Med nedsläpp 16.00 ställs Felix Scharnke och Lindlöven på lördag mot Mariestad. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Toppmatch nästa för formstarkt Löven: ”Kul komma till träningen efter tre vinster”

Lindlöven har gett sig själva bästa tänkbara start på den nya säsongen. Med tre raka vinster har laget seglat rakt upp i toppstriden, där Löven på lördag ställs mot Mariestad. Inför det tuffa bortamötet tar LindeNytt pulsen med Felix Scharnke och låter centern berätta om den fina seriestarten.

I söndags säkrade Lindlöven tre nya poäng i HockeyEttan Västra via derbyseger mot Köping. Vinsten förstärkte intrycket av att Löven är ett lag att räkna med denna vinter, inte minst om man ser till säsongsstarten. Tre omgångar in på serien är Löven ett av bara fyra lag som står på maximala tre segrar. Det är inga överord att påstå att allt så här långt gått precis som önskat.

– Det är absolut den start vi hade hoppats på. Man känner sig mentalt stark, spelet sitter och det känns väldigt bra helt enkelt. Det är kul att komma till träningen när man vunnit tre raka vinster, förklarar Felix Scharnke.

– Sen är det som sagt bara tre matcher som spelats. Vi är noggranna med att påminna oss om att det vänder snabbt inom hockeyn. Man måste vara fokuserad på varje match och varje poäng för att det ska gå bra.

Centern fanns i vanlig ordning med på isen senast, när Löven alltså slog tillbaka lokalrivalen Köping. Segersiffrorna skrevs till knappa 1-0 och det var även dramatiskt ända in i slutsekunderna. Men en storspelande Charlie Torstensson höll tillsammans med sitt försvar tätt och Felix ger sin syn på insatsen i derbyt.

– Första två perioderna spelade vi vårt spel och hade kontroll, men sen fick vi försvarstänk och blev onödigt passiva. Därför fick de lägen som de inte hade behövt få. I framtiden ska vi försöka att inte backa hem så mycket när vi leder i sista.

För egen del har seriestarten följt det övriga lagets mönster och Felix är nöjd med sitt spel. Lindesbergs-sonen har bildat en hårt arbetande kedja med Niclas Eklöw och Alexander Selin, en formation som ger mycket energi till laget. Offensivt har det dock inte riktigt lossnat ännu för trion.

– Vi har gjort för dåligt med mål, det är inget snack om den saken. Men vi skapar lägen och är trygga bakåt, så förhoppningsvis börjar puckarna trilla in så snart som möjligt, resonerar Felix.

”Första perioden kommer att vara en avgörande faktor”

Segern över Köping har nu följts upp av en längre matchvila. Lindlöven spelar på nytt på lördag, något som gett laget chansen att ägna veckan åt träning. Men med tre inledande vinster på kontot och en uppåtgående form är frågan om det inte varit bättre med fortsatt matchande?

– Det är klart att det hade varit skönt att få fortsätta och spela nya matcher nu när det gått så bra för oss. Men man kan inte tänka att det är någon fördel eller nackdel med uppehållet. Vi kör hårdare fysträning och isträning istället och idag är vi lediga för att återhämta oss. Det hade vi inte kunnat vara om det hade varit matcher, så det kan vara bra med ett uppehåll ibland, menar Felix.

På lördag är det dags igen för centern att dra på sig matchstället och kliva ut till spel. Lindlöven tar sig då till Katrinhallen, där Mariestad väntar i ett tidigt toppmöte. Motståndet har precis som Löven vunnit samtliga sina tre matcher och endast en poäng skiljer lagen åt. Det blir med andra ord ett tidigt nyckelmöte mellan två lag som blickar mot AllEttan.

– Mariestad har gått som tåget och vi vet att de kommer kliva ut hårt. Vi får vara beredda på det och spela vårt eget spel. Första perioden kommer att vara en avgörande faktor, där måste vi vara med direkt på att det blir fartfyllt, säger Felix.

Tre omgångar har hunnit spelas av den nya säsongen, men redan nu har tabellen börjat att luckras upp. Samtidigt som Lindlöven och Mariestad seglat upp har andra lag halkat efter. Att lördagens möte också ska vara ett möte mellan två tänkbara topplag är något som Felix förväntar sig.

– Jag tycker egentligen att det är väldigt tidigt att säga, vissa lag kan börja sämre och hitta toppen senare i serien. Men just Mariestad tror jag kommer att vara ett topplag. Det blir en viktig match för oss, både mentalt och poängmässigt.

Publicerad 29 september 2016 klockan 21:07


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 02:43