Det blir inget playoff-spel för Max Lalander och hans Lindlöven. FOTO: Hannes Feldin

Färdigspelat för Lindlöven

Säsongen är över för Lindlöven. Laget kom aldrig nära att greppa den lilla chans till playoff som fanns inför slutomgången. Istället stod Lindlöven för en blek insats och föll med 3-9 hemma mot Forshaga.

Chansen till playoff levde inför slutomgången för Lindlöven. Samtidigt som laget hoppades på att Kumla skulle förlora var man själva tvungna att vinna sin egen match mot Forshaga. Men det började väldigt illa för Lindlöven.

Redan efter två minuter kontrade gästerna in 0-1 och satte rejäl press på Lindlöven. Hemmalaget svarade med att pricka stolpen genom Max Lalander. Matchupptakten bjöd i övrigt på en öppen matchbild, något Forshaga var bäst på att utnyttja. Via ytterligare ett kontringsmål ökade gästerna på ledningen till 0-2 halvvägs in i perioden.

– Det är tungt på sättet som målen kommer också. Eftersom att det är så extremt onödiga mål så är det klart att det sänker oss som fan, erkänner Niklas Nooni.

Men Lindlöven tog sig snabbt tillbaka. Bara sekunder efter styrde Daniel Olsson Fromell in reduceringen till 1-2 och målet blev starten på en massiv press. Men trots långa anfall, en spelmässig dominans och 15-4 i skott gick man till periodvila i underläge.

Tre insläppta på en och en halv minut

Andra perioden inleddes i en mer böljande stil. William Wallén hade Lindlövens bästa läge, då han slet sig fri i en kontring och sköt tätt över. Halvvägs in i perioden hittade samme Wallén fram till Jesper Bärgård, men hans skott räddades av målvakten.

Vid det här laget såg Lindlöven ut att ligga nära en kvittering, men så blev inte fallet. Istället föll laget ihop totalt. Med tre insläppta mål på en och en halv minut rann underläget iväg till 1-5. William Wallén reducerade visserligen, men Forshaga fyllde på och ställningen var 2-6 inför slutperioden.

Där fortsatte målen att trilla in för gästerna. I en avslagen slutakt gick Forshaga ifrån till en sjumålsledning, innan Johan Persson kunde snygga till siffrorna i slutskedet. Därmed blev han även säsongens sista målskytt i Lindehov och slutresultatet skrevs till 3-9. En som inte har någon undanflykt till det är Niklas Nooni.

– Som det såg ut idag så förtjänade vi inte att vinna. Forshaga spelade ut oss stundtals och väntade på våra misstag. Och de kom gång efter gång efter gång.

”Orutinen lyser igenom på flertalet spelare”

Storförlusten var Lindlövens andra den här veckan. I onsdags föll laget med 1-8 borta mot Mariestad och nu blev det alltså 3-9. Detta i två matcher där laget hade allt att spela för, med en playoff-plats i potten.

– Det är jättetråkiga två sista matcher. Där spelar vi inte alls bra och släpper till lägen som vi inte gjort på väldigt många månader, säger Nooni som försöker förklara vad som gick snett.

– Jag tror att vi blev stressade. Speciellt i Mariestad där vi behövde vinna. Vi var tvungna att vinna idag också och då lyser orutinen igenom på flertalet spelare som inte kommer upp i nivå.

När vårserien nu summeras slutar Lindlöven på en tredjeplats. Det innebär att säsongen är över och laget har ett sista träningspass kvar innan man går på vila. Hur Niklas Noonis framtid i Lindlöven ser ut är något forwarden avvaktar med att svara på.

– Jag har inte tänkt något alls på det. Vi får se hur det fungerar med familjen, där är jag långtifrån ett beslut.

Matchfakta Lindlöven-Forshaga:
Resultat: 3-9 (1-2, 1-4, 1-3)
Publik: 228
Skott: 36-25
Mål Lindlöven: 1-2 Daniel Olsson Fromell (Lalander, Wallén), 2-5 William Wallén (Orrpars, Styf), 3-9 Johan Persson

Övriga resultat från HockeyEttan Västra vår:
IFK Arboga-Grästorp 2-3
Borlänge-Mariestad 5-4 str
Kumla-Surahammar 6-0

Tabellen från SweHockey:

Publicerad 15 februari 2015 klockan 18:10

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens drömmar om semifinal lever
Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-04-24 05:06