Felix Scharnke i samband med en av många segrar, den i söndags mot Surahammar. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Felix om succéstarten: Vi slåss för Allettan och alla tror på det

Lindlövens seriestart har tagit HockeyEttan Västra med storm. Med fyra vinster och tolv poäng har man tagit upp jakten på spel i Allettan. För ett år sedan var rollerna helt andra, Felix Scharnke förklarar vad som har hänt sedan dess.

För ett år sedan laddade Felix Scharnke för säsongens första derby mot Kumla. Då var han lagkapten för ett pressat Lindlöven, med fyra raka förluster i ryggen och en svajig defensiv. Nu laddar Felix återigen för ett derby mot just Kumla. Men denna gång gör han det som en av många kuggar i ett tredjeplacerat Lindlöven som tagit HockeyEttan Västra med storm.

– Det går inte att jämföra. Förra året hade vi bra träningsmatcher, men sen gick det helt åt helvete. Vi hade sju raka förluster och då är självförtroendet inte bra, Vi var bra stundtals i matcherna, men vi var väldigt ojämna och det är den största skillnaden mot nu, säger Felix själv om känslan nu respektive då.

Tillsammans med lagkamraterna har han gett Lindlöven en fantastisk start på säsongen. Fyra vinster och tolv poäng är resultatet efter fem matcher, att jämföra med fem poäng vid samma tidpunkt i fjol. Många år har passerat sedan Lindlöven startade serien lika starkt och Felix gläds över framgången.

– Vi är ett helt annat lag i år och vi har helt andra förutsättningar inför att möta Kumla. Nu ser man fram emot att komma till träningarna och man brinner för det. Vi slåss för Allettan-platsen och alla tror på det.

På vilket sätt skiljer sig känslan i år mot föregående säsong?
– I år känner man att även när vi har dåliga perioder i matcherna så kan vi ändå vinna. Som mot Köping gör vi ingen bra match, men vi tror på oss och visar moral. Det är en styrka att vinna även när man spelar dåligt. När vi spelade dåligt förra året så åkte vi på stryk.

”Att vinna är alltid nummer ett”

Något som många av Lindlöven-spelarna pekat ut som en nyckel till framgången är lagets ambitioner. Den nya truppen består av unga spelare, med stor talang och målet inställt på högre nivåer. Det är en attityd som smittar av sig på träningsplanen.

– Folket kommer hungriga och vill utvecklas. Inget illa om förra året, men då var det lite tröttare på träningarna och man dit och körde passet bara för att. I år kommer vi dit för att ha kul och för att vi vill någonting, förklarar Felix och tillägger.

– Den gamla klyschan funkar; som man tränar spelar man. Det går inte att komma till träningen halvdant, du måste ge 100 procent ända från fys till nerjogging.

En annan dimension som lyft laget är försvarsspelet. Fem omgångar in på HockeyEttan har Lindlöven släppt in tio mål, där hälften kom i förlusten mot IFK Arboga. Man har bäst defensiv i hela serien och Felix märker av tryggheten ute på isen.

– Vi har två stabila målvakter och vi kan fokusera framåt. Ett bra anfallsspel byggs från ett bra försvarsspel. Visst gör vi inte en massa mål framåt, men det räcker att vinna med 3-1 för att ta poängen. Det är klart att man kan bjuda på mycket mål, men att vinna är alltid nummer ett.

Anfallsmässigt finns det alltså mer att ta av menar Felix, men att Lindlöven trots det ligger trea säger en hel del om lagets kvaliteter. Två av de spelare som hittills utmärkt sig mest är nyförvärven Jonas ”Sill” Karlsson och Patrik Näslund. Duon har tillsammans stått för elva poäng och leder hela laget med sitt agerande.

– Man märker att de har rutin. Vi yngre killar lär oss utanför isen hur de ger allt och hur de är som personer. De har hållit på med hockeyn ett tag och det märks, de är proffsiga helt enkelt, säger Felix.

Tuffa matcher på gång nu

Efter att ha matchats intensivt under en längre tid tog Lindlöven träningsledigt under tisdagen. Laget har för vana att vila på fredagar, men denna vecka är vilodagen utbytt till matchdag. Bortaderby mot Kumla står på spelschemat och matchen blir början på en period med tuffa matcher för Lindlöven.

– Det känns som att det är väldigt viktigt att ligga på rätt sida om Allettan-strecket. Sen har vi satt lite som mål att vinna alla derbyn och sätta oss i respekt, berättar Felix.

Själv har 21-åringen ett förflutet av en kort låneperiod i Kumla och han känner till motståndarens styrkor. Allra främst pekar Felix ut radarparet med Henrik Rommel och den tidigare Lindlöven-spelaren Alexander Kovalonok. Planen för Lindlöven är att hålla ett extra öga på den poängstarka duon, men även hålla sig till sin egen matchplan likt tidigare under säsongen.

– Vi vet att det förmodligen är mellan Kumla, oss och några till som Allettan-platserna kommer att stå. Därför är det extra viktigt att vinna den här typen av match, betonar Felix.

Hur skulle det kännas då att knipa en derbyseger på fredag?
– Det skulle vara underbart faktiskt! Då kan vi dra ifrån Kumla lite grann och gå in till de här viktiga matcherna med ett ännu starkare självförtroende.

Publicerad 7 oktober 2015 klockan 19:34


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 22:12