Med nedsläpp 16.00 ställs Felix Scharnke och Lindlöven på lördag mot Mariestad. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Toppmatch nästa för formstarkt Löven: ”Kul komma till träningen efter tre vinster”

Lindlöven har gett sig själva bästa tänkbara start på den nya säsongen. Med tre raka vinster har laget seglat rakt upp i toppstriden, där Löven på lördag ställs mot Mariestad. Inför det tuffa bortamötet tar LindeNytt pulsen med Felix Scharnke och låter centern berätta om den fina seriestarten.

I söndags säkrade Lindlöven tre nya poäng i HockeyEttan Västra via derbyseger mot Köping. Vinsten förstärkte intrycket av att Löven är ett lag att räkna med denna vinter, inte minst om man ser till säsongsstarten. Tre omgångar in på serien är Löven ett av bara fyra lag som står på maximala tre segrar. Det är inga överord att påstå att allt så här långt gått precis som önskat.

– Det är absolut den start vi hade hoppats på. Man känner sig mentalt stark, spelet sitter och det känns väldigt bra helt enkelt. Det är kul att komma till träningen när man vunnit tre raka vinster, förklarar Felix Scharnke.

– Sen är det som sagt bara tre matcher som spelats. Vi är noggranna med att påminna oss om att det vänder snabbt inom hockeyn. Man måste vara fokuserad på varje match och varje poäng för att det ska gå bra.

Centern fanns i vanlig ordning med på isen senast, när Löven alltså slog tillbaka lokalrivalen Köping. Segersiffrorna skrevs till knappa 1-0 och det var även dramatiskt ända in i slutsekunderna. Men en storspelande Charlie Torstensson höll tillsammans med sitt försvar tätt och Felix ger sin syn på insatsen i derbyt.

– Första två perioderna spelade vi vårt spel och hade kontroll, men sen fick vi försvarstänk och blev onödigt passiva. Därför fick de lägen som de inte hade behövt få. I framtiden ska vi försöka att inte backa hem så mycket när vi leder i sista.

För egen del har seriestarten följt det övriga lagets mönster och Felix är nöjd med sitt spel. Lindesbergs-sonen har bildat en hårt arbetande kedja med Niclas Eklöw och Alexander Selin, en formation som ger mycket energi till laget. Offensivt har det dock inte riktigt lossnat ännu för trion.

– Vi har gjort för dåligt med mål, det är inget snack om den saken. Men vi skapar lägen och är trygga bakåt, så förhoppningsvis börjar puckarna trilla in så snart som möjligt, resonerar Felix.

”Första perioden kommer att vara en avgörande faktor”

Segern över Köping har nu följts upp av en längre matchvila. Lindlöven spelar på nytt på lördag, något som gett laget chansen att ägna veckan åt träning. Men med tre inledande vinster på kontot och en uppåtgående form är frågan om det inte varit bättre med fortsatt matchande?

– Det är klart att det hade varit skönt att få fortsätta och spela nya matcher nu när det gått så bra för oss. Men man kan inte tänka att det är någon fördel eller nackdel med uppehållet. Vi kör hårdare fysträning och isträning istället och idag är vi lediga för att återhämta oss. Det hade vi inte kunnat vara om det hade varit matcher, så det kan vara bra med ett uppehåll ibland, menar Felix.

På lördag är det dags igen för centern att dra på sig matchstället och kliva ut till spel. Lindlöven tar sig då till Katrinhallen, där Mariestad väntar i ett tidigt toppmöte. Motståndet har precis som Löven vunnit samtliga sina tre matcher och endast en poäng skiljer lagen åt. Det blir med andra ord ett tidigt nyckelmöte mellan två lag som blickar mot AllEttan.

– Mariestad har gått som tåget och vi vet att de kommer kliva ut hårt. Vi får vara beredda på det och spela vårt eget spel. Första perioden kommer att vara en avgörande faktor, där måste vi vara med direkt på att det blir fartfyllt, säger Felix.

Tre omgångar har hunnit spelas av den nya säsongen, men redan nu har tabellen börjat att luckras upp. Samtidigt som Lindlöven och Mariestad seglat upp har andra lag halkat efter. Att lördagens möte också ska vara ett möte mellan två tänkbara topplag är något som Felix förväntar sig.

– Jag tycker egentligen att det är väldigt tidigt att säga, vissa lag kan börja sämre och hitta toppen senare i serien. Men just Mariestad tror jag kommer att vara ett topplag. Det blir en viktig match för oss, både mentalt och poängmässigt.

Publicerad 29 september 2016 klockan 21:07


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 10:21