något att glädja sig åt för Lindlöven. I förlängningen är det ju trots allt så att små klubbar på en stor marknad i stor mån måste vara självförsörjande för att kunna bli framgångsrika utan att riskera ekonomin. En stark juniororganisation som man kan lyfta upp talanger ifrån för att både bredda och spetsa a-laget är jätteviktigt. Årets framgång är något för klubben att ta tillvara på för framtiden.
Utifrån de insikterna skulle jag ändå vilja påstå att det ser ganska ljust ut. Förvaltar man sina lärdomar och jobbar efter en konsekvent linje blir jag inte förvånad om Lindlöven spelar playoff nästa vår.
Tränarfrågan måste dock adresseras först. Om Daniel Eriksson blir kvar eller inte avgörs efter gediget analysarbete från båda parter. Jag ser både för- och nackdelar med att förlänga respektive gå skilda vägar. Där måste en gemensam syn på hur saker och ting ska läggas upp få vara avgörande.
Publicerad 2 mars 2015 klockan 08:24

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 08:20